17 episodes

Podcast by EnneagramCenter

Enneagrampodde‪n‬ EnneagramCenter

  • Education

Podcast by EnneagramCenter

  Avsnitt 17 Den intima instinkten - intervju

  Avsnitt 17 Den intima instinkten - intervju

  I detta det fjärde avsnittet om de biologiska instinkterna intervjuar vi tre personer som har den intima instinkten som dominant. De pratar om hur viktigt det är med att känna kontakt och att få energi i mötet med andra. Och att passion även kan gälla akvariefiskar eller något annat ämne som intresserar en. De belyser också hur instinkten ibland förstärks av ens Enneagramstrategi och ibland går helt emot den. Stort tack till våra panelister Carina Torpenberg, Maurice Jenkens och Jenny Zie!

  • 1 hr
  Avsnitt 16 Den sociala instinkten - intervju

  Avsnitt 16 Den sociala instinkten - intervju

  Vi fortsätter utforska de biologiska instinkterna. Denna gång med fokus på den sociala instinkten. Stort tack till våra paneldeltagare Charlotte Uggla, Edvard Danielsson och Christian Lindgren som - liksom Tina Tornell - har den sociala instinkten som dominant. Vad det innebär får du veta när du lyssnar ;)

  • 55 min
  Avsnitt 15 Den självbevarande instinkten - intervju

  Avsnitt 15 Den självbevarande instinkten - intervju

  Dags för årets första avsnitt! Vi fortsätter att fördjupa oss i detta med de biologiska instinkterna och intervjuar tre personer med den Självbevarande instinkten som dominant. De har tre olika strategier, Sexan, Fyran och Ettan. Vad har de gemensamt utifrån sin instinkt och vad skiljer dem åt? Lyssna och lär och kanske känner du igen dig?

  • 49 min
  Avsnitt 14 - Mer om biologiska instinkter

  Avsnitt 14 - Mer om biologiska instinkter

  Har du funderat på varför två personer med samma Enneagramstrategi kan verka så olika? En av förklaringarna kan vara olika dominerande instinkter. I dagens avsnitt beskriver vi de olika varianterna av varje strategi som uppstår när man kopplar ihop den med olika instinkter. Det blir som tre olika Ettor, Tvåor etc. Så totalt 27 olika livsstrategier kan man säga.

  • 57 min
  Avsnitt 13 - Biologiska instinkter

  Avsnitt 13 - Biologiska instinkter

  Idag lägger vi Enneagramstrategierna åt sidan och fokuserar på ett kompletterande område - de biologiska instinkterna. De är i denna teori tre stycket och förklarar skillnader man kan se hos personer av samma strategi. Enneagrammets nio strategier gånger tre instinkter - ger totalt 27 olika sätt att tänka, känna och agera. Instinkterna kompletterar och fördjupar Enneagrammet på ett sätt som ger mer självinsikt, ökad förståelse och nya utvecklingsområden.

  • 47 min
  Avsnitt 12 - Intressanta triader

  Avsnitt 12 - Intressanta triader

  Efter ett långt sommaruppehåll drar vi igång igen! Vi ser fram emot att dela massor av nya infallsvinklar kring självinsikt och Enneagrammet. I detta avsnitt tittar vi på några intressanta triader i modellen. De beskriver hur olika strategier kan bete sig likadant - och hur vi är så olika. De förklarar också vanliga sammanblandningar av strategier.

  • 46 min

Top Podcasts In Education

Listeners Also Subscribed To