12 episodes

Lyt med på nyhederne fra din arbejdsplads i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Psykiatriens Nyhedspodcast Psykiatrien i Region Syddanmark

  • Government

Lyt med på nyhederne fra din arbejdsplads i Psykiatrien i Region Syddanmark.

  Psykiatriens Nyhedspodcast juli 2024

  Psykiatriens Nyhedspodcast juli 2024

  I anledningen af sommerferien har vi samlet nogle af de bedste historier fra tidligere episoder af Psykiatriens Nyhedspodcast. 
  Hør eller genhør hvordan vinterbadning gør en forskel for psykiatriske patienter i Odense, hvordan stamceller i små petriskåle kan forbedre den psykiatriske behandling, og om regionens arbejde med at hjælpe børn, der er pårørende til en forældre eller søskende med alvorlig sygdom. 
   

  • 8 min
  Psykiatriens Nyhedspodcast, juni 2024

  Psykiatriens Nyhedspodcast, juni 2024

  LYT MED på den seneste udgave af Psykiatriens Nyhedspodcast
  Vi har mange ting med i denne episode, som også er den sidste før sommerferien.

  ​Du kan blandt andet høre vores sygeplejefaglige direktør Anne Mette Vind fortælle om baggrunden for udskiftningen af ledelsen i PA Vejle.----more----
  ​I Esbjerg har vi været på besøg på deres frivilligcafe, som bliver lavet i samarbejde med Ungdommens Røde Kors.
  Cafeen skaber et frirum for de indlagte patienter til helt almindeligt socialt samvær uden særligt fokus på sygdom.
  ----more----
  ​Du kan også høre en reportage fra Jelling Festival, hvor PsykInfo traditionen tro slog teltdørene op til Farmors Stue, som havde åbent alle dage for at række ud til - især yngre - festivalgæster med information og støtte.
  ----more----
  ​Som de første i landet har socialrådgiverne Dalal Gheith og Stefan Baumgarten Ralle fået adgang til at give patienter i Retspsykiatrien adgang til MitId. Noget som tidligere krævede en tur på borgerservice.
  ----more----
  F-ACT har lavet hverdagen om i lokalpsykiatrierne tilknyttet PA Aabenraa. Vi har besøgt Tønder og Sønderborg og spurgt ledere og medarbejdere, om deres indtryk af en hverdag indrettet med udgangspunkt i F-ACT-modellen.
  Rigtig god fornøjelse.

  • 13 min
  Psykiatriens Nyhedspodcast, maj 2024

  Psykiatriens Nyhedspodcast, maj 2024

  Minihjerner, misbrugsbehandling og uddannelse til sygeplejerske - mens du går på arbejde - er noget af det du kan høre mere om i denne udgave af Psykiatriens Nyhedspodcast.
  Bliv sygeplejerske på en ny måde
  I samarbejde med UCL har psykiatrisygehuset nu sikret en ny videreuddannelsesmulighed for social- og sundhedsassistenter, som ønsker at uddanne sig til sygeplejersker.
  Den nye uddannelse giver mulighed for at uddanne sig til sygeplejerske med fuld løn, fordi de studerende fastholder deres job som social- og sundhedsassistenter og dermed også tilknytningen til psykiatrien.
  Sygeplejefaglig direktør Anne Mette Vind er glad for de nye muligheder, som er faldet endeligt på plads med undervisningsministeriets nylige godkendelse.
  Behandling af patienter med samtidig misbrug
  Vi har også nyt om indfasningen af misbrugsbehandlingen af patienter med dobbeltdiagnoser, hvor medlem af den tilknyttede styregruppe cheflæge i Esbjerg Agnete Larsen gør status og fortæller om, hvad der venter.
  Forskning i levende hjerneceller fra patienter
  Og så har vi besøgt Tanja Maria Scheldrick-Michels nye laboratorie på SDU. Her dyrker de hjernevæv fra stamceller fra patienter. At det kan lade sig gøre åbner helt nye muligheder i forhold til diagnostik, behandling og forebyggelse af psykiatriske sygdomme.
  Og hvis du synes det lyder som fjern fremtidsmusik, så være klar til at blive overrasket, når du lytter med.

  • 11 min
  Psykiatriens Nyhedspodcast, april 2024

  Psykiatriens Nyhedspodcast, april 2024

  SLÅ ØRERNE UD og lyt med på den seneste udgave af Psykiatriens Nyhedspodcast. Så tager vi dig med rundt i psykiatrisygehuset, hvor du bl.a. kan møde:
  Forsker Peter Hjort, som har undersøgt om rygestop også virker for psykiatriske patienter. Det gør det, skulle vi hilse at sige!
  Lægefaglig direktør Anders Meinert vil gerne holde på seniorerne. Og alle over 60 år får nu tilbud om en seniorsamtale.
  Du kan også møde farmaceuterne hos Psykiatriens Medicinrådgivning. De hjælper læger i hele regionen med at tilpasse medicineringen til gavn for patienterne.
  Og så er der godt nyt til de yngste i familier, hvor mor eller far er ramt af alvorlig sygdom. Center for Pårørendeinddragelse skal i de kommende år koordinere 12 regionale indsatser til gavn for børnene på tværs af de fem sygehuse.

  • 11 min
  Psykiatriens Nyhedspodcast, marts 2024

  Psykiatriens Nyhedspodcast, marts 2024

  I denne udgave tager vi hul på ”Faglige fortællinger”. Det er historier fra den kliniske hverdag med afsæt i de opgaver, vi løser, når vi er på arbejde. Og fagligheder, dem er der mange af her i psykiatrien - faktisk flere end 30.

  Vi glæder os til at fortælle om, hvordan vi sammen og hver for sig laver det, som i sidste ende bliver til god behandling til vores patienter.

  • 11 min
  Psykiatriens Nyhedspodcast, februar 2024

  Psykiatriens Nyhedspodcast, februar 2024

  I denne udgave tilbyder vi en kold dukkert sammen med patienter og medarbejdere i Odense Havnebad. Du kan også høre om, hvordan det går med udrulningen af F-ACT på vores afdeling i Aabenraa og i deres 4 tilknyttede lokalpsykiatrier.

  • 10 min

Top Podcasts In Government

5-4
Prologue Projects
Strict Scrutiny
Crooked Media
The Lawfare Podcast
The Lawfare Institute
Taking Down Trump
Tristan Snell
The Young Turks
TYT Network
The Chris Plante Show
WMAL | Cumulus Podcast Network | Cumulus Media Washington