22本のエピソード

چیستا پادکستی هفتگی به میزبانی پوریا ناظمی است که قصد دارد هر هفته داستانی از جهان شگفت انگیز علم، فناوری و آینده نگری را برای مخاطبانش روایت کند. 

چیست‪ا‬ رادیو فردا

    • 科学

چیستا پادکستی هفتگی به میزبانی پوریا ناظمی است که قصد دارد هر هفته داستانی از جهان شگفت انگیز علم، فناوری و آینده نگری را برای مخاطبانش روایت کند. 

    تله‌پورتیشن از تخیل تا واقعیت

    تله‌پورتیشن از تخیل تا واقعیت

    تصور تله‌پرتیشن یا انتقال آنی جسمی از جایی به جای دیگر شاید بیش از هر چیز با تصاویری از سریال پیشتازان فضا پیوند خورده باشد.
    اما آیا موضوعی با این مفهوم در دایره علم نوین جایی دارد؟ آیا علم توانسته گام‌هایی برای عملی کردن تله‌پورتیشن بردارد، این فناوری چه کاربردهایی دارد و اگر روزی چنین فناوری برای انتقال انسان ساخته شود آیا استفاده از آن عاقلانه است؟
    در این قسمت از پادکست «چیستا» که نام خود را از ایزدبانوی باستانی موکل بر خردمندی ایرانیان وام گرفته است، موضوع تله‌پورتیشن مورد بررسی قرار گرفته است.
    «چیستا» پادکستی از مجموعه پادکست‌های رادیو فردا است که هر دوشنبه به میزبانی پوریا ناظمی، روزنامه‌نگار علم، به روایت داستانی از دنیای علم، فناوری و آینده می‌پردازد. برای خواندن منابع به قسمت «بیشتر بخوانید» در زیر مراجعه کنید. (این قسمت فقط در وبسایت رادیو فردا در دسترس است)

    • 24分
    در میانه آسمان و زمین: تلاقی جهان باستان‌شناسی و فضا

    در میانه آسمان و زمین: تلاقی جهان باستان‌شناسی و فضا

    رشته‌های ستاره‌شناسی و باستان‌شناسی شاید دو مورد از جذاب‌ترین رشته‌های علمی در تاریخ بشر باشند. رشته‌هایی که از یک سو به موقعیت ما در جهان و فضا می‌پردازند و از سوی دیگر سعی می‌کنند خاطره گذشته را زنده نگاه دارند.
    در تلاقی این دو رشته مفاهیم و حوزه‌های میان رشته‌ای متفاوتی نیز شکل گرفته است.
    در قسمت بیستم پادکست «چیستا»، پادکستی از مجموعه پادکست‌های رادیو فردا که نام خود را از ایزدبانوی موکل بر خرد و دانایی در ایران باستان وام گرفته است، به سه مورد از حوزه‌هایی پرداخته‌ایم که در تلاقی این دو رشته شکل گرفته‌اند.
    باستان‌شناسی فضایی چیست؟ ستاره‌باستان‌شناسی کدام است و داستان فضانوردان باستانی چیست؟

    «چیستا» هر دوشنبه به میزبانی پوریا ناظمی روزنامه نگار علم، روایت‌گر داستانی از دنیای علم، فناوری و آینده برای شما است. برای دیدن منابع به قسمت «بیشتر بخوانید» در زیر مراجعه کنید.

    • 29分
    گشتی در جهان سیاره‌های فراخورشیدی

    گشتی در جهان سیاره‌های فراخورشیدی

    در قسمت نوزدهم پادکست «چیستا» قدم به زیر آسمان‌های جهان‌های دیگر گذاشته‌ایم. سیاره‌هایی که به دور ستاره‌ای غیر از خورشید ما می‌گردند و از نخستین کسانی صحبت می‌کنیم که چنین مفهومی را تصور کردند و مأموریت‌های آینده برای کشف سیاره‌های بیشتر را بررسی می‌کنیم. همین طور سعی کردیم به این سوال پاسخ دهیم که چرا باید دنیاهای فراخورشیدی برای ما جذاب و مهم باشد
    «چیستا» که نام خود را ایزدبانوی باستانی خرد ایران وام گرفته هر دوشنبه به میزبانی پوریا ناظمی، روزنامه‌نگار علم، داستانی از داستان‌های علم فناوری و آینده را روایت می‌کند. منابع در قسمت «بیشتر بخوانید» در زیر، نوشته شدند.

    • 28分
    آنفلوانزای پرندگان و همه‌گیری ویروس بعدی که روزی خواهد آمد

    آنفلوانزای پرندگان و همه‌گیری ویروس بعدی که روزی خواهد آمد

    در قسمت هجدهم پادکست «چیستا»، به موضوع نگرانی ناشی از شیوع ویروس آنفلوانزای پرندگان در بین گاوداری‌ها در آمریکای شمالی و نگرانی‌ها از بروز همه‌گیری ویروسی بعدی پرداخته شده است. آیا ما به اندازه کافی از دوران همه‌گیری کووید-۱۹ درس گرفته‌ایم و آیا برای همه‌گیری بعدی آماده‌تر هستیم؟ «چیستا» که نام خود را از ایزدبانوی باستانی خرد در ایران، وام گرفته است، پادکستی از مجموعه پادکست‌های رادیو فردا است که هر دوشنبه به میزبانی پوریا ناظمی، روزنامه‌نگار علم، داستانی از داستان‌های جهان علم، فناوری و آینده را روایت می‌کند.
    همراه هر قسمت «چیستا» می‌توانید در زیر فهرستی برای مطالعه بیشتر را نیز مشاهده کنید.

    • 23分
    گرمایش زمین چیست و مسیر آینده ما کدام است؟

    گرمایش زمین چیست و مسیر آینده ما کدام است؟

    در قسمت هفدهم پادکست «چیستا»، به موضوع گرمایش زمین و تغییرات اقلیم پرداخته شده است. گرمایش زمین چیست؟ چرا اتفاق می‌افتد؟ چرا مهم است؟ چرا بحث درباره آن پیچیده است و چرا با وجود اجماع دانشمندان بر سر آن، مخالفت‌های جدی در مسیر مقابله با آن به چشم می‌خورد. در این قسمت بخشی از سخنرانی برایان کاکس، فیزیک‌دان بریتانیای با صدای ترجمه پخش می‌شود.

    «چیستا»، که نام خود را از ایزدبانوی باستانی خرد در ایران، وام گرفته است، پادکستی از مجموعه پادکست‌های رادیو فردا است که هر دوشنبه به میزبانی پوریا ناظمی، روزنامه‌نگار علم، داستانی از داستان‌های جهان علم، فناوری و آینده را روایت می‌کند.
    همراه هر قسمت «چیستا» می‌توانید فهرستی برای مطالعه بیشتر را نیز در قسمت «بیشتر بخوانید» مشاهده کنید.

    • 33分
    مسئلۀ «مسئله سه جسم» چیست؟

    مسئلۀ «مسئله سه جسم» چیست؟

    اگر به ادبیات یا سینمای علمی-تخیلی علاقه داشته باشید حتماً با نام «مسئله سه جسم» آشنا هستید. داستانی پیچیده و پرطرفدار نوشته Liu Cixin که در اصل نام کتاب اول از سه‌گانه‌ای به نام «یادآوری گذشته زمین» است.
    این کتاب در سال ۲۰۱۵ برنده جایزه معروف و معتبر ادبیات علمی-‌تخیلی «هوگو» شد و نویسنده آن، اولین نویسنده آسیایی است که این جایزه را به دست آورده.
    تاکنون دو سریال تلویزیونی از این داستان ساخته‌شده است. سریال نخست ساخته چین است که وفادارتر به اصل کتاب مانده و سریال دوم که به‌تازگی منتشرشده است، ساخته نتفلیکس و به تهیه‌کنندگی گروه سازنده سریال« بازی تاج‌ و تخت» است.
    در قلب این داستان اما همان‌طور که از اسم آن برمی‌آید مسئله‌ای از فیزیک کلاسیک به نام «مسئله سه جسم» قرار دارد.
    در این قسمت چیستا، درباره این مسئله و چیستی آن صحبت شده است. همچنین به امکان شکل‌گیری حیات در منظومه‌ای که این کتاب آن را توصیف کرده، پرداخته‌شده است.
    این قسمت دربردارنده اسپویلر یا لو دادن داستان (بیش از چیزی که در خلاصه چند خطی کتاب منتشر شده) نیست.
    چیستا پادکستی از مجموعه پادکست‌های رادیو فردا است که هر دوشنبه به میزبانی پوریا ناظمی، روزنامه‌نگار علم، به روایت داستانی از دنیای علم، فناوری و آینده می‌پردازد.
    اگر از شنیدن این پادکست لذت می‌برید آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید و از طریق مسیرهای ارتباطی رادیو فردا نظرات و پیشنهادهای خود را به ما منتقل کنید. برای مطالعه بیشتر و دسترسی به منابع این قسمت،‌ «بیشتر بخوانید» در زیر را کلیک کنید.

    • 21分

科学のトップPodcast

超リアルな行動心理学
FERMONDO
佐々木亮の宇宙ばなし
佐々木亮
サイエントーク
研究者レンとOLエマ
科学のラジオ ~Radio Scientia~
ニッポン放送
ゆるゆる数学エッセンス
しみ&ゆと
早稲田大学Podcasts 博士一歩前
早稲田大学広報室

その他のおすすめ

کنج‌کاو
رادیوفردا
DOX Podcast|پادکست داکس
Peyman Bashar Doost
Chizcast | چیزکست
Arshiya Attari
Wrapup | رپاپ
amir soodbakhsh
هاگیرواگیر
هاگیرواگیر HAAGIRVAAGIR
راوکست | Ravcast
ایمان نژاداحد