26 episodes

Podcast despre educatia sexuala a copiilor de catre parintii lor.

Parinti implicati Gavril Teofil

    • Education
    • 5.0 • 1 Rating

Podcast despre educatia sexuala a copiilor de catre parintii lor.

    Realități contemporane - Părinți in era digitală - EP09 S2

    Realități contemporane - Părinți in era digitală - EP09 S2

    Vă provoc la o serie de podcasturi despre rolul de părinte în era digitală, mai ales la trecerea spre această eră digitală. Fiecare din noi vedem cât de greu ne este să gestionăm eficient relaționarea copiilor cu tehnologia și consider că e de bun augur să vedem ce putem face pentru a fi măcar puțin mai bine.

    În acest sens ne vom folosi de cartea lui Gary Chapman - Creșterea copiilor în era tehnologiei și vom parcurge sugestiile autorilor în ceea ce privește metodele de nota 10 pentru a ne îmbunătăți relația cu copiii, inclusiv în ceea ce privește tehnologia.

    Pornim discuția de la câteva realități


    Copiii folosesc tehnologie de cele mai multe ori mult mai mult de cât e nevoie
    Părinții se simt surprinși si depășiți de acest fapt
    Părinții de foarte multe ori abandonează implicarea si înțelegerea tehnologiei
    Copiilor le scad competențele sociale
    Copiilor le scad competentele de învățare

    Hai să vedem dacă nu cumva împreună putem reuși mai multe decât singuri.

    Părinți Implicați

    • 27 min
    Nu renunța niciodată EP 8 S2

    Nu renunța niciodată EP 8 S2

    În episodul de astăzi discutăm despre una din caracteristicile părinților străluciți și anume răbdarea sau ne-renunțarea.

    Vom avea ca text inspirativ cartea lui Augusto Cury „Părinți străluciți Profesori fascinanți” și Pilda fiului risipitor din Biblie.

    Vorbim despre principiul semănatului, necesitatea de a ne asuma identitatea de părinți și de a trăi cum am vrea să trăiască copiii noștri dar și necesitatea de a trăi vigilent și de a ne dezvolta în permanență având în vedere că acest lucru se va transmite fără cuvinte copiilor noștri.

    De asemeni este util să ascultați dacă se poate si episodul unu din aceasta serie în care vorbim despre rolurile părinților in viața copilului.

    • 29 min
    Puterea povestirilor - EP7 S2

    Puterea povestirilor - EP7 S2

    Părinții care știu, părinții care învață să spună povești devin admirabili în ochii copiilor lor.

    Folosiți povești atunci când aveți de transmis corecții, atunci când aveți de transmis învățături cu impact pe durată mare, când vreți să aveți impact.

    Faceți din spunerea de povești metoda principală de comunicare a principiilor și a corecțiilor.

    O poveste are avantaje nenumărate printre care: asociere cu emoții puternice controlate, auzire înainte de a intra in defensivă, blândețea mustrării, păsul real pentru cel căruia i se transmite și desigur amintirea peste vremuri.

    Părinți implicați

    • 27 min
    Importanta dialogului - EP6 S2

    Importanta dialogului - EP6 S2

    Recunosc că înregistrez acest episod cu cana de cei in față și cu mintea amprentată de citirea cărții lui Franz Kafka - Scrisoare către tata. Carte pe care o recomand tuturor părinților sau copiilor adulți. E una din operele de filosofie apreciate în întreaga lume dar care e oarecum tristă și deprimantă, însă abordează ce doare și e benefic.

    Dialogul e o componentă magică, sau care poate face adevărate magii în relația părinți copii. Din păcate foarte rar suntem conștientizați de cineva să dialogăm cu copiii și mai degrabă ne trezim că le comunicăm principii, lucruri importante, adevăruri și le impunem. Rar acceptăm ca ei să pună la îndoială, să aibă opinia lor și să ne simțim confortabil cu asta e provocare pretabilă pentru scenarii de film.

    Dialogul cu copiii, o spun din experiența personală de tată dar si din experiența de consiliere, deschide uși spre prietenie și relație, e primul pas spre admirația de care e nevoie pentru ca cei dragi noua sa vină să ne vorbească.

    Vă invit să ascultați acest episod din seria Parenting în practică și să îmi scrieți opinia voastră de tați sau mame.

    Părinți implicați

    • 37 min
    Pregătește copiii pentru eșecuri - EP5 S2

    Pregătește copiii pentru eșecuri - EP5 S2

    Florile cele mai frumoase apar după iarna cea mai grea.

    Societatea ne instruiește pentru succes si ne pregătește pentru acea zi dar din cați aleargă la un maraton câștigă o minoritate, toți cei ce au alergat au luptat.

    Ni se pune reflectorul pe succes, pe glorie, pe reușită și se ignoră parcă total calea de ajungere acolo și pe cei ce se află pe ea. Părinții inteligenți îi pregătesc pe copii pentru asta. Cea mai mare a timpului nu e gloria cui munca si alternanța între reușită și eșec, reușită și insucces.

    Uitați-va doar la câți tineri grozavi există și sunt in umbră, lipsiți de curaj, timorați și incapabili să își asume și insuccesul legitim pe drumul spre reușită.

    Din cauză că nu sunt învățați și despre insucces, eșec și tot pachetul vieții ei nu au capacitatea de a experimenta, de a se bucura, ei sunt focalizați doar pe reușită și nu ajung la ea pentru că nu cunosc drumul. Ajung tinerii să se comporte ca bătrâni emoțional, fără bucure, fără entuziasm, fără tragere de inimă, fără creativitate și asta nu este în regulă.

    „Capacitatea de a plânge este îngrășământul suferinței emoționale, iar capacitatea de a mulțumi este combustibilul fericirii” A. Cury

    Așa ajung tinerii să cerșească bucuria chiar dacă au palate, devin maeștri în a se plânge, în a trăi în excese, sex, drog alcool.

    Ce trebuie să îi învățăm?


    Să găsească în lucrurile mici motive de bucurie.
    Ca fericirea nu e opera întâmplării ci o consecință a exercițiului.
    Să aprecieze momentele simple.
    Să contemple frumosul.

    https://biruitorii.ro/implicare

    • 31 min
    Alimenteaza personalitatea copiilor - EP04 S2

    Alimenteaza personalitatea copiilor - EP04 S2

    Vă invit să ascultați episodul: Alimentează personalitatea copiilor din podcastul Părinți implicați.

    Este bine ca părinții să îi învețe pe copii să mănânce sănătos și să păstreze o igienă bună, asta va avea efect pe toată viața asupra sănătății lor. Pregătiți copiii pentru a supraviețui în apele învolburate ale emoției și pentru a-și dezvolta discernământul. Învățații să fie critici cu publicitatea, cu emisiunile, cu discriminarea, cu filmele, cu desenele, cu jocurile.

    Închisoarea emoției tine prizonieri milioane de tineri. Ei suferă în tăcere. Vorbiți cu ei Folosiți întrebări directe: Ce se petrece cu tine? Ai nevoie de mine? Ce pot face ca sa fii mai fericit? Ai avut o dezamăgire?

    Nu hrăniți doar trupurile, ci si personalitatea lor. La ce folosește un corp sănătos dacă sunt instabil, vulnerabili, daca le e frică de critici?

    Nu îi otrăviți cu critici, lamentări, nemulțumiri si furie. Nu fiți pesimiști, pesimismul este cancerul sufletului.

    Vă reamintim că ne puteți asculta pe site, prin Google Podcast, Apple Podcast, Spotify sau alte platforme pe care le vedeți ușor în site-ul Părinți Implicați pe coloana din partea dreapta sau pe prima pagina.

    • 29 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Education

The Mel Robbins Podcast
Mel Robbins
The Jordan B. Peterson Podcast
Dr. Jordan B. Peterson
The Rich Roll Podcast
Rich Roll
TED Talks Daily
TED
Do The Work
Do The Work
The Skinny Confidential Him & Her Podcast
Lauryn Bosstick & Michael Bosstick / Dear Media