10 episodios

L'Elena Crespi i la Sílvia Catalán conversen sobre sexualitat, relacions i feminisme amb moltes ganes de divulgar i amb grans dosis d'histèria. T'uneixes al nostre grup?

Antiga Histèria Col·lectiva Elena Crespi i Sílvia Catalán

  • Salud y forma física
  • 5,0 • 5 valoraciones

L'Elena Crespi i la Sílvia Catalán conversen sobre sexualitat, relacions i feminisme amb moltes ganes de divulgar i amb grans dosis d'histèria. T'uneixes al nostre grup?

  Episodi 30 – Una Marató Sexual

  Episodi 30 – Una Marató Sexual

  Episodi 30. Quart episodi de la temporada 4.  I... final de la Histèria Col·lectiva tal i com l'entenem.  Sí, ja sabem que és una frase que impacta, però abans d'explicar-te res més sobre això, deixa'ns explicar-te què trobaràs en aquest capítol número 30 tan especial.  No és cap notícia que quan l'equip histèric vam saber que la Marató d'aquest any es dedicava a la Salut Sexual i Reproductiva vam aplaudir amb les orelles. I evidentment no podíem no fer un capítol nosaltres dedicat exactament a això, a la sexualitat en la seva part més saludable.  Per a aquest tema hem comptat amb la veu de l'Estel Solé, una periodista feminista i meravellosista que ens explica la seva vinculació amb la salut sexual.  La Histèrica Històrica t'encantarà, Trotula de Salerno. Que probablement així llegit no en tens ni punyetera idea de qui és, però si escoltes el capítol, doncs t'encantarà la seva història.  I unes quantes recomanacions histèriques, clar.
  Parlem de sexe a casa - de l'Elena Crespi (alguna vegada ens haurem de fer autobombo, no?)  Endometriosis: la guía para entender qué es y cómo cuidarte - Dr. Francisco Carmona i il·lustrat per la nostra meravellosa Lyona Ivanova  El Punt D - programa que has de veure sí o sí
  I, de regal, una recomanació que no surt al capítol, però que crec que és necessària. I sí, també perquè és meva i com que jo (la Sílvia) sóc la que escric això, doncs ala, aquí ho deixo.
  Sexpacio - de la Sílvia Catalán (que no és un llibre, és un espai d'autoaprenentatge de sexualitat. Segon autobombo)
  I com sempre, mil gràcies a l'Elisenda Carod, que ens deixa la seva veu i la posa al servei de l'histerisme col·lectiu.  I gràcies al nostre tècnic i lingüista de referència amb paciència infinita, Ruben Giró.  P.D: sí, amigues. Aquest capítol número 30 marca el final d'una era. No tindrem nous capítols fins d'aquí a uns mesos, i quan els tinguem seran diferents. Millors? Pitjors? No sé, ja vindràs a dir-nos-ho, estimada oient histèrica. De moment, tanquem la paradeta aquí. Tens 30 capítols, que són 30 hores (flipa!) per escoltar histerisme, per conèixer-te millor i per gaudir més de la teva sexualitat.  Ens retrobem abans del que et penses!

  • 38 min
  Episodi 29 – L’amor NO és l’hòstia

  Episodi 29 – L’amor NO és l’hòstia

  Episodi 29. Tercer episodi de la temporada 4.  En aquest episodi abordem una part de la sexualitat i els feminismes que, creieu-nos, desitjaríem no haver d'abordar mai més. Però, per desgràcia, creiem que si al 2050 seguim fent el podcast seguirà sent un tema necessari.  Esperem que no. Però... Bé, seguirem lluitant perquè no.  El cas, que parlem en aquest capítol de l'amor romàntic i de com, massa sovint, ens porta al costat més fosc de les relacions. Parlem de l'iceberg de la violència sexual, parlem de violència sexual dintre e la parella, de sororitat, del mercat de la carn de les apps...  Jo què sé, parlem d'un munt de coses interessants que hauria de saber tothom per poder erradicar, d'una punyetera vegada, les violències contra les dones.

  I tot això ho fem amb una veu que ens fa molta il·lusió que ens acompanyi, que és la de l'Alba Alfageme, que si no la coneixeu, doncs ja trigueu en fitxar-la.  I unes quantes recomanacions histèriques, que no sigui dit.
  Todo sobre el amor - bell hooks  Calladeta no estàs més maca - Núria Prieto  Prou! Guia d'autodefensa feminista per a adolescents - Maria Kronsky i Marion Le Muzic  El viatge de la Paula. La vida després d'una agressió sexual - Laura Roqueta i Maria Vila  El consentiment explicat amb una tassa de te (vídeo)
  I com sempre, mil gràcies a l'Elisenda Carod, que ens deixa la seva veu i la posa al servei de l'histerisme col·lectiu.  I gràcies al nostre tècnic i lingüista de referència amb paciència infinita, Ruben Giró.

  • 40 min
  Episodi 28 – Sang i Sexe

  Episodi 28 – Sang i Sexe

  Episodi 28. Segon episodi de la temporada 4.  I en aquest episodi sentiràs coses diferents. Bé, de fet, ens sentiràs diferent, perquè per fi tenim un estudi de gravació amb cara i ulls, i un senyor que ens fa de tècnic de so i ens fa els muntatges dels capítols.  El senyor té nom, per si te'l preguntes. Ruben Giró. Ala, fetes les presentacions.  Doncs resulta que la UVic ens cedeix un dels seus estudis de gravació i res, que nosaltres estem que no ens ho creiem i vosaltres flipareu amb tot el que podrem arribar a fer de xulo.  De moment podreu escoltar aquest capítol en el que parlem de sexe i de sang.  Però no en plan gore. En plan, que parlem de la menstruació.  Parlem de tot això i més, com sempre:
  Del #GeneracióPorno de Tv3  I de la Marató i del PuntD  De pobresa menstrual i del pla d'equitat menstrual de la Generalitat de Catalunya  De que quan tens la regla no pots dutxar-te. Ni fer maionesa. Ni cuidar plantes (wtf).  De trucs i consells per tenir sexe amb la regla  Tenim la veu d'una experta en temes de menstruació: la Laura Cámara  Una histèrica històrica no massa històrica, però que sí que ha marcat història
  Vaja, que no t'avorriràs. I tot això empacadet en un capítol de 45 minuts. Pim pam.  Sí, sí, no ens oblidem de les recomanacions histèriques, que com sempre venen plenes de llibres.
  Curs de cicle menstrual - Laura Cámara  La regla mola - Cristina Torrón, Anna Salvia  El vermell mola - Lucia Zamolo  Una nova manera de menstruar - Anna Salvia  Targetes del Poder Menstrual - Maisie Hill
  I com sempre, mil gràcies a l'Elisenda Carod, que ens deixa la seva veu i la posa al servei de l'histerisme col·lectiu.  I des d'avui, gràcies al nostre tècnic i lingüista de referència, Ruben Giró.

  • 45 min
  Episodi 27 – Falses Feministes

  Episodi 27 – Falses Feministes

  Episodi 27. Primer episodi de la temporada 4.  Quatre temporades fotent la xapa amb les nostres coses histèriques i tu aquí.  Gràcies! Esperem que el teu histerisme broti amb el nostre també aquesta temporada.  I clar, no podíem començar de cap altra manera que no fos... parlant del tema de l'estiu. El cas Rubiales i el seu masclisme fastigós.  Per això el títol.  En aquest capítol analitzem aquesta i d'altres polèmiques masclistes que han sorgit aquest estiu. I trobaràs coses súper interessants, clar, com sempre.  Mira, et deixem un llistat de coses que podràs sentir en el capítol:
  Coses de pressió estètica i bikinis i no bikinis  La puta regla i el pla d'equitat menstrual de la gene  Parlem de la Jenni Hermoso i l'Alèxia Putellas, clar  La veu fabulosa de la nostra estimada Alba Fernández Pous (aka "La Pous")  L'Elena us explicarà per què gairebé li surt de l'ànima un "Viva Motril" en directe  Una història d'una dona meravellosament histèrica (i bastant històrica)
  I bé, jo què sé, un munt de coses que, si les poso totes aquí, doncs perd la gràcia. Escolta el capítol, que val la pena.  Sí, també trobaràs riures, i bromes, i patinades fora de guió i dintre també. Com en cada capítol, caram, que som nosaltres! xD  Ah! I les recomanacions histèriques, clar. Què seria de nosaltres sense omplir-te de necessitats per comprar llibres!!!
  Curs de feminisme per a microones, Natza Farré,   La paraula més sexi és si, Shaina Joy McLuss  Feminisme de butxaca de Bel Olid  El consentiment, Vanesa Springola  Navenka de Netflix
  I com sempre, mil gràcies a l'Elisenda Carod, que ens deixa la seva veu i la posa al servei de l'histerisme col·lectiu.

  • 52 min
  Episodi 26 – Season Finale

  Episodi 26 – Season Finale

  Episodi 26. Final de temporada.

  • 1h 6 min
  Episodi 25 – Allà on hi ha pèl hi ha alegria

  Episodi 25 – Allà on hi ha pèl hi ha alegria

  Episodi 25. Tu et depiles, estimada histèrica? Nosaltres a vegades, no ho neguem. De fet, aquest no és un capítol per dir-te què has de fer amb el teu cos, evidentment.  En aquest capítol analitzem, un cop més, la pressió estètica, però en aquest cas centrada en els pèls. Sobretot en els de les dones, clar. Perquè bé, els homes poden anar peluts i nets, però les dones, si anem peludes, som unes cotxines, que això tothom ho sap.  Trobaràs en aquest capítol coses com:
  El comentari d'un tuit de la Sílvia que es va descontrolar  Un estudi dubtós que la Laia Sala ens va enviar.  Parlem una miqueta de la Valentina Berr  Tenim, en directe, una idea per un programa de televisió (TV3, us el venem!)
  I, com sempre, en aquest capítol trobareu confessions, histerisme contra el patriarcat, la veu meravellosa de li Bel Olid, riures, coses diverses i mil coses més.  Les recomanacions són poques i, alerta!, no hem posat cap llibre, en aquest capítol, ni ens reconeixem.
  Frida Khalo i el seu art  Raquel Roca, Reich Roca a Instagram.  Som Barbàrie - Trobades de dones i identitats dissidents amb barba i tenen un curtmetratge  “I tu, com mires?”  Luta Cruz, "Afrochilena barbuda"   A contrapèl Bel Olid
  I com sempre, mil gràcies a l'Elisenda Carod, que ens deixa la seva veu i la posa al servei de l'histerisme col·lectiu.

  • 55 min

Reseñas de clientes

5,0 de 5
5 valoraciones

5 valoraciones

Top podcasts de Salud y forma física

Tus Amigas Las Hormonas
Isabel Viña Bas
Radio Fitness Revolucionario
Marcos Vázquez
El podcast de Cristina Mitre
Cristina Mitre
El podcast de Jana Fernández
Jana Fernández
Huberman Lab
Scicomm Media
90 Gramos
Methub y True Story