54 episodes

Titkos, éjszakai rádióműsor, hallgatók nélkül. Adásainkat a jövőnek készítjük - időkapszula jelleggel, hogy 2030. januárjában hiteles forrásból tudjuk visszahallgatni, mi történt velünk 2019-ben. Aktuális és anekdotisztikus történetek, páros stand-up és mélyinterjú önmagunkkal, persze szigorúan bizalmasan.

Szigorúan Bizalma‪s‬ Jocó és Dani

  • Self-Improvement
  • 5.0 • 1 Rating

Titkos, éjszakai rádióműsor, hallgatók nélkül. Adásainkat a jövőnek készítjük - időkapszula jelleggel, hogy 2030. januárjában hiteles forrásból tudjuk visszahallgatni, mi történt velünk 2019-ben. Aktuális és anekdotisztikus történetek, páros stand-up és mélyinterjú önmagunkkal, persze szigorúan bizalmasan.

  53. Andris és a maraton

  53. Andris és a maraton

  Ha a podcast futás lenne, akkor az 53. rész már ultrának számítana? Jocó meghosszabbítot átmeneti távolléte alatt most épp Andris tartja a rádióműsort a jég felett - aki önmagát nem meghazudtolva gombapresszós maszkban érkezik meg a hetedik kerületi tetthelyre és korábbi műsorvezetőket és vendégeket meghazudtoló módon közelről beszél a mikrofonba. Kiszámolja hány nap van 2030-ig és talán azt is, hogy mennyi podcastet hallgatott meg életében mire bekerült egybe. Eléggé pedáns.

  Dani kifejti újabb óvodai kalandjait - ezúttal egy hároméves teljesítményértékelése veri le a biztosítékot -, de a múlt héten elindított piramisjáték-szál is előkerül, valamint az, hogy miért nincs egy rendes wikipédia oldala a Thomas univerzum lakóinak. Egy adott ponton a műsor teljesen bennfentes szegedi nosztalgiaadássá változik, de legalább észlelik ezt a beszélgetés résztvevői. Kiderül, hogy vajon jó ötlet-e két év áltisi után teljesítmény alapon újrarendezni az osztályokat és miért nem a zenei "A" osztály tagja lett az iskoláskor harmadik hónapjában várost váltó Dani. Megyannyi kérdés, de a konklúzió egyszerű: Szeged üres és kicsi. 

  Andris elővezeti, miért nem ment a futás Daninak és hogy hogyan kell kevesebb, mint egy év alatt felkészülni egy maratonra (nem szabad!), valamint, hogy hogy lehet évi öt könyvről felmenni sok könyvre, de az is kiderül, milyen rádiófrekvenciákat szed össze egy tizedik kerületi bébiőr. Megpróbáljuk kideríteni, miért van szüksége egy nem hivatásos futónak edzőre és hogy hogy tud valaki kreatívnak lenni a modern technikával átitatott világban. Vagy ilyesmi. 

  • 1 hr 50 min
  52. Balu és a távmunka

  52. Balu és a távmunka

  Jocó még mindig távol, Daninak már teóriái kezdenek lenni egyetlen román barátjának kínzó hiányától. Az adás viszont nem marad el, Jocó másik barátja, Balu kisegít minket, bár első nekifutásra véletlen elmegy Tatabányára, mert neki is az az alapvetés, hogy ott és az ottani emberekkel készül a világ legnemhallgatottabb rádióműsora.

  A feladat súlyát tudomásul véve megpróbáljuk megtalálni a tökéletes metaforát Tatabányára, kibogozni a szakítás, a szakítós zenék, a valentin napi szokások, a maszkos műsorok és Bérzesi Robi művészetének és függőségeinek titkát. Kísérletet teszünk egy könyv-ügyi MLM lánc megfejtésére, aminek papíron az az ígérete, hogy egy könyv elküldéséért cserében 20-30-at kapsz - és azon is lamentálunk egy sort, hogy mennyire volt PC anno az Uborka című műsor. Dani szokatlanul sokat mesél az egy évvel ezelőtt történtekről, amik valahol a műsor első évadának végét is okozták.

  Végül pedig Balu mesél arról, hogy keveredett egy apró, de ütőképes külföldi céghez és hogy meddig lehet egyszerre két munkahelyen dolgozni, úgy, hogy nem tudnak egymásról.

  • 1 hr 24 min
  51. Feri és a csalódások

  51. Feri és a csalódások

  Jocó igazoltan távol, a magyar podcast- és online sajtó-szcéna egyik régi motorosa Pohly Ferenc Ferenc ugrik be az adásba, aki csak egy picivel van jobban képben az adásmenettel és a szokásokkal, mint hiányzó tatabányai kollégája. Dani zavarban van, mint egyszeri agnosztikus a baptista gyermekbemutatáson, de mégse beszélne szívesen prosztata-problémákról. Hodász atya visszatéréséről annál inkább -  a probléma csak annyi, hogy a műsor egyik szereplőjének sincs érthető magyarázata a vloggerpap váratlan visszatérésére.

  Egy notórius lapalapítóval nehéz kikerülni a sajtópiac témakörét, nem is sikerül - cserében kiderül, hogy Ferinek miért nemezise és/vagy örök konkurense Uj Péter. Arra is fény derül, hogy a Meti Heteor koránt sem független annyira, mint a senki-által-nem-hallgatott társa, hogy lehet Magyarországon podcasttal pénzt keresni, hogy mi volt Feri első podcastja és hogy mi a kontent-gyártás ősi titka.

  Sok (néha már a bennfenteskedés szintjét súroló) podcast-kulissza, életútinterjú, vallás, raktárkoncert, ellenállás, támogatás, zenei szerkesztés, meg minden. Zenél a Hétköznapi Csalódások, narrál egy végtelen szájú néni. 

  • 2 hr
  50. Dani és az időhurok

  50. Dani és az időhurok

  Ismerjük az alapszabályt: a google-be SOHA nem írjuk be, hogy "google" - a kérdés csak az, mi történik, ha korábbi időkapszulákat teszünk el egy időkapszulába. Reméljük ti is olyan intenzitással nézegetik a podcast-hallgatós appjaitokat, mint Dani a szabad erzsébetvárosi parkolóhelyeket, mert itt az ünnepi, 50. adás. Jocó kifejti, hogy lehet hazavinni egy országot egy negyven kilós szállítmányban, közben pedig mindenhol ott vagyunk, mint Berlin kutyái: jelszót cserélünk, áttekerjük a podcastokban az összes zenét, megmásszuk az összes K-val kezdődő hegycsúcsot és nem-hallgatók nem-leveleit olvassuk be.

  Robi félt a télapótól, Tamás elkapta a koronát, mi pedig Krisztián irományai segítségével indulunk időutazásra. Felvillantunk pár epizódot korábbi adásainkból és a rájuk adott reakciókból és nagyon reméljük, hogy nektek is akkora élmény lesz hallgatni, mint nekünk az adásfelvétel közben volt. Jocó egy pillanatban elbizonytalanodik, hogy mit keres az adásban, de Dani sem áll stabilabb talajon, amikor az assembly-t próbálja informatikusból humánra fordítani. Mind e közben zenél nektek Fürdős Dorina és az ukrán bendzsós popzenészek, betelefonáló most nincs, szignál meg intro van.   

  • 1 hr 55 min
  49. Jocó és a szólásszabadság

  49. Jocó és a szólásszabadság

  A „piros madár” tényleg nem egy hangtechnikusi szleng, amit akkor használnak, amikor beszéd alatt zene szól? A „kék madár” pedig minek a szimbóluma? A boldogságé vagy a szabadságé? Ornitológus, hangtechnikus vagy szimbólumszakértő nemhallgató segítségét kérjük. Gyanús, hogy Jocó mély tévedésben van a színes madarakat illetően. Az biztos, hogy az első dal címe a Piros madár. A többit majd helyesbítjük. Tatabányán vesszük fel az új év második adását illatgyertya nélkül, és kicsit még rendezgetjük a régi dolgainkat lemondunk ezt azt, HVG előfizetést, Spotify-t, Lidl és Aldi középső soros termékeket. Aztán, rácsodálkozunk, hogy illiberális ligetekben milyen szépen dalolnak liberális madarak, ahol Dani a függetlenség éneklő oszlopa. És tényleg szépen, ne tekerjétek át! Köszöntjük az új kicsi földlakót, boldog új évet! A második blokkban szabadon szólunk, és ha máshol nincs is szólásszabadság, nálunk igen! Bebizonyítjuk.

  • 2 hr 3 min
  48. Dani és az aposztázia

  48. Dani és az aposztázia

  Mélyvíz, csak úszóknak. A helyszín ismét Tatabánya, a podcast még mindig titkos, a tinder húspiac, Firenze pedig távolabb van, mint 400 km. Az Oxigén párt programja kezd formát önteni, a gondolatcsírák mögött már egy nemzetközi szinten is meghatározó politikai erő sejlik fel - minden adott ahhoz, hogy a szervezet alapítói közül kerüljön ki az ENSZ egyik (vagy másik) leendő főtitkára. Nagyban keressük a választ arra, hogy hogyan keletkeznek és mivel táplálkoznak az inverz-inkvizitorok és ellen-hittérítők, mi késztet valakit arra, hogy felgyújtsa a teniszklubot - de csak arra jövünk rá teljes bizonyossággal, hogy melyek a legszebb emberkéz által kreált női nevek.  Politikáról és nőügyekről keveset beszélünk; harmadik nevekről, harmadik hullámról, zsigeri félelmekről és petárdázó libákról viszont annál többet - kívánva ezzel (most az egyszer nem annyira patetikus) boldog új esztendőt minden kedves nem-hallgató asszonyságnak és uraságnak. Ja, és Dani végig azt hiszi, hogy ez a 47. adás, de az a múlt heti volt, heló.

  • 2 hr 1 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Self-Improvement

Listeners Also Subscribed To