22 episodes

Fremtidsforskere - eller futurister - har eksisteret siden tidernes morgen. Mennesker, der kan se ind i fremtiden og gøre det uforudsigelige håndterbart, har der været efterspørgsel på altid. Hvis du har “fingeren på pulsen”, kan "se noget i din krystalkugle” eller “læser tidens trends”, så er du måske en futurist? Den, der kan hjælpe os med at finde den optimale vej ind i fremtiden.

FUTCAST - Væk din fremtidssans Anne Skare Nielsen

  • Business

Fremtidsforskere - eller futurister - har eksisteret siden tidernes morgen. Mennesker, der kan se ind i fremtiden og gøre det uforudsigelige håndterbart, har der været efterspørgsel på altid. Hvis du har “fingeren på pulsen”, kan "se noget i din krystalkugle” eller “læser tidens trends”, så er du måske en futurist? Den, der kan hjælpe os med at finde den optimale vej ind i fremtiden.

  Den sorte skole gentænkt

  Den sorte skole gentænkt

  Man får nemt det indtryk, at vi er gået fra “den sorte skole” til “lorteskole, når man kradser i tilstanden for den moderne folkeskole.
   
  Det skorter ikke på analyser, rapporter, bøger, foredrag, læringskonferencer og velmenende eksperter, der gerne vil bistå og blande sig. 
  Visioner og planer er der nok af, men det virker desværre som om skole-folkefærdet er ved at være tyndslidt.
  Børnene råber og møder op med rod i tasken og 0 strøm på computeren. Forældrene blander sig enten for meget eller er slet ikke tilstede. 
  Det er svært at skabe ro i klassen, når man samtidigt skal inkludere og rumme de børn, der tidligere bare fik en på lampen eller røg i skammekrogen - og vi ku’ fortsætte.  
  Og det gør vi i denne futcast, hvor vi giver lærere og pædagoger lov til at bøvse af, og så sætter vi fokus på det, der er vigtigt: Nemlig at kunne skabe trivsel, ro og læringsrum for alle parter. 

  Vi har bedt ChatGPT hjælpe os med at revitalisere “den sorte skole”, for måske blev babyen smidt ud med badevandet, da vi med de bedste intentioner sagde farvel til den stramme og skrappe undervisningsstil. 
  Måske skal vi alle være med til at sætte nogle mere firkantede rammer for den gode fælles opførsel, orden, disciplin og autoritet, så lærere og pædagoger kan få mulighed for at shine som de fagfolk og lærings-gandalfer, de drømmer om at være? 
  Lyt til denne futcast med kollegaer og venner - og tag så selv, de første skridt. For skal vi bøvle .. så skal vi huske at bøvle med det rigtige!

  • 1 hr 1 min
  Communiteams

  Communiteams

  Communiteams
  Fællesskab, følgeskab og lederskab i fremtidens komplekse organisationer

  Lyt med når vi kaster begreberne fremtidsafdeling og communiteams op i fremtidsluften og forklarer, hvorfor de ikke er til at komme udenom, når fremtidens oganisationer skal løse vigtige problemer, forebygge kriser og bygge de fællesskaber som både kan lede og følge med visionerne.

  Vi siger farvel til de gamle klassiske hierarkiske organisationer og goddag til afløseren - communiteams, hvor det positive menneskesyn hersker, hvor løbende feedback, forhandling og kommunikation er det normale og tilliden er høj. 

  Det er ikke for alle, men er du klar til at omfavne en organisationsform, der elsker gode problemer og at lære nyt sammen, er fordele mange.

  Det vil blive meget nemmere at være attraktiv ift de yngre generationer. (Og de ældre der bliver meget mere eftertragtede lige om lidt).

  Communiteam-mindsettet fokuserer på problemløsning, effektivitet og trivsel i "dynamisk ligevægt" med omverden. Endemålet er "den gode hverdag", en blomstrende middelklasse og et kreativt velfærdssamfund.
  Og det kalder selvfølgeligt på et opgør med de traditionelle hierarkiske organisationer, tromleledelse og vækts & profit før alt. 

  Lyt med i og deltag i dialogen i https://www.futuristcommunity.dk/c/futcast/ 

  • 1 hr 21 min
  Ledelse i 2050

  Ledelse i 2050

  Hvis nu folk generelt bliver dygtigere .. med AI-redskaber der kan træne, coache og vejlede 24/7 .. .. og hvis nu ledere brænder mere og mere ud, fordi de har svært ved at følge med, ikke har tid til at fordybe sig og kravene til etik, empati og selverkendelse kun bliver ved med at stige ….. skal vi så forvente en fremtid, hvor ledere helt kan undværes? Fordi folk selv kan og ikke har brug for en klassisk firkant med slips til at guide dem?  

  I denne Futcast tager vi et dybt dyk ned i fremtiden for ledelse og pingponger på hvordan den vil forme sig frem mod 2050.Med en verden i konstant forandring, drevet af teknologisk innovation, klimaændringer og globale socioøkonomiske skift, udforsker vi, hvordan ledelsespraksisser og -principper vil tilpasse sig for at møde de nye udfordringer og muligheder, som fremtiden bringer.

  Lyt til den med din chef! 
  Chef har nemlig også brug for dig!

  https://www.universalfuturist.dk

  • 48 min
  Karrierer, organisering og tillidsrepræsentanter

  Karrierer, organisering og tillidsrepræsentanter

  Hvilken type karriere har du egentlig? Er du en græshoppe eller en fastligger? Er du til frihed eller komfort? Og hvem kommer til at hjælpe dig på fremtidens arbejdsmarked?

  Vi har lavet en lækker ny model. Med den i hånden kan HR, tillids-repræsentanterne, ledelse og medarbejdere meget nemmere placere sig optimalt ift.. et stadig mere komplekst arbejdsmarked. Den gamle karrierevej, hvor du fik dig en uddannelse, derefter ramte arbejdsmarkedet med 100 km i timen - ung og fast i kødet - for så at falde af igen 40-50 år senere og lande i lænestolen som en blød budding, den er slut prut finale.

  Modellen viser dig 4 forskellige typer af karrierer: patchwork, portfolio, matrix og sti. Det kommer til at kræve meget. Især ift. samarbejde og en åbenhed til at kunne rumme forskellighed - og finde det, vi allesammen har tilfælles. Den gamle karrierevej, hvor du fik dig en uddannelse, derefter ramte arbejdsmarkedet med 100 km i timen - ung og fast i kødet - for så at falde af igen 40-50 år senere og lande i lænestolen som en blød budding, den er slut prut finale. Modellen viser dig 4 forskellige typer af karrierer: patchwork, portfolio, matrix og sti.
  Det kommer til at kræve noget af os. Især ift. samarbejde og en åbenhed til at kunne rumme forskellighed - og finde det, vi allesammen har tilfælles. Men det har vi heldigvis alle redskaberne til.

  Se mere og find modellen på: https://www.futuristcommunity.dk/c/futcast/

  • 1 hr 5 min
  A Perfect Shitstorm og hvad vi kan lære af den

  A Perfect Shitstorm og hvad vi kan lære af den

  Shit, hvor er det bare skønt at smide forbrydere - om de er moralske, politiske eller juridiske - på grillen. Og så langsomt dreje dem rundt til offentlig barbecue, mens de syder i deres eget fedt.

  På en enkelt uge oplevede vi noget, der nærmest kunne betegnes som "a perfect shitstorm": Instafluenceren Katherine Diez, superrigmanden Torben Østergaard og iværksætterne fra Female Founders House Anne Stampe Olesen og Mia Wagner faldt på hver deres måde fra tinderne.

  I denne Futcast prøver vi at undersøge om vi kan lære noget af det. Hvad er det, der får os til at gå amok i selvretfærdig harme? Har det overhovedet nogen effekt? Er der en straf? Skal der være en? Er det værre at bryde de moralske kodeks end de juridiske?

  Og hvem er egentlig de største tabere?

  Plus - ingen tvivl om at Østergaard-affæren er den værste. Og at den reelle opgave er, at transformere samfundsharme til et samfundsansvar, han ikke kan løbe fra.

  Lyt med. Bidrag til debatten - for shitstorms er kommet for at blive, og er i øvrigt en af de bedste lynafledere til at få folkemasserne til at være optaget af de forkerte ting.

  Hvordan mon de kommer til at udvikle sig i fremtiden, hvordan bør vi forholde os til dem, lære af dem og bruge dem til vores fordel?

  Tænk hvis vi kunne vende folkemassens reaktion fra "tribal mode" til "planetary mode" ... så er der jo ikke det problem, vi ikke kan løse.

  • 1 hr 11 min
  Fremtidsafdelingen

  Fremtidsafdelingen

  Enhver organisation med respekt for sig selv skal selvfølgeligt have en fremtidsafdeling.

  En fremtidsafdeling er et hold medarbejdere, der kan spotte trends, oversætte dem til noget meningsfuldt og få resten af flokken med. En fremtidsafdelings fornemste opgave er at skabe balance mellem vision, drift og egenskaber, så det er slut med at spasse ud i forkerte eller gamle retninger.

  Den bringer dig på forkant med fremtiden, bla. indenfor:
  Forståelse for omverden og overblik, der får folk til at sige “nååja, nu kan jeg se det”Ideudvikling - sæt af på det nye, der er på vejProduktudvikling - invester grunker og tid i det, der gavner alleStrategier - få fingeren ud og tænk smart, sammen!Vision, mission, værdier og retning - som man kan huske og som giver meningOg egentlig alle beslutninger og dilemmaer, der skal trykprøves mod fremtiden og ikke bare funderes i gætværk og mavefornemmelse. Fremtidafdelingen kan tiltrække og hverdagsmotivere de bedste talenter og bygge bro mellem generationerne.

  Mon det er den næste evolution af HR afdelingen?

  Og er den nye CFO en Chief Futurist Officer?

  Og er det dig?

  Lyt med i denne futcast og kom med på Futurist Masterclass, hvis du er klar til at skabe den selv!.

  God fornøjelse

  • 1 hr 3 min

Top Podcasts In Business

The Ramsey Show
Ramsey Network
Planet Money
NPR
The Prof G Pod with Scott Galloway
Vox Media Podcast Network
PBD Podcast
PBD Podcast
People Magic: How to Build a $1M Community
Mighty Networks & Pod People
REAL AF with Andy Frisella
Andy Frisella #100to0

You Might Also Like

Adfærd
Morten Münster
HjerneRO
Mindcamp
ENHED med Noell Elise
Noell Elise
Vores Mentale Sundhed - En Mind Care Collective Podcast
Lea Hellmann
Småt Brændbart
Anna Thygesen, Podads
Genstart
DR