120 episodes

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

Dagens människa Dagen

  • Christianity

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

  Avsnitt 113: Micael Dahlen

  Avsnitt 113: Micael Dahlen

  I det 113:e avsnittet av Dagens människa möter vi ekonomiprofessorn Micael Dahlén. Vi pratar om varför man blir lyckligare av att ha en tro, och nystar i vad Micael Dahlén tror själv. Vi frågar oss vem eller vad som ligger bakom välsignelsen som han menar att det är att hans egen pappa överlevde sin svåra cancer. Dessutom tar vi itu med bakgrunden till några av Micaels lite udda tatueringar

  • 35 min
  Avnsitt 112: Rigmor Robért

  Avnsitt 112: Rigmor Robért

  I det 112:e avsnittet av Dagens människa möter vi läkare och psykoanalytiker Rigmor Robért. Hon har under många år varit engagerad i det som hänt kring Filadelfiaförsamlingen i Knutby, samtalat med medlemmar och anhöriga, besökt församlingen och försökt förstå sektens mekanismer. Vi samtalar om alla dessa möten med människor, där många verkar ha gått rätt in i Rigmors hjärta. Så vill vi förstås veta hur Rigmor själv har det med Gud.

  • 36 min
  Avsnitt 111: Marcus Birro

  Avsnitt 111: Marcus Birro

  I det 111:e avsnittet av Dagens människa möter vi poet, jounalist, fotbollsexpert och författare Marcus Birro rotar i vad som hände när han försvann från mycket av rampljuset. Vi pratar om nåden att få jobba med fotboll på heltid, om terapin och nödvändigheten i att stänga av radion för att hitta det lyckliga livet bortanför bekräftelsebehov och åsiktsmaskineri.

  • 35 min
  Avsnitt 110: Joel Halldorf

  Avsnitt 110: Joel Halldorf

  I det 110:onde avsnittet av Dagens människa möter vi ledarskribenten, debattören, teologen och författaren Joel Halldorf. Vi pratar om att växa upp och diskutera Augustinus runt middagsbordet, om att vara den som alltid har en åsikt, om hur man klarar av att sticka ut näsan fastän människor man faktiskt gillar kanske kommer att vända sig emot en, och och om hur man hittar nedåt och djupare efter en dag som gått alldeles för snabbt.

  • 31 min
  Avsnitt 109: Kalle Lind

  Avsnitt 109: Kalle Lind

  I det 109: onde avsnittet träffar vi radiopratare, manusförfattare och författare Kalle Lind. Vi pratar om hur det kommer sig att han älskar att uppmärksamma smala ämnen och människor som ingen annan lyssnar på och om skoluppgiften som gjorde honom till näst intill expert på frikyrkomusik. Vi pratar om starka texter som får en att vilja ställa sig upp och tro på något större, och och om att ta Jard Samuelsson på allvar.

  • 36 min
  Avsnitt 108: Bodil Jönsson

  Avsnitt 108: Bodil Jönsson

  I det 108:onde avsnittet av Dagens människa möter vi fysikern och författaren Bodil Jönsson. Bodil får förklara varför hon provocerar oss genom att påstå att vi har gott om tid. Hon slår hål på vår tids största hjärnspöke och så pratar vi om att slippa  leva maniskt i nuet, samtidigt som man kan ta ett ögonblick i sänder. 

  • 44 min

Top Podcasts In Christianity

Listeners Also Subscribed To