14 episodes

Jakoblysning News er din ugentlige nyhedsstation.

Jakoblysning News Jakob Svendsen

  • Comedy

Jakoblysning News er din ugentlige nyhedsstation.

  Uge 19: Stopprøver

  Uge 19: Stopprøver

  Et flertal i folketinget har indført stopprøver for elever i 0. klasse. Forskere kalder det kontraproduktivt, og mener ikke det vil motivere børn at give dem et nederlag allerede i 0. klasse. En fuldmægtig fra undervisningsministeriet er i studiet for at forklare hvad de forventer at få ud af disse sprogtests.

  Uge 18: Kviklån

  Uge 18: Kviklån

  Endnu engang er der fokus på kviklån. En stigning på 78 procent kviklån sidste år og medfølgende 14000 unge optaget i RKI. Vi har inviteret både en låner og en udbyder i studiet for at høre om de kontroversielle lånemuligheder.

  Uge 16: Etbarnspolitik som klimaløsning

  Uge 16: Etbarnspolitik som klimaløsning

  Klimaudfordringerne kræver der gøres noget. Forskere peger på overbefolkning som den alvorligste klimaproblem, og foreslår en etbarns-politik. Vi har inviteret en professor ind for at forklare forslaget.

  Uge 14: Hvor er der en voksen

  Uge 14: Hvor er der en voksen

  Normeringen i danske vuggestuer er én pædagog til ca 6 børn. Under sloganet: Hvor er der en voksen, prøver pædagoger og forældre nu at få politikere til at sætte en minimumsnormering i institutionerne. En pædagog er med på telefon for at forklare hvordan det opleves i institutionerne.

  Uge 13: Dødserklæring på sygehuse

  Uge 13: Dødserklæring på sygehuse

  Efter syv tilfælde hvor patienter fejlagtigt er erklæret døde, ændrer sygehuse i Syddanmark nu proceduren for hvordan patienter erklæres døde. Ledende overlæge er i studiet for at forklare hvordan den slags fejl sker.

  Uge 12: Valgdonationer

  Uge 12: Valgdonationer

  Politisk ordfører fra Venstre har modtaget 100.000 kr i valgdonation, på hvad der i princippet er lovlig vis. Professor i valg og etik er i studiet for at afklare om der er røg i køkkenet.

Top Podcasts In Comedy

Morbid: A True Crime Podcast
Jason Bateman, Sean Hayes, Will Arnett
Team Coco & Earwolf
YMH Studios
Cadence13
Charlie Day, Glenn Howerton, Rob McElhenney