27 episodes

- udsyn med personlighed og perspektiv.
Vært: Steffen Gram.

Verden ifølge Gram DR LYD Nyheder & Aktuelt

  • News
  • 4.5 • 10 Ratings

- udsyn med personlighed og perspektiv.
Vært: Steffen Gram.

  PUTIN: Verden set fra Kreml

  PUTIN: Verden set fra Kreml

  Putin går gennem Kremls lange gange beklædt med historiske malerier, ud til sin limousine. Motorcykler eskorterer ham til Sankt Andreas salen, hvor eliten venter! Putin træder ind i salene med guld-belagte porte og vægge og vældige kandelabere, for at blive taget i ed som præsident for femte gang - i det historiske Kreml, med uendelige rigdomme og i Putins propaganda i sig selv alibiet for, at Rusland har krav på at indtage sin historiske plads som global supermagt! Og dermed invadere Ukraine, blande sig i Georgien, føre hybrid-krig mod og kappe båndene til Europa - og alliere sig med Kina. Det er Verden ifølge Gram!
  Gæster: Charlotte Flindt Pedersen, Søren Liborius, Flemming Splidsboel.
  Vært: Steffen Gram.

  • 55 min
  EU: Europas højrefløj på vej til sejr?

  EU: Europas højrefløj på vej til sejr?

  For første gang nogensinde kan den politiske højrefløj blive den største blok i Europa-Parlamentet! De europæiske vælgeres meninger, bekymringer, intentioner er blevet endevendt i de seneste måneder. Og når vælgerne stemmer op til den. 9. juni, så tegner det til sejr for højre-partierne - fra det moderate centrum-højre til de populistiske ultra-højre partier, der hidtil har været uden for ethvert samarbejde. Hvis det sker, hvad kommer det så til at betyde for Europa i de næste fem år?
  Gæster: Alberte Bové Rud, Marlene Wind og Ole Ryborg.
  Vært: Steffen Gram.

  • 55 min
  Macron: Europa kan dø!

  Macron: Europa kan dø!

  Det er bare Macron, der taler, vil nogen sige. Måske, men det gør ikke Macrons analyse af Europas situation mindre rigtig. Her træder en europæisk leder frem og siger det, andre ikke vil tale om: At USA vil trække sig! At Europa skal forsvare sig selv! At Europa skal have fælles rustningsindustri, fælles udenrigspolitik, fælles industri-politik! At det er Europa selv, der skal redde kontinentet. Og Xi Jinpings besøg i Europa i disse dage sætter netop Macrons advarsler i relief!
  Gæster: Kirsten Biering, Jacob Funk Kierkegaard og Bjarne Corydon.
  Vært: Steffen Gram.

  • 55 min
  Ukraine: Kommer hjælpen for sent?

  Ukraine: Kommer hjælpen for sent?

  I Ukraine venter de på Bidens hjælpepakke - mens russerne presser ukrainske styrker langs den næsten 1000 km lange front! Ukrainerne mangler friske soldater, og eksperter forventer massiv russisk offensiv i de kommende uger - men hvor? Ukrainerne erkender, at de har trukket sig fra flere landsbyer i øst. I Kyiv siger NATO's generalsekretær Stoltenberg, at hjælpen kommer langsomt. Og der toner en stadig mere selvbevidst Putin frem - der sender flere og flere soldater afsted, renser ud blandt sine øverste militære chefer og forstærker Ruslands hybrid-krig også mod NATO.
  Gæster: Matilde Kimer, Claus Mathiesen og Alexander Høgsberg Tetzlaff.
  Vært: Steffen Gram.

  • 55 min
  Indien: Modi - og verdens største valg

  Indien: Modi - og verdens største valg

  Inderne går til valg - i deres gigantiske, unikke samfund med 1,4 milliarder indbyggere, en 1000-årig kultur og enestående forskelligartethed. Og premierminister Modi - på vej mod sin tredje valgsejr i træk - er et paradoks. En autoritær hindunationalist fra små kår. En reformist, der appellerer til høj som lav, der har reformeret samfundet, sendt væksten i vejret og skabt en ny, overvældende indisk selvtillid. Og nu går en lille milliard indere til verdens største valg - som Modi ser ud til at vinde.
  Gæster: Thomas Sehested, Caroline Johanne Lillelund og Peter Johansen.
  Vært: Steffen Gram.

  • 55 min
  Mellemøsten: På vej mod storkrig?

  Mellemøsten: På vej mod storkrig?

  Det var på alle måder skelsættende, da Iran angreb Israel lørdag aften - det første angreb direkte fra iransk grund. Så spændt har forholdet mellem de to ærkefjender aldrig været. Nu venter verden på Israels svar. Vil premierminister Netanyahu slå til, som det yderste højre i hans regering kræver det? Eller følger han USA's opfordring om at fare med lempe? Uanset svar, har angrebet ændret Mellemøsten, og det vil få følger for både regionen, krigen i Gaza og stormagternes spil.
  Gæster: Allan Sørensen, Anders Jerichow, Anne Kirstine Rønn.
  Vært: Jakob Vinde Larsen.

  • 55 min

Customer Reviews

4.5 out of 5
10 Ratings

10 Ratings

Kristoffer2920 ,

Bedste baggrund

Steffen Gram er en af DRs bedste og mest erfarne journalister og sammen med intelligente og vidende gæster, får man fantastisk insight i aktuelle begivenheder.

Top Podcasts In News

The Daily
The New York Times
Serial
Serial Productions & The New York Times
The Tucker Carlson Show
Tucker Carlson Network
Up First
NPR
Pod Save America
Crooked Media
The Megyn Kelly Show
SiriusXM

You Might Also Like

Udsyn
DR
Kampen om historien
DR
Stjerner og striber
DR
Avistid
Weekendavisen
Slotsholmen
DR
Kampagnesporet
Jyllands-Posten

More by DR

Genstart
DR
Hjerteflimmer for voksne
DR
Djævlen i detaljen
DR
P1 Morgen
DR
P6 elsker
DR
Slotsholmen
DR