72 episodes

Welcome to Poddterapeuten, where amazing things happen.

Poddterapeuten Poddterapeuten

  • Health & Fitness
  • 5.0 • 1 Rating

Welcome to Poddterapeuten, where amazing things happen.

  Poddterapeutens Nyårskarameller

  Poddterapeutens Nyårskarameller

  I dagens avsnitt ser vi tillsammans tillbaka på 2022 och alla gäster. Ett litet klipp från varje gäst är med. Blir du sugen på att lyssna på allas respektive fulla avsnitt så finns dom såklart för lyssning fortfarande. Gott Nytt År finaste ni!

  • 46 min
  Julsaga

  Julsaga

  Varmt välkomna till årets Julsaga. God Jul! Sagan heter Gamle kamrerns julafton och ingår i boken Tio nya sagor av Albrekt Segerstedt med illustrationer av Carl Larsson. Boken är från 1883 Bonnier, Öreskrifter för folket. Den kostade 25 öre och är en vacker och sorglig, vacker berättelse om julen och ensamhet. Det avbildade exemplaret finns på litteraturbanken.se och tillhör Uppsala Universitet. Har du svåra tunga tankar gällande ensamhet i jul så be om hjälp. Tex kontakta mind.se

  • 10 min
  Panelsamtal! Fem samtalsterapeuter samtalar om samtalsterapi!

  Panelsamtal! Fem samtalsterapeuter samtalar om samtalsterapi!

  Exklusivt! Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Poddterapeuten. Nu såhär i slutet av året och säsongen blir det grand finale och podden gästas inte av en gäst, utan fyra!

  Detta blir som ett smörgåsbord för dig som lyssnar som är unikt för en podd att leverera. Du får i avsnittet som tack för att du lyssnar och delar en otrolig kunskapsbank från alla oss och vi pratar om mötet med klienten, att använda sig själv som verktyg och vi delar med oss av våra bästa tips.

  I avsnittet pratar vi om oss själva som verktyg i samtalsterapin, om känslor, tankar, sammanhang och roller. Om Psykoedukation, självmedkänsla och skam och skuld. Vi berättar om mötet med klienten och delar med oss av våra bästa verktyg och tips. Vi pratar även om det relationella, makt, tillit och alliansskapande.


  Följ Poddterapeuten på Instagram på @poddterapeuten för dagliga uppdateringar och massa innehåll. Här kan ni också kommentera avsnittet. Kontakta podden på poddterapeuten@gmail.com

  Tack Erika, Hoda, Mikael och Victor! Tack till dig som lyssnat.

  Kontakta gärna mig på Poddterapeuten om du vill vara med i podden eller i nästa panel nästa säsong så tittar vi på det efter ledigheten. Även ett panelsamtal med coacher kommer nästa säsong. Vi har mycket att se fram emot.

  Jag vill passa på att tacka alla gäster som varit med i år och Erika som cohost som verkligen förgyllt podden.

  Skamfilad av Göran Larsson finns på bokhandeln, avsnittet på Medberoendepodden finns här: https://podcasts.nu/avsnitt/medberoendepodden/skamfilad-med-goran-larsson

  Om hotsystem och compassionteori med Paul Gilbert: https://www.compassionfokuseradterapi.se/paul-gilbert/
  Anders Hansen med boken Depphjärnan.
  Björn Natthiko Linde med boken Jag kan ha fel.
  Bergets meditation https://cfms.se

  Erika Landin.
  Erikas fantastiska Youtube: https://youtube.com/@landinsterapi
  Instagram: @landinsterapi
  Linktree: https://linktr.ee/Landinsterapi

  Hoda J. Brännerud.
  Instagram: @hjmind Här finns flera meditationer.
  Mejluppgifter: info@hjmind.se
  Hemsida: hjmind.se

  Mikael Henkelman.
  Instagram: @kbt_mikael
  Hemsida: https://musicandmind.se

  Victor Nilsson.
  Instagram: @victorterapi_stockholm
  Hemsida: https://www.victorterapi.se

  Klicka på länken för en presentation av alla deltagare: https://www.instagram.com/p/CmG33_7ME-X/?igshid=MDJmNzVk

  Poddterapeutens alla avsnitt finns där du väljer dina poddar och även på poddtoppen.se: https://poddtoppen.se/podcast/1550975965/poddterapeuten Hodas avsnitt finns här: https://poddtoppen.se/podcast/1550975965/poddterapeuten/samtal-om-meditation-sjalvmedkansla-och-ett-mirakel

  Victors avsnitt finns här: https://poddtoppen.se/podcast/1550975965/poddterapeuten/samtal-om-sammanhang-och-roller

  Senaste Lördagsfika med Erika finns här: https://poddtoppen.se/podcast/1550975965/poddterapeuten/advents-special-alla-avsnitt-2022-med-lordagsfika

  Avsnittet med Mikael är inspelat och kommer i vår. Stay tuned! Vill ni komma i kontakt med gänget och boka samtalsterapi så kontakta varje enskild person. Malin som driver Poddterapeuten tar dock inte nya klienter just nu pga vidarestudier. Du som arbetar som samtalsterapeut eller coach, var det några tagningar, verktyg eller teorier som gav mening och du vill titta vidare på och använda så blir vi så glada om du refererar till avsnittet om det var där tanken eller kunskapen väcktes. På så sätt delas avsnittet som ringar på vattnet för spridning av kunskap och fler kan nås för ökad mental hälsa och ökad ”måbrakänsla”. Tack!

  • 1 hr 18 min
  Samtal om skaparlust och identitet

  Samtal om skaparlust och identitet

  I dagens avsnitt pratar jag med Niclas. Niclas Malmberg är låtskrivare och kulturfrämjare på bland annat Salsta Slott. Du kan kontakta Niclas på Salsta här: https://salsta-slott.se/kontakt/

  Vi pratar om musik, identitet, skaparlust och ensamhet. Niclas utrycker det där med att han som barn fann musikskrivandet som gav honom positiv uppmärksamhet och gav honom ett medium att uttrycka känslor.

  Niclas berättar också om sorgen att inte sjunga och om hans olika låtprojekt och det senaste verk som handlar om kvinnors roll i tusen år.

  Jag berättar om mina toalettproblem när vi spelade in hans låt Sad to see you leaving som hamnade på Svensktoppen nästa och det där med att beskriva känslan i en ”annans” låt i radio…

  Tack till dig som lyssnat i år på Poddterapeuten. Poddterapeuten finns på Instagram på @poddterapeuten. Här finns Niclas låtar på Spotify. Min favorit är Liv som finns här: https://open.spotify.com/track/3tlDIs1ZXvNnlyamUXMZdH?si=kVynznZdSX6JEgXTAsYfjw&context=spotify%3Asearch och hela listan är här: https://open.spotify.com/artist/5zkrN30cEFiVobpxrkeEzw?si=5Cg7W5T9SgyQ2P8fyr6RqA Den låt som vi pratar om som jag spelade in med Niclas med magproblem heter Sad to see you leaving och finns här: https://open.spotify.com/album/6t3sx2SJjEIlXp3g16NV7d?si=ntJ9LJGySWyANd2vMp_0ow Niclas skulle bli så glad om ni kommenterar och ger feedback på hans musik.

  • 37 min
  Advents-special! Alla avsnitt 2022 med Lördagsfika.

  Advents-special! Alla avsnitt 2022 med Lördagsfika.

  Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Lördagsfika med Malin & Erika! I dagens avsnitt blir det advents-special! Vi pratar om 2022 och om Lördagsfika-serien. Vi delar med oss av våra reflektioner om olika avsnitt och var vi var när avsnitten släpptes. Som en Malin och Erika reacts! Vi pratar också om utmaningar och trygghet och om att tillåta sig själv att satsa på rotsystemet ibland också. Att det också är utveckling.

  På måndag kommer avsnittet på Youtube med bild på Erikas youtube: https://youtube.com/@landinsterapi

  Alla avsnitt som vi pratar om finns där du lyssnar på detta. Tack för att du lyssnar och delar.

  Avsnittet med Tora:
  Del 1: https://anchor.fm/poddterapeuten/episodes/Samtal-om-avslut-e58da8/a-amg0ud

  Del 2: https://anchor.fm/poddterapeuten/episodes/Samtal-om-skuld-och-frltelse-e593pg


  Malin var med i Rakt in i väggen och pratade om utmattning:
  https://www.podbean.com/ew/pb-2hp5s-130c53f

  Följ Poddterapeuten på Instagram @poddterapeuten
  Kontakta Poddterapeuten på mail på poddterapeuten@gmail.com

  • 1 hr 4 min
  Samtal om meditation, självmedkänsla och ett mirakel

  Samtal om meditation, självmedkänsla och ett mirakel

  Varmt välkomna till ett nytt avsnitt av Poddterapeuten. I dagens avsnitt pratar jag med Hoda J. Brännerud från HJ Mind. Vi pratar om olika sorters teorier om terapi, om ordets makt och om meditation. Hoda berättar hur stor del just meditationen har i hennes liv.


  Vi pratar om självmedkänsla, empatiskt ledarskap och samtalet som verktyg. Vi pratar om kontaktzoner, mötet med klienten och om KBT, ACT, DBT och CFT.

  Hoda berättar om sitt arbete och delar med sig av sin historia. Hon berättar hur meditationen kom in i hennes liv och om sonen som var prematur och som blev ett mirakel.

  Såhär skriver Hoda om sig själv:
  ”Jag arbetar som terapeut med rötter i Mellanöstern. Vilket har format mig både professionellt och privat. Arbetar med ledarskapsutbildningar, stresshantering, konflikthantering och personlig utveckling.”


  Info: mejl info@hjmind.se
  Hemsida: hjmind.se

  Info: När vi i början pratar om stöd vs hjälp vill vi understryka att det är både viktigt och nödvändigt att be om hjälp när man behöver det. Det finns ingen värdering i att behöva hjälp. Precis som Hoda själv säger i slutet har hennes förmåga att be om hjälp varit en viktig egenskap som fört henne framåt. Det vi menar i början är att i samtalsterapin med klienter så är vårat mindset stöd snarare än hjälp från vår sida. Det finns alldeles för mycket coacher/terapeuter/psykologer m.m. som tycker att dom ska hjälpa sina klienter utan att klienten ens bett om det. En samtalsterapeut är inte svaret på klientens problem. Däremot kan vi finnas där och stötta den inneboende kraft som finns inom varje människa.

  Följ podden på Instagram @poddterapeuten och skicka gärna ett mail på poddterapeuten@gmail.com

  • 58 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
Jay Shetty
Ten Percent Happier
Kathryn Nicolai
Aubrey Gordon & Michael Hobbes
Peter Attia, MD

You Might Also Like

Agnes Sjöström
Caroline Norbelie
Acast
Aller Media
Acast | Panc Media
Sveriges Radio