26 episodes

El pòdcast d'urgències i emergències en català.

EMpod.cat EMpod.cat

  • Health & Fitness

El pòdcast d'urgències i emergències en català.

  Episodi 22: i-gel

  Episodi 22: i-gel

  En aquest episodi parlem d’un dispositiu supraglòtic de maneig de la via aèria, la i-gel, arrel d’una entrada al blog d’emermedpirineus. Menys és més Parlem de la NO indicació de broncodilatadors sistemàtics en la insuficiència cardíaca aguda, seguint la recomanació de l’essencial UrgemMot Primer una qüestió més ortogràfica, quan parlem de pensaments delusoris (que enganyen … Continua llegint «Episodi 22: i-gel»

  • 1 hr 4 min
  Broncodilatadors en la insuficiència cardíaca aguda

  Broncodilatadors en la insuficiència cardíaca aguda

  La secció Menys és Més pretén que fem un ús raonable de totes les capacitats terapèutiques o diagnòstiques, no fent-les servir quan no són útils o fins i tot contraproduents. Per a la tercera entrega del Menys és Més parlem de la NO indicació sistemàtica de broncodilatadors en la insuficiència cardíaca aguda, seguint una recomanació … Continua llegint «Broncodilatadors en la insuficiència cardíaca aguda»

  • 2 min
  Radiografia simple d’abdomen

  Radiografia simple d’abdomen

  La secció Menys és Més pretén que fem un ús raonable de totes les capacitats terapèutiques o diagnòstiques, no fent-les servir quan no són útils o fins i tot contraproduents. En aquesta segona entrega parlem de la poca utilitat de la radiografia simple d’abdomen en el diagnòstic del dolor abdominal agut, seguint la recomanació de … Continua llegint «Radiografia simple d’abdomen»

  • 2 min
  Episodi 21: Pulsioximetria

  Episodi 21: Pulsioximetria

  En aquest episodi parlem de la pulsioximetria, arran d’aquesta traducció d’un onepagerICU que podeu trobar a emermedpirineus Aquesta tecnologia, que podem trobar arreu, ens és molt útil, però té les seves limitacions que ens cal conèixer. En l’àudio fem referència uns quants cops a la corba de dissociació de l’hemoglobina, que és aquesta que trobeu … Continua llegint «Episodi 21: Pulsioximetria»

  • 1 hr 1 min
  Metamizole

  Metamizole

  En aquesta primera entrada d’aquesta secció us volem parlar de la recomanació que fa l’Essencial sobre l’ús del metamizole en el tractament de la febre i del dolor agut. La secció Menys és Més pretén que fem un ús raonable de totes les capacitats terapèutiques, no fent-les servir quan no són útils o fins i … Continua llegint «Metamizole»

  • 1 min
  Episodi 20: Especial ECMO i ECPR

  Episodi 20: Especial ECMO i ECPR

  En aquest episodi especial parlem de la teràpia ECMO (oxigenació per membrana extracorpòria) i la seva aplicació en la reanimació cardiopulmonar. I ho fem parlant-ne amb el nostre convidat, el Dr. Eduard Argudo. Parlem d’aquesta teràpia altament invasiva, que consisteix a extreure la sang del pacient, a través d’unes grans cànules, per a oxigenar-la en … Continua llegint «Episodi 20: Especial ECMO i ECPR»

  • 1 hr 18 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
Jay Shetty
Dear Media, Will Cole
Ten Percent Happier
Peter Attia, MD
Lewis Howes