152 episodes

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

Dagens människa Tidningen Dagen

  • Religion & Spirituality

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

  Mauri Hermundsson

  Mauri Hermundsson

  I det 143:e avsnittet av Dagens människa möter vi youtubern och programledaren Mauri Hermundsson. Vi pratar om den där nyfikenheten han verkar ha på människor, är den verkligen äkta? Och bryr sig Mauri på riktigt om tjejen som bara vill äta chicken nuggets? Sen pratar vi förstås om Gud, och om det är okej att be en bön ibland även om man nog inte riktigt tror.

  • 36 min
  Peter Hallström

  Peter Hallström

  I det 142:a avsnittet av podcasten Dagens människa möter vi sångaren och musikern Peter Hallström. Pratar om att växa upp i frikyrkan, fara illa och lämna det bakom sig. Och att sedan många år senare närma sig tron och kyrkan igen. Vi pratar om en stark försoningsfest i Södertälje pingst och om svordomen som kom som en hälsning från Gud.

  • 42 min
  Gabriel Forss

  Gabriel Forss

  I det 142:a avsnittet av Dagens människa möter vi körledaren och artisten Gabriel Forss. Vi pratar om droppsmitta via körsång och om tårarna som kom när hans kör äntligen fick samlas igen. Vi pratar om att hitta en Gud som man inte är rädd för och om den förunderliga, andliga upplevelsen på en balkong i sällskap av Carola.

  • 28 min
  Ulf Ekman

  Ulf Ekman

  I Dagens människa avsnitt 141 möter vi pensionären, katoliken och före detta Livets ord-pastorn. Vi pratar om det omvälvande mötet som fick honom att bli kristen i sin ungdom, om insikterna som drev honom att söka sig till att överge trosrörelsen och söka sig till den katolska kyrkan, om brottningskampen inför uppbrottet, om människorna som blev besvikna men också om livet idag som avslappnad sjuttioåring som trivs med livet och Gud.

  • 44 min
  Malisvensken Johan Gustafsson

  Malisvensken Johan Gustafsson

  I avsnitt 140 får vi höra Johan Gustafsson berätta om hur han blev kidnappad av al qaida och tvingades sitta kidnappad i öknen i nästan sex år. Vi pratar om hur han konverterade till islam för att rädda sitt liv, om den obekväma osämjan som uppstod med medfångarna, om den misslyckade flykten som ändå var så viktig för honom och så till slut om det första samtalet hem till familjen. Vad säger man efter sex års frånvaro

  • 1 hr 2 min
  Cyndee Peters

  Cyndee Peters

  I Avsnitt 139 pratar vi med artisten och författaren Cyndee Peters. När hon kom till Sverige 1969 var hon ganska ensam om sin hudfärg, och fick svara på frågor som den om hon var brun även på magen. Vi pratar om skillnaden mellan nyfikenhet och rasism, om sorg, tro och härliga DJ-partyn med seniorer i bostadsområdet i Maryland där hon bor och om den nya låten som spelades in i en garderob.

  • 38 min

Top Podcasts In Religion & Spirituality

You Might Also Like