70 episodes

Work.flow handler om HVAD vi arbejder med og HVORDAN vi arbejder - og ikke mindst hvilke værktøjer vi bruger.

I podcasten følger jeg min nørdede nysgerrighed for håndværk, viden og ekspertise, og taler hver uge med en gæst, der fortæller om sit arbejde, sine rutiner, sine ambitioner og sin hverdag.

Der er fokus på arbejde i bred forstand, men i work.flow er jeg særligt interesseret i de digitale værktøjer, der fylder stadig mere i mange menneskers professionelle liv, hvadenten det handler om kirurgen, journalisten, forskeren, musikeren, fotografen, mekanikeren eller juristen.

Work.flow er et samtale-baseret program, hvor jeg nogle gange har folk på besøg i studiet, andre gange selv er på besøg hos gæsten.

work.flow bliver produceret af podLAB

work.flow - med Anders Høeg Nissen Anders Høeg Nissen

  • Technology
  • 5.0 • 2 Ratings

Work.flow handler om HVAD vi arbejder med og HVORDAN vi arbejder - og ikke mindst hvilke værktøjer vi bruger.

I podcasten følger jeg min nørdede nysgerrighed for håndværk, viden og ekspertise, og taler hver uge med en gæst, der fortæller om sit arbejde, sine rutiner, sine ambitioner og sin hverdag.

Der er fokus på arbejde i bred forstand, men i work.flow er jeg særligt interesseret i de digitale værktøjer, der fylder stadig mere i mange menneskers professionelle liv, hvadenten det handler om kirurgen, journalisten, forskeren, musikeren, fotografen, mekanikeren eller juristen.

Work.flow er et samtale-baseret program, hvor jeg nogle gange har folk på besøg i studiet, andre gange selv er på besøg hos gæsten.

work.flow bliver produceret af podLAB

  Episode 70: Farvel og tak.

  Episode 70: Farvel og tak.

  Velkommen til Workflow - en podcast om HVAD vi arbejder med og HVORDAN vi arbejder - og ikke mindst hvilke værktøjer vi bruger.


  Sådan har det lydt i 69 episoder, men nu er det slut. For i denne episode skal det ikke rigtig handle om at arbejde, men i virkeligheden om at holde op og sige farvel.


  Lad mig lige dog med det samme sige, at jeg altså ikke er ved at gå på pension – jeg arbejder fortsat videre med masser af spændende og sjove projekter, og det skal jeg nok vende tilbage til!


  Men først det med at sige farvel. I dag vil jeg nemlig sige et vemodigt farvel til work.flow-podcasten her, med denne sidste, korte episode.


  Og det er vemodigt. Da jeg blev selvstændig for over 4-et-halvt år siden, var work.flow det første projekt jeg for alvor lancerede som mit eget, og jeg havde fantastisk mange gode oplevelser med at producere de i alt 69 episoder, og jeg mødte masser af kloge, søde og dygtige mennesker.


  Jeg er dybt taknemmelig for alle de mange, som sagde ja til at være med og til at dele deres oplevelser og erfaringer og tips om arbejde og arbejdsprocesser og apps og gadgets og alt mulig andet nørderi.


  Og jeg er selvfølgelig også virkelig glad for, at så mange valgte at lytte med gennem tiden – tusind tak også til jer.


  Work.flow er død, Workflow længe leve!
  Men! Det er selvfølgelig ikke helt slut endnu. Work.flow kommer som en anden Fugl Føniks nu i en version 2.0!


  Den 15. september lancerede vi nemlig en ny podcast med navnet Workflow.


  Denne spritnye udgave sætter fokus på fremtidens arbejdsliv, fra hybridmøder og innovation til todo-lister og seniorpolitik, og meget, meget mere.


  Og når jeg siger at 'vi lancerer en ny podcast', så er det fordi Workflow (2.0) bliver udgivet af IDA – Ingeniørforeningen i Danmark, og ikke mindst fordi jeg ikke er alene som vært.


  Jeg får selskab bag mikrofonerne af Nana Wesley Hansen, der er lektor på Sociologisk Institut på Københavns Universitet. Hun kan især tage sig af de store, samfundsmæssige spørgsmål og emner, mens jeg fortsat får lov til at nørde mere igennem med teknologi, digitalisering og den slags.


  De første par episoder handler om flow-begrebet og om STEM-f*g, og jeg synes i al ubeskedenhed at det er en god start. Det er også supersjovt at lave, og Nana og jeg har masser af gode emner linet op.


  Det er IDA der udgiver, men Workflow kan lyttes af alle, der er bare den mindste smule interesserede i, hvordan vores arbejdsliv kommer til at udvikle sig de kommende år. Og vi håber selvfølgelig at du vil give vores nye podcast en chance 😄


  Du kan finde Workflow i enhver velassorteret podcast-app.


  Så igen: tak for nu – og på genhør!

  • 6 min
  Episode 69: work.flow tager en pause

  Episode 69: work.flow tager en pause

  I denne episode skal det handle om…ja, om workflow. Altså denne her podcast.


  Sagen er nemlig den, at jeg har taget den tunge beslutning at sætte work.flow på pause et stykke tid.
  Det er forhåbentlig netop en pause, og jeg satser helt bestemt på at reboote og starte igen senere, men lige nu ryger work.flow altså i dvale på ubestemt tid.


  Jeg er stadig rigtig glad for konceptet, men har lidt meget om ørerne for tiden, og kan ikke give podcasten nok fokus og kærlighed. Og så tænker jeg det er bedre at holde pause.


  Samtidig er det her den 1. maj faktisk også 2 år siden jeg sendte den første episode, og jeg syntes jubilæet var en passende anledning til at gøre status.


  Det er i mellemtiden blevet til 68 episoder - om alt fra iOS-automatisering over kafferistning til musikproduktion - og jeg har haft timevis af spændende samtaler med fantastiske mennesker.


  Det har været an absolut fornøjelse at lave podcasten, og jeg er enormt taknemmelig for at så mange har været søde at stille op - og ikke mindst at så mange har gidet lytte med!


  (Og hvis jeg lige må være lidt flabet - hvis du er kommet til for nylig, så er der mange af episoderne, der sagtens kan lyttes nu, selvom de altså har nogle måneder på bagen.


  Så her afslutningsvis:


  Jeg har valgt at lade work.flow gå i dvale, mens legen er god. Men der er ingen tvivl om, at ideen stadig lever for mig, og jeg regner afgjort med at kunne trykke ‘play’ igen en dag, og finde nye, spændende folk at tale med om deres arbejde, processer og værktøj.


  (Så lad endelig bare abonnementet blive i din afspiller).


  Stay tuned - og på genhør! 😀🎧

  • 3 min
  Episode 68: Whiskyflow med de gamle maltbrødre

  Episode 68: Whiskyflow med de gamle maltbrødre

  Denne episode er en helt special udgave, hvor jeg bryder en lillebitte smule med konceptet. I dag skal det nemlig handle om whisky - mere specifikt whisky-smagning.


  Der er også helt ekstraordinært TO gæster med i work.flow - nemlig Jens Hjerrild Poder og Morten Mølgaard, som sammen med undertegnede dannede KWP - Københavns WhiskysmagerPanel tilbage i slut–90’erne.


  Det har dog været lidt sløjt med at mødes og nørde whisky de senere år, men det forsøger vi at råde bod på.


  Vi har genforenet Københavns WhiskysmagerPanel for at tale om vores yndlingswhiskyer og konkurrere om hvem der kan lave den bedste samling.


  Vi skiftes til at vælge hver en yndlingsdram, der skal være i almindelig handel og koste under 1000 kr. Og når én har valgt en whisky, så er det pågældende destilleri off limits for de andre. Så det er bare med at få lavet den rigtige plan og vælge de absolut bedste whiskier.


  Så det bliver afgjort anderledes, men forhåbentlig hyggeligt - og hvis du har lyst, så skænk et lille glas derude og sæt dig godt til rette og lyt med.


  (PS. I denne særudgave springer vi tiprunden over - hele episoden er jo én lang snak med gode råd 😃🥃).


  Links

  KWP - Københavns WhiskysmagerPanels minimalistiske website


  Jens på Twitter


  Morten på LinkedIn

  • 1 hr 24 min
  Episode 67: Bag kulissen hos esports-holdet

  Episode 67: Bag kulissen hos esports-holdet

  Esport er for alvor ved at være mainstream. Der bliver holdt kæmpestore turneringer med tusindvis af tilskuere, og hjemme ved skærmene følger millioner af mennesker med over hele verden.


  Spillerne selv er sportsstjerner, og hos esportsorganisationen North er dét ekstra tydeligt. North ejes nemlig af FCK og Nordisk Film, og så bliver kombinationen af sport og underholdning næppe tydeligere.


  Men hvordan ser det ud bag kulisserne på 5. sal i Parken, og hvordan fungerer hverdagen og organisationen, der sørger for at spillerne kan koncentrere sig om Counterstrike eller FIFA, om deres fysiske og mentale træning - for slet ikke at tale om de mange, mange rejsedage, der følger med en karriere som professionel esports-udøver?


  work.flow har besøgt pressechef Christian Slot, der fortæller og viser rundt.


  Links

  Norths hjemmeside


  Christian Slot på Twitter


  North på Twitter


  Discord - forum til diskussioner, nyheder og snak med Norths fans


  De 3 tips

  Habitica - hvis du vil gamifye dit liv, vi bruger det her på kontoret
  Reddit, der er noget for enhver smag i de mange subreddits
  Liquidpedia - fakta om esportsspillere og -turneringer

  • 54 min
  Episode 66: Så ti dog stille!

  Episode 66: Så ti dog stille!

  De fleste har nok oplevet, at det altid er de samme snakkehoveder, der bruger al tiden på møder med en næsten ustoppelig ordstrøm. Eller måske er man selv en af dem, der altid har noget at sige, og gerne fortæller vidt og bredt om sine gode ideer.


  Men den evindelig snak kan være dræbende for kreativiteten, produktiviteten og fællesskabet, siger Bastian Overgaard.


  Bastian er stilheds-konsulent og varm fortaler for, at vi holder flere pauser i hverdagen i stedet for bare at snakke, snakke, snakke. Det kan være svært, men heldigvis har han nogle gode råd til, hvordan man fx kan lægge stille-pauser ind i møder på jobbet.


  Og det behøver ikke være svært - nogle gange er det nok med en lille påmindelse på telefonen om at man skal tage en stillepause - men det kan godt være svært at overtale andre til at være med på ideen…


  Lyt med, når vi - lidt paradoksalt - taler om stilhed i denne episode af work.flow.


  Links

  Bastians site - mindresnak.nu


  Bastian Overgaard på LinkedIn


  Imran Rashid har også fokus på pauser (især fra den digitale verden)


  Quiet af Susan Cain handler om at være introvert og stille


  Thinking, fast and slow af Daniel Kahnemann - om vores hjerners (manglende) evne til at kapere hverdagens input


  De tre tips

  Brug uret på din telefon til at tage tid på stilletid, eller minde dig og andre om at holde små stillepauser i løbet af et møde
  *Intermittent fasting* - rutine hvor man kun spiser i relativt begrænsede “vinduer” i løbet af dagen
  Prøv i det små at bringe stille-pauser ind i hverdagen - på jobbet, med venner eller familie

  • 1 hr 11 min
  Episode 65: Dansk automatiserings-stjerne på iOS

  Episode 65: Dansk automatiserings-stjerne på iOS

  Simon Støvring blev i 2018 lidt af en programmerings-stjerne i de - indrømmet nok lidt indforståede - kredse, hvor man går meget op i automatisering på iOS.


  Hans app Scriptable kan give temmelig nørdet specifik kontrol med masser af tjenester og funktioner på iPhone og iPad - hvis ellers man kan eller har lyst til at lære JavaScript.


  Simon blev færdiguddannet softwareingeniør i 2016, og arbejder til daglig som udvikler i Shape, et udviklingshus med forkærlighed for mobile platforme.


  En stor del af sin fritid bruger han så altså på udvikling af sine egne apps til iOS, når han ikke roder med mere generel automatisering af hjemmet og hverdagen.


  Scriptable blev rigtig godt modtaget, og Simon har netop fulgt succesen op med endnu en nørde-app, Jayson, der gør det nemmere at arbejde med JSON-data.


  Links

  Simon Støvring på Twitter


  Scriptable-appen


  Jayson-appen


  Shape, hvor Simon arbejder


  De tre tips


  SmartDNSproxy kan hjælpe med at se fx amerikansk Netflix i Danmark
  Søvntracking - AutoSleep samler automatisk data om din søvn
  Automators-podcasten med Rosemary Orchard og David Sparks

  • 1 hr 6 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Top Podcasts In Technology

Lex Fridman Podcast
Lex Fridman
All-In with Chamath, Jason, Sacks & Friedberg
All-In Podcast, LLC
In Her Ellement
Boston Consulting Group BCG
Acquired
Ben Gilbert and David Rosenthal
Deep Questions with Cal Newport
Cal Newport
Hard Fork
The New York Times