20 episodes

Podden om undersköterskor som påverkar och arbetsplatser som inspirerar.

Undersköterskepodden Pernilla Josefsson Kommunalarbetaren

  • Health & Fitness

Podden om undersköterskor som påverkar och arbetsplatser som inspirerar.

  Om att bli tagen på allvar

  Om att bli tagen på allvar

  Är det ett skitjobb att jobba med stomivård? När undersköterskan Ismira Serdarevic på Västmanlands sjukhus tröttnade på att kallas ”bara undersköterska” blev intresset för stomier och patienterna vägen till att få respekt på jobbet. Hör henne berätta. På köpet får du bästa tipsen om hur du får läckande stomier täta med hjälp av skratt och att brygga öl.
   

  • 17 min
  Om att ha en hund som kollega

  Om att ha en hund som kollega

  Mår man bättre av att träffa en hund? I Uppsala finns 22 hundar och sju vårdhundsförare som är anställda av kommunen. Undersköterskepodden hängde med undersköterskan Mia Beve och tiken Agnes för att ta reda på varför hund i vården fungerar och hur hon blev vårdhundförare.

  • 19 min
  Om att arbeta med beroende

  Om att arbeta med beroende

  Följ med in i den akuta beroendevården och hör undersköterskorna och mentalskötarna Pernilla Sjöding, Tatiana Benting och Ulrika Hagberg berätta om hur man kan lugna ett väntrum med personer som har psykoser och delirium. Och om varför det trots hot och våld inte vill arbeta med några andra patienter än dem med beroendeproblem.

  • 18 min
  Att jobba med demens

  Att jobba med demens

  160 000 personer har en demensdiagnos i Sverige. Många bor på äldreboende och det kan vara tungt för personalen trots både glädje och sorg i mötet. Undersköterskorna Janina Himberg, Jessica Malmersjö och Kristina Närhi berättar om hur viktigt det är med kunskap och metoder att stötta till varandra för att orka med som människa.

  • 18 min
  #16 Om att jobba i en kris som bara fortsätter

  #16 Om att jobba i en kris som bara fortsätter

  I mars 2020 kom de första covidsjuka till undersköterskorna Helena Karlsson och Alice Johanssons avdelning. Sedan dess har de tagit hand om de svårast sjuka. Själva har de mardrömmar och svårt att sova. Går det att hitta sätt att ta hand om patienterna utan att gå sönder själva.
  – Det känns som vi simmar och simmar utan att komma fram, säger Helena Karlsson.

  • 16 min
  Om att välja Norgejobb

  Om att välja Norgejobb

  För fem år sedan valde undersköterskan Ewa Rovik att börja jobba i Norge. Det har hon inte ångrat. – I Sverige är man som en piga, säger hon och menar att lönen i Norge är bättre, att arbetet är mindre tungt för att det finns fler kolleger och att hon får använda sina undersköterskekunskaper mer. Dessutom har norska undersköterskor högre snittlön än många av yrkena i byggbranschen.

  • 16 min

Top Podcasts In Health & Fitness

Huberman Lab
Scicomm Media
The School of Greatness
Lewis Howes
Uncared For
Lemonada Media
Passion Struck with John R. Miles
John R. Miles
Nothing much happens: bedtime stories to help you sleep
iHeartPodcasts
Ten Percent Happier with Dan Harris
Ten Percent Happier