20 episodes

Andliga samtal med Eric Schüldt, av föreningen Valv.

Sökarna Föreningen Valv

  • Religion & Spirituality

Andliga samtal med Eric Schüldt, av föreningen Valv.

  Göran Rosenberg

  Göran Rosenberg

  I säsongens sista avsnitt av Sökarna möter vi författaren och journalisten Göran Rosenberg i ett samtal om Israel, agnostiker och skönheten i den blommande kamelian på balkongen. 

  • 1 hr 10 min
  Malena Ivarsson

  Malena Ivarsson

  Hon är sexologen som blev jungian efter att ha vandrat genom själens dunkla natt. I veckans Sökarna möter vi Malena Ivarsson i ett samtal om barndomens skrämmande krucifix och att till slut möta en kärlek utan gränser.

  • 1 hr
  Peter Halldorf

  Peter Halldorf

  Han är pingstpastorn och författaren som blev en förgrundsgestalt inom den ekumeniska rörelsen. Hör Peter Halldorf i ett samtal om barndomens möten med av den outsägliga bönen och den vuxne sökaren som hittade friden i väglös öken.

  • 1 hr 7 min
  David Thurfjell

  David Thurfjell

  David Thurfjell är författare, religionshistoriker och professor i religionsvetenskap vid Södertörns Högskola. Han har undersökt shiitisk islam i Iran och pingstväckelsen bland romer, men är kanske framför allt känd för sina böcker om sekulära svenskars förhållande till religion och tro. I veckans Sökarna berättar han om sin egen andliga resa.

  • 1 hr 15 min
  Carl-Michael Edenborg

  Carl-Michael Edenborg

  Hör författaren, kritikern och idéhistorikern Carl-Michael Edenborg i veckans avsnitt av Sökarna. Det är ett samtal om att finna det gudomliga i mörkret, om smärta och nederlag, och om en religion som vågar möta det allra svåraste. 

  • 1 hr 3 min
  Arazo Arif

  Arazo Arif

  Veckans avsnitt handlar om det lilla barnet med de märkliga förmågorna, hon som sökte så intensivt. Men hur gör man om man växer upp i en familj där den religiösa traditionen till viss del säger något annat? Och hur närmar man sig egentligen det gudomliga utan att förlora sin egen frihet? Arazo Arif är poet, konstnär och manusförfattare. För fyra år sedan debuterade hon med den hyllade och omtalade diktsamlingen "Mörkret inuti och fukten”.

  • 1 hr 7 min

Top Podcasts In Religion & Spirituality

The Bible in a Year (with Fr. Mike Schmitz)
Ascension
The Bible Recap
Tara-Leigh Cobble
Girls Gone Bible
Girls Gone Bible
Saved & Such Podcast
Saved & Such Podcast
The Exorcist Files
Ryan Bethea, Fr. Carlos Martins
WHOA That's Good Podcast
Sadie Robertson Huff

You Might Also Like

Det sista mysteriet
Det sista mysteriet
Läsarpodden
Dagen
Bildningskomplexet
Benjamin Elfors
Bildningspodden
Anekdot
En varg söker sin pod
Liv och Caroline
Till Sängs
Samanda Ekman och Malena Ivarsson