85 episodes

Private banking met persoonlijke aandacht. Gespecialiseerd in de toekomst sinds 1737.

Financiële Zaken Van Lanschot Kempen

  • Business

Private banking met persoonlijke aandacht. Gespecialiseerd in de toekomst sinds 1737.

  'Vermogenden betalen de tegenvaller in box 3'

  'Vermogenden betalen de tegenvaller in box 3'

  Wat de kabinetsplannen betekenen voor uw vermogen. 

  Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet wetsvoorstellen met de nodige impact voor vermogenden. Bart Frohn, vermogensstructureerder bij het Van Lanschot Kempen Kenniscentrum, gaat in deze podcast dieper in op nieuwe belastingtarieven, de eigen onderneming en bedrijfsopvolging, en erven en schenken. Ook geeft hij tips.
  Presentator is Maarten van der Pas.

  • 17 min
  Hoe de directeur-grootaandeelhouder kan anticiperen op fiscale wijzigingen

  Hoe de directeur-grootaandeelhouder kan anticiperen op fiscale wijzigingen

  Veel directeur-grootaandeelhouders of DGA’s vragen zich af wat hen fiscaal te wachten staat. Sinds de val van het kabinet op 7 juli is het op het gebied van belastingwetgeving erg stil. Er zijn enkele fiscale wetsvoorstellen aangenomen en die zullen worden uitgevoerd. Er stonden ook nog voorstellen in de steigers en die zullen worden gepresenteerd op Prinsjesdag. Maar er zijn ook conceptwetsvoorstellen en die lopen nu ongetwijfeld vertraging op, of ze halen het helemaal niet meer.

  Bart Frohn, vermogensstructureerder bij het Kenniscentrum van Van Lanschot Kempen, en presentator is Maarten van der Pas gaan dieper in op hoe de DGA ervoor staat als het om belastingen gaat. Welke wijzigingen staan hem/haar te wachten en hoe kan hij/zij daarop anticiperen. 
  Bart geeft tips over onder andere schuld en de eigen BV, lijfrentepremie storten en verdelen van beleggingen over box 1, 2 en 3.

  • 17 min
  “Een familiefonds draagt bij aan de financiële opvoeding van de kinderen”

  “Een familiefonds draagt bij aan de financiële opvoeding van de kinderen”

  Het familiefonds is populair. Het biedt ouders de mogelijkheid om samen met hun kinderen te beleggen. De kinderen kunnen alvast wennen aan het hebben van vermogen, inkomsten uit het fonds en de dynamiek van beleggen. Tegelijkertijd behouden de ouders de controle over het vermogen. Verder heeft de buitenwereld geen zicht op de omvang van het vermogen. 

  Bart Frohn, vermogensstructureerder bij het Van Lanschot Kempen Kenniscentrum, vertelt over het familiefonds. Hoe het kan worden ingezet, de fiscale voordelen en veranderingen bij een open familiefonds.
  Deze podcast over het familiefonds is de laatste in een kleine serie over het juiste doen voor uw vermogen, ook als u zelf niet meer in staat bent om financiële beslissingen te nemen. Luister ook naar onze podcasts over het aanstellen van een vertrouwenspersoon zoals een levensexecuteur of bewindvoerder en het voeren van een familiegesprek.

  • 9 min
  "Bespreek verwachtingen, wensen en zorgen bij overdragen van uw vermogen"

  "Bespreek verwachtingen, wensen en zorgen bij overdragen van uw vermogen"

  De impact van een familiegesprek wordt door ouders (en kinderen!) vaak onderschat.

  Het hebben van vermogen en het overdragen daarvan kunnen gevoelige onderwerpen zijn binnen een familie. Het naar elkaar uitspreken van verwachtingen, wensen, doelen en zorgen kan zeer verhelderend werken, dat wordt vaak onderschat. "Daarom willen wij onze relaties motiveren en inspireren om samen met de volgende generatie hierover in gesprek te gaan, in het familiegesprek", vertelt Anita Bakx-van der Voort, private banker bij Van Lanschot Kempen.
  In deze podcast vertelt Anita over wat er ter sprake komt in een familiegesprek, hoe opvattingen over vermogen en vermogend zijn tussen generaties kunnen verschillen en hoe kinderen kunnen wennen aan het beheren van een beleggingsportefeuille.
  Vermogensstructureerder Bart Frohn van het Van Lanschot Kempen Kenniscentrum noemt mogelijkheden om vermogen met behoud van zeggenschap over te dragen.  Bijvoorbeeld door onder bewind te schenken of door overdracht van participaties in een familiefonds.
  Uiteraard zijn er ook weer tips.
  Presentator is Maarten van der Pas.

  • 16 min
  Real Assets: solide beleggingen met tastbare voordelen

  Real Assets: solide beleggingen met tastbare voordelen

  Kantoorgebouwen, winkelcentra, landbouwgrond en tolwegen. Wat deze objecten met elkaar gemeen hebben? Dit zijn allen voorbeelden van tastbare activa. Ofwel, real assets. In deze aflevering is David Leguit, senior private banker bij Van Lanschot, te gast. David praat u bij over de verschillende real assets categorieën en wat beleggen in real assets kenmerkt. Zo bent u volledig op de hoogte.  
  Van Lanschot besteedt met de podcastserie ‘beleggen in real assets’ aandacht aan investeren in reële activa. In deze reeks lichten we samen met onze specialisten beleggen in real assets uit, evenals de verschillende categorieën.  
  Meer weten over beleggen in real assets? U leest het in het artikel op vanlanschot.nl 
  Beleggen neemt risico's met zich mee. U kunt uw inleg verliezen. 

  • 14 min
  "Regel nu een volmacht voor uw financiële zaken, voor als u dat straks niet meer kunt"

  "Regel nu een volmacht voor uw financiële zaken, voor als u dat straks niet meer kunt"

  Wie gaat er over uw vermogen als u niet meer zelf in staat bent financiële beslissingen te nemen? En wie beheert uw vermogen en verdeelt uw nalatenschap als u er niet meer bent? 
  Als u goed voor uw vermogen wilt zorgen en van uw geliefden en nabestaanden geen spoorzoekers wilt maken, dan moet u een vertrouwenspersoon benoemen. Denk aan een executeur, maar ook aan een bewindvoerder, levensexecuteur en voogd.

  In deze podcast praat Bart Frohn, vermogensstructureerder bij Van Lanschot Kempen, over het benoemen van vertrouwenspersonen. Wanneer dat verstandig en soms zelfs noodzakelijk is.
  Presentator is Maarten van der Pas.

  • 16 min

Top Podcasts In Business

BBC Radio 5 Live
Ramsey Network
NPR
Money News Network
iHeartPodcasts and Warner Bros
Ray Rike & Dave Kellogg

You Might Also Like

IEX
Het Financieele Dagblad
BNR Nieuwsradio
NPO Radio 1 / NOS / EenVandaag
NU.nl