4本のエピソード

Taiteen ääni on Porin taidemuseon oma podcast, jossa syvennytään taidemuseon näyttelyiden aiheisiin, tavataan mielenkiintoisia vieraita ja puhutaan taiteesta.

Taiteen ääni Porin taidemuseo

    • アート

Taiteen ääni on Porin taidemuseon oma podcast, jossa syvennytään taidemuseon näyttelyiden aiheisiin, tavataan mielenkiintoisia vieraita ja puhutaan taiteesta.

    4. Ikuisia lauseita kallioon - vieraana taiteilija Eero Yli-Vakkuri

    4. Ikuisia lauseita kallioon - vieraana taiteilija Eero Yli-Vakkuri

    Permagraffiti on keino säilyttää graffiteja tuleville sukupolville. Performing the Fringe – Vaeltelua laitamilla -näyttelyyn osallistunut Ore.e Jalostamo eli taiteilijat Eero Yli-Vakkuri ja Jesse Sipola kaiversivat kalliota Porin Ruosniemessä ja toivat kiviainesta taidemuseotilaan. Porin taidemuseossa esillä olevassa P3erm46r4ff171-installaatiossa (2021) on valokuva entisen graniittilouhoksen kallioseinän graffiteihin tehdyistä kaiverruksista, hiilihapotuslaitteet ja entisestä kaivoksesta kerättyjä mineraaleja.

    Miten permagraffiti tehdään? Mistä lähtökohdista teos P3rm46r4ff171 on syntynyt? Miltä maistuu Ruosniemen kallion kiviaines? Mitä kallioon kaiverrettu permagraffiti tulee kertomaan tuleville sukupolville?

    Vieraana Ore.e Jalostamon edustaja taitelija Eero Yli-Vakkuri. Haastattelijana Minerva Koski Porin taidemuseon pedagogisesta yksiköstä.

    **Performing the Fringe – Vaeltelua laitamilla oli esillä Porin taidemuseossa 30.4.–25.7.2021. Näyttelyaika typistyi kaksi kuukautta lyhyemmäksi, koska Siiven näyttelytila jouduttiin ottamaan väliaikaisesti kokoelmateosten varastointikäyttöön taidemuseorakennuksen tulipalon yhteydessä.**







    Lisätietoa P3erm46r4ff171-teoksesta:

    http://oree.storijapan.net/praxis/p3rm46r4ff171/

    • 52分
    3. Vaeltelua laitamilla - vieraana kuraattori Jussi Koitela

    3. Vaeltelua laitamilla - vieraana kuraattori Jussi Koitela

    Minkälaista nykytaidetta syntyy, kun liikutaan kaupunkien laitamilla ja lähtökohtana on kaupunkien ja maaseudun väliset reuna-alueet? Jussi Koitelan ja Inga Lācen kuratoiman näyttelykokonaisuuden Performing the Fringe - Vaeltelua laitamilla lähtökohtana on ollut taiteilijoiden ja kuraattorien tutkimuskävelyt Porissa, Tukholmassa ja Vilnassa kaupunkien reuna-alueilla. Yhdessä käveleminen, keskusteleminen, tarkkaileminen ja osallistuminen ovat olleet keinoja hahmottaa ja ymmärtää näiden alueiden erityispiirteitä.

    Mitä erityispiirteitä reuna-alueilta tuli esiin? Miten taiteilijat ja kuraattorit päätyivät tutkimaan Vilnan sadevesitunneleita? Miksi toiminnallisuus ja performatiivisuus nousevat esille useassa teoksessa? Miten näyttelyä tulisi lähestyä?

    Vieraana näyttelyn toinen kuraattori Jussi Koitela. Haastattelijana Minerva Koski Porin taidemuseon pedagogisesta yksiköstä.

    ***Performing the Fringe – Vaeltelua laitamilla oli esillä Porin taidemuseossa 30.4.–25.7.2021. Näyttelyaika typistyi kahdella kuukaudella, koska Siiven näyttelytila jouduttiin ottamaan väliaikaisesti kokoelmateosten varastointikäyttöön taidemuseorakennuksen tulipalon yhteydessä.***





    http://www.poriartmuseum.fi/fin/nayttelyt/2021/249/

    • 48分
    2. Keräilykohteena design

    2. Keräilykohteena design

    Porin taidemuseossa on esillä kesällä 2021 näyttely Noormarkun Käsityöt, jossa esitellään taideteollisuusyritys Noormarkun Käsitöiden vaiheita vuodesta 1961 toiminnan lopettamiseen vuonna 1976 asti. Noormarkun Käsityöt ja sen tuotanto on jäänyt osittain unholaan ja näyttelyä varten tehdyn tutkimustyön avuksi yleisöltä pyydetiin tietoja Noormarkun Käsitöiden valmistamista esineistä. Osa yleisön ilmiantamista tuotteista pääsi mukaan näyttelyyn. Yksi näyttelyyn omia esineitään lainannut on porilainen designkeräilijä Marko Jylli.

    Mikä designin keräilyssä kiehtoo? Millaista designin keräily on tänä päivänä, kun tietoa tuotteista on saatavilla helposti jokaiselle? Miten Noormarkun Käsitöiden tuotteet päätyivät keräilijälle? Minkälainen merkitys on paikallisen kulttuuriperinnön säilyttämisellä?

    Noormarkun Käsitöitä esittelevä näyttely on esillä Porin taidemuseossa 30.4-26.9.2021.

    Vieraana designkeräilijä Marko Jylli. Haastattelijana Minerva Koski.

    • 41分
    1. Taideteollisuusyritys Noormarkun Käsityöt

    1. Taideteollisuusyritys Noormarkun Käsityöt

    Noormarkun Käsityöt on taidemesenaatti Maire Gullichsenin ja muotoilija Bertel Gardbergin vuonna 1961 perustama taideteollisuusyritys. Toiminnan pyrkimyksenä oli elvyttää ja ylläpitää paikallista käsityöperinnettä ja Maire Gullichsenin kotipaikan elinkeinotoimintaa. Käsityöläisten tekemiä tuotteita oli suunnittelemassa nimekäs kaarti muotoilijoita. Miten Noormarkun käsitöiden toiminta sai alkunsa? Millaisia tuotteita valikoimista löytyi? Mikä yhteys tuotteilla oli Artekiin? Minkälaisen perinnön Noormarkun Käsityöt jätti Satakuntaan ja suomalaisen muotoilun kentälle?

    Vieraana Porin taidemuseon tutkimuspalveluiden intendentti Anni Saisto ja projektitutkija Sanna Oikarinen. Haastattelijana Minerva Koski.

    Noormarkun Käsitöitä esittelevä näyttely on esillä Porin taidemuseossa 30.4-26.9.2021.

    • 28分

アートのトップPodcast

土井善晴とクリス智子が料理を哲学するポッドキャスト
J-WAVE
これって教養ですか?
shueisha vox
広瀬すずの「よはくじかん」
TOKYO FM
味な副音声 ~voice of food~
SPINEAR
真夜中の読書会〜おしゃべりな図書室〜
バタやん(KODANSHA)
学芸員の推しラジ!
岡山県立美術館