14 episodes

In helende belevingen: Wounded healers aan het woord gaan we in gesprek met diverse mensen (alias zorgprofessionals en patienten) over hun helingsreizen.
Hoe hebben zij hun tegenslagen, wonden tot krachten verworven? En wat willen ze jou meegeven als je zelf aan de slag wilt met innerlijke wonden en ziekten? (N.B. voorheen: podcast: durf te dromen!)

Helende belevingen: Wounded healers aan het woord Oergeneeskunst platform

  • Health & Fitness

In helende belevingen: Wounded healers aan het woord gaan we in gesprek met diverse mensen (alias zorgprofessionals en patienten) over hun helingsreizen.
Hoe hebben zij hun tegenslagen, wonden tot krachten verworven? En wat willen ze jou meegeven als je zelf aan de slag wilt met innerlijke wonden en ziekten? (N.B. voorheen: podcast: durf te dromen!)

  Het kwetsbare hart

  Het kwetsbare hart

  In deze aflevering ga ik in gesprek met Joey Touwslager.  Vanuit Hartleiders helpt hij mensen met een hartaandoening weer grip te ervaren op het leven, vanuit eigen mogelijkheden en krachten. Dit doet hij na zelf stil gezet te zijn door twee hartstilstanden en een burn-out.

  Joey vertelt over zijn harten-pad. Van veel afleiding zoeken en weglopen vanuit angst naar naar binnen keren, voelen & contact maken met het pad van zijn hart. 

  Een verhaal die raakt, die heel menselijk is & bijzonder! 

  Dit zijn de woorden voor Joey:

  "Lieve krachtige, zachte, kwetsbare man, Als donderslag bij heldere hemel klopte er een goddelijke vonk op jouw deur. Portaal van liefde. En het deed je hart doen openbreken, openbreken voor heel veel licht. Jouw hart dat klopte... eerst in het donker... toen even niet meer... en toen met een gewelddadige schreeuw vurig tot leven gekomen! En nu gaat jouw hart sneller kloppen om de harten van anderen te raken, te begeleiden en te doen openen.  Openen voor die liefde voor henzelf. Zoals jij ook hebt mogen doen, en nog steeds groeiende bent hierin. Ik dank je wel voor je eerlijke, helende verhaal, voor velen anderen mensen."

  Veel luisterplezier! 

  Je kunt Joey vinden op zijn website: https://hartleiders.nl/

  Liefs, Annemarie

  • 1 hr 40 min
  Snuisterijen

  Snuisterijen

  In deze aflevering ben ik in gesprek met Christel Rombouts, huisarts & mind-body energy led pionier. 

  Christel & ik hebben veel overeenkomsten. Beide een achtergrond van huisarts, beide een diepe liefde voor energy medicine.

  Het grote verschil: zij bleef als huisarts in haar eigen praktijk, en ik vertrok. Alsof we twee tijdslijnen naast elkaar neerlegde en elkaar even als spiegel mochten gebruiken. Op onze ziels-reizen. 

  Ik kijk terug op een heel bijzonder, helend gesprek. Waarin we voelde: het maakt niet uit of je blijft of gaat, de pijnlijke lessen & processen heb je aan te gaan in het leven. 

  Dit zijn de woorden die ik voor ontving:

  "Lieve mooie vrouw, oermoeder & godin, Als een marktkoopvrouw sta je achter je kraampje met allerlei heerlijke snuisterijen, diverse soorten, kleuren, geuren & maten. Soms kijk je ernaar, trots, over de diversiteit die jij biedt. En soms kijk je wat verdwaasd en onzeker naar je buren en vraag je je af of je wel het juiste verkoopt. Zij zo stellig & actief. Jij wat bescheidener en op de achtergrond. Maar je zie, voelt en ervaart aan de mensen die bij jou komen kopen en hoe rijk het hen maakt, hoe duurzaam jouw waar is. En dat maakt dat je weet dat dit is waar jij achter staat. Dit is jouw koopwaar, jouw kwaliteit, jouw kleur, jouw geur & jou zijn."

  Lieve Christel, dank je wel voor je prachtig, krachtige zijn! 

  • 1 hr 4 min
  Oordeelloosheid

  Oordeelloosheid

  In deze aflevering ben ik in gesprek met Lieke van den Berg - Cieraad over haar reis van Ergotherapeut naar de school voor sjamanisme & het thuiskomen in de zweethut. 

  Lieke vertelt over wat de zweethut haar heeft gebracht, en hoe zij om is gegaan met haar angsten & de confrontatie met de dood tijdens lastige processen van haar zoon & haar man. 

  We delen ervaringen met de zweethut. het (persoonlijk) medicijnwiel en ons thuiskomen bij de oeroude wijsheid vanuit het sjamanisme. 

  Ook deel ik nog mijn beeld op de archetypes: wounded healer, alchemist en de sjamaan die verbonden zijn aan het platform. En waarin deze matchen met de reis van Lieke. 

  Dit waren de woorden die ik voor haar ontving: 

  "Lieve mooie vrouw, Watergodin, vuurvrouw en sterrenkind ineen. Het heeft flink gestormd door jou heen en wat een kracht vloeit er dan uit voort. Ik zie je zo zitten op het dak, met een tuinbroek aan, spijkers in je mond. Een huis verbouwend. En ik zie je naakt, met de zachtheid van je pure lijf in de hut. Haren ingevlochten, watergietend. Bloten billen op de koude donkere aarde en ogen die reizen naar alle uithoeken van sterrenstelsels. Het water voelt wat tot rust gekomen, de storm wat geluwd en als een reiger zo eigen kan je wachten op wat naar je toekomt. Wetend dat alles wat voor jou bedoeld is, naar jou toe mag stromen."

  Ik heb enorm genoten van ons gesprek, en de schoonheid waarmee Lieke in oordeelloosheid kon blijven bij de processen van haar dierbaren. 

  11 november 2023, tijdens de eerste ont-moet het platform dag zal Lieke ook aanwezig zijn. 

  Liefs,

  Annemarie

  • 1 hr 18 min
  Intro helende verhalen

  Intro helende verhalen

  • 1 min
  Grootse vrouw

  Grootse vrouw

  Welkom bij de eerste officiële helende beleving! En vandaag ben ik in gesprek met Hanneke van 't Hoff. 

  Hanneke vertelt over haar reis als SPH-er naar het doen van levenscoaching, maken van zielsportretten en het werken met het levensveld. 

  Ook blikken we samen terug op de reis van de afgelopen 6 maanden van de start van het platform. Hanneke was 1 van de eerste die voelde dat ze wilde committeren aan het kernteam van het platform. Hoe was dat voor haar? Hoe was dat voor mij? 

  Aankomende periode zullen we samen de eerste ont-moetingsdag van het platform op 11 november gaan vormgeven. 

  En vanaf nu zijn het levensveld, het levensspel & de zielsportretten ook te vinden op het platform op de pagina; zielswerk! 

  De woorden die ik voor Hanneke ontving waren: 

  "Lieve mooie, zachte, wijze, tedere, grootse vrouw. Ik zie je landen steeds meer op aarde. Als een vallende ster aan de hemel die haar kracht komt delen hier op aarde. Een vallende ster staat symbool voor het doen van wensen en jij, mooi mens, kan wensen, verlangens en de lichtheid van anderen doen ontwaken. En je doet het op zo’n prachtig, krachtig & creatieve wijze! Ga staan voor jouw schoonheid.Ga staan voor jouw pracht en praal en realiseer je dat alle schoonheid die jij creëert. met je verf, doeken en kleuren -> jij bent. Pure reflectie is van zowel jouzelf als de tekenenden. Elk schilderij is ook een heling voor jouzelf. Elke groepsreis op jouw veld is landing op aarde, voor jouzelf. Neem deze woorden heel goed op. Besef wat voor een grootsheid jij brengt, ook voor jezelf."

  Veel luister plezier en hopelijk tot gauw! 

  Veel liefs,

  Annemarie

  P.s. Laat je me weten wat je van deze aflevering vond? 

  • 1 hr 26 min
  Vrij spelen

  Vrij spelen

  In deze aflevering ben ik in gesprek met Janneke Robers. Janneke is sensueel belichaamt leiderschap trainster en brengt coaches, trainers, therapeuten, artsen & healers van hun hart naar hun bekken tijdens haar jaartraining voluit-vrouw zijn. 

  We zijn in gesprek over haar innerlijke reis en wat het haar heeft gebracht. Hoe ze 15 jaar terug  vanuit haar burn-out tot sensueel belichaamt leiderschap trainster is gekomen. En hoe we allemaal 'wounded healers' zijn. 

  In gesprek over oorspronkelijke en gewonde vrouwelijke en mannelijke energie stromen, spelen met wat je wordt aangereikt in het leven en de talenten die voor je openbaren als je naar binnen durft te keren. 

  Je kunt Janneke vinden op Instagram & haar eigen website. 

  De woorden die ik voor haar ontving waren: 

  "Spelen met alles, wat er is. Dat vind je heerlijk! Met je lichaam, de wereld, de mensen om je heen. Ja, dat is wat je wenst.Een belichaamde vrouw, teveel vrouw, wijze vrouw, vrouwelijk leiderschap. Geef het een naam. Het zijn allemaal namen, met verhalen. Dit jij niet bent. Soms zetten ze je vast, eventjes, en geven ze je een imago. Een portret, een dia van jezelf. En dan herinner je je weer dat het vrij-spelen is wat je blij maakt. Het vrij zijn wat je rijk maakt. Niet in waarde uit te drukken. De imago's misschien. Maar jouw vrije ziel is onbetaalbaar.Blijf spelen, blijf lachen en geef de wereld, de mooie vrouwen om jou heen hun vrije spel weer terug. Waar ze zo naar verlangen. De wereld is je dankbaar."

  Ik kijk terug op een waardevol en mooi gesprek, dank Janneke!

  Liefs,

  Annemarie

   

  • 1 hr 13 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Scicomm Media
iHeartPodcasts
John R. Miles
Ramsey Network
Peter Attia, MD
Ten Percent Happier