190 episodes

Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach geven wekelijks antwoord op al jouw vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten, het doorbreken van patronen, uitdagingen en obstakels in je leven én de groei van ondernemers en ondernemingen.

De Psychologie van Succes Podcast Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach

  • Education
  • 5.0 • 1 Rating

Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach geven wekelijks antwoord op al jouw vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten, het doorbreken van patronen, uitdagingen en obstakels in je leven én de groei van ondernemers en ondernemingen.

  Motivatie tips: Hoe motiveer ik mezelf en anderen?

  Motivatie tips: Hoe motiveer ik mezelf en anderen?

  Heb jij weleens moeite om jezelf of anderen te motiveren?
  Heb je last van een motivatieprobleem?
  Lukt het je niet om in beweging te komen om je doelen te bereiken?


  In deze podcast over motivatieproblemen, geven wij jou tips en een heldere uitleg over de de oorzaken, gevolgen én oplossingen bij het gebrek aan motivatie en interne aansporing.


  Op het moment dat je deze code samen met ons hebt gekraakt, is het bovendien veel makkelijker om de mensen in jouw directe omgeving soepel in beweging te krijgen.

  • 22 min
  Leren loslaten en lichter leven

  Leren loslaten en lichter leven

  Hoe kan ik controle leren loslaten en lichter leven?


  Veel mensen hebben een kleine controlfreak in zich en hebben moeite om die controle los te laten. Maar... je hebt pas controle wanneer je het niet meer nodig hebt.


  Angstvallig controle "zoeken" impliceert al dat je het niet hebt.
  Controle "vasthouden" impliceert een zeker verkramping.
  Beeld je namelijk maar eens in hoe je vingers staan wanneer je vanuit stress aan iets vastklampt.
  Lichter leven ontstaat zodra je vanuit vertrouwen los kunt laten.


  Groei Geluk opdracht:
  Waar ben je op dit moment nog aan gehecht? En welk verhaal vertel je jezelf daar nog bij? Wat levert jou dit op? Welk belang heb je er bij om dit verhaal in stand te houden? Met welke rol ben jij je op dit moment nog geïdentificeerd? Waar hou je nog aan vast, terwijl je dit al los mag laten?


  Bekrachtigende vraag:
  Wat in mezelf of in mijn omgeving kan ik vertrouwen, waardoor ik bereid ben om los te laten?

  • 23 min
  Minderwaardigheidscomplex... heb jij dat knagende stemmetje ook?

  Minderwaardigheidscomplex... heb jij dat knagende stemmetje ook?

  Ken je het gevoel van niet goed genoeg zijn? Dat “knagende stemmetje’ dat vol afkeuring probeert om je te behoeden voor naderend falen? Hoe kom je daar van af?

  • 24 min
  Omgaan met tegenslag en stress in je leven

  Omgaan met tegenslag en stress in je leven

  Omgaan met tegenslag, kun jij dat? Of laat je mentale weerbaarheid / veerkracht het bij het minste of geringste afweten? Behoor jij tot de zogenaamde 'Curling-generatie' waar iedere vorm van tegenslag in je leven al voor je weggepoetst is? Of heb je geleerd om te kunnen omgaan met tegenslagen en is jouw drempel voor stress steeds hoger geworden?

  • 24 min
  Geheim van vitaal oud worden (volgens veteranen)

  Geheim van vitaal oud worden (volgens veteranen)

  Super vitaal en nog net niet uitgestorven…


  ‘Veel mensen zijn fit, maar zijn ze ook vitaal?’
  Ken jij het geheim van een hoge levensverwachting?


  Al ruim 30 jaar is Albert gefascineerd door vitale ouderen. Zodra de gelegenheid zich voordoet, vraagt hij zo’n springlevende bejaarde het hemd van zijn of haar lijf. Dan wil hij alles weten over van hun ‘eeuwige jeugdigheid’


  Enkele weken geleden was hij bij een Veteranen Diner, waar nog geallieerde veteranen aanwezig waren uit de Tweede Wereld Oorlog. De jongste was inmiddels 96 jaar! Over enkele jaren zijn deze laatst overgebleven getuigen van de 2e Wereld Oorlog helaas ook gestorven…


  Omringt door deze levende geschiedenisboeken heeft hij de mooiste inspirerende gesprekken gehad. In deze podcast bespreken Albert en Tonny zijn vergaarde inzichten en opgedane kennis. Leer wat je zelf kan doen om jouw kans op een gezonde hoge levensverwachting te vergroten.

  • 26 min
  David de Kock over de magie van de zweethut

  David de Kock over de magie van de zweethut

  David de Kock had met zijn bedrijf '365 dagen succesvol' de missie om van Nederland het gelukkigste land ter wereld te maken. Deze missie droeg hij uit door jarenlang masterclasses, online trainingen en live events te organiseren voor eenieder die zelf ook gelukkiger wilde worden. Op het hoogtepunt van zijn succes - een uitverkocht meerdaags evenement in de Ziggo Dome - kwam hij tot de plotseling realisatie dat hij zelf eigenlijk helemaal niet zo gelukkig was...


  Was dit waar hij al die tijd naar toe had gewerkt? Was dit nu het succes en het geluk waar hij naar streefde? Het beeld wat hij jarenlang voor ogen had gehad bleek een illusie.


  Want eigenlijk werd hij van iets totaal anders veel gelukkiger. Iets waar hij nog niet heel lang geleden kennis mee had gemaakt: De zweethut.


  De zweethut ceremonie wordt een steeds bekender fenomeen in Nederland. En hierover gaan over vaak twee soorten verhalen te ronde: De zweethut ceremonie is een niet-in-woorden-te-vatten-magische ervaring óf de zweethut ceremonie is billen-samen-knijpend-eng.


  Albert heeft al meerdere zweethutten bezocht en Tonny nog geen een. Beiden zijn heel benieuwd wat David te vertellen heeft over de magie van zweethut ceremonies en waarom hij ervoor gekozen heeft hier een nieuwe onderneming om heen te bouwen.

  • 42 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Education

Mel Robbins
Dr. Jordan B. Peterson
The Atlantic
Jordan Harbinger
Rich Roll
Ashley Corbo

You Might Also Like

Michael Pilarczyk & Cindy Koeman
Drs. Richard de Leth
Berthold Gunster
De Podcast Psycholoog
Giel Beelen
BNR Nieuwsradio