45 episodes

En podcast om hur cancern påverkat oss och våra liv.
Cancern som format oss, men inte identifierar oss.
Vi pratar naket och avklätt om livet med cancer, ibland i samtal med gäster.

Vi ÄR inte Cance‪r‬ vestmanwahlstam

  • Medicine

En podcast om hur cancern påverkat oss och våra liv.
Cancern som format oss, men inte identifierar oss.
Vi pratar naket och avklätt om livet med cancer, ibland i samtal med gäster.

  Om kvinnohälsa och samliv med Hildur från HerCare

  Om kvinnohälsa och samliv med Hildur från HerCare

  Hildur Hadenius - genom en skärm lyckas hon ta fram det mest personliga hos oss och förmedlar så mycket värme och kärlek till kvinnor och kvinnokroppen. Känslan av att bli vän med sig själv och sin kropp, och tanken att valen vi gör är våra egna. 
  Hildur arbetar bland annat som gynläkare på kvinnomottagningen HerCare, som är en privat kvinnoklinik med spjutspetskompetens inom kvinnohälsa och hormonella besvär.
  Om torra slemhinnor, smärtor i underlivet efter strålning - sådant som gör det svårt att hitta tillbaka till samlivet igen. Lyssna på avsnittet för att få tips och råd att ta er över den där tröskeln...
  Det här är ett avsnitt till alla kvinnor, och för alla som lever med kvinnor. 

  • 58 min
  Om Mortality Dance

  Om Mortality Dance

  Emy och Freja går sista året på gymnasiet på Jenny Nyströms estetiska program i Kalmar. Deras UF företag Mortality Dance har skapat "PS: Jag finns i dig", en dansföreställning om att ha cancer. 
  Båda tjejerna har erfarenhet av cancer då båda haft föräldrar som drabbats. Det har så klart skakat om dem och gett dem en annan syn på livet. Det här är deras sätt att förmedla vikten av att ta vara på livet, och genom dansen gestalta hur cancern påverkar livet. 
  Följ dem på instagram Mortality Dance, för information om hur ni kan stötta dem och deras insamling och framförallt köpa biljetter till den digitala föreställningen. Enligt senaste informationen kommer premiären hållas v 18!!

  • 38 min
  Om nuläge och framtidsplaner

  Om nuläge och framtidsplaner

  Vad är det som har hänt? Varför krashar vi ibland?Öppet, innerligt och ärligt delar vi med oss av det som hänt på sistone och hur man ibland bara måste "pausa" för att landa. 
  Vi hänvisar till avsnittet Om kuratorn, vilket är avsnitt nr 19. Anna skickar även ut en önskan till Frida Boisen, och hoppas på att hon lyssnar - om vad får ni reda på i avsnittet. 
  Avsnittet genomsyras av tänker "bryt ihop och kom sedan igen" - om att vi alla krashar med olika intervaller, men allt som oftast kommer igen. Men vikten av att ibland ta paus för att ta hand om och vara lojal mot sig själv blir allt mer livsnödvändig. Vi avslutar med att berätta om roliga saker som är på gång!

  • 34 min
  Om Kosten med Viaventri

  Om Kosten med Viaventri

  Victoria var trött på sin krånglande mage och sökte och fann Mia som driver Viaventi. Mia hjälpte henne till en bättre tarmhälsa och i det här avsnittet samtalar vi med Mia om kosten och olika vägar till ett bättre mående.
  Cytostatiska tär på våra tarmar och därför är det viktigt med en skonsam och bra kost som gör att vi kan slippa uppblåsthet och andra magåkommor. Victoria har en thing för rå potatis och i avsnittet får ni veta varför det inte alltid är så bra för magen...:) Vi tar även reda på vad namet Viaventri egentligen betyder. 
   

  • 47 min
  Om Cancerkompisen Louise

  Om Cancerkompisen Louise

  Cancerkompisen - vi söker efter dem och vi behöver dem. De som förstår och de som har egen erfarenhet. Sjukdomen som kittar oss samman och ger en kraft som är fantastisk. Att våga visa sin skörhet och genom det växa tillsammans. 
  Louise har illustrerat cancern genom sina tecknade bilder på ett helt fantastiskt sätt och bilderna är väldigt talande. Får man skoja om allt? Ja, det får man och många gånger behövs humorn mitt i allt, för allt är inte nattsvart.
  Har du funnit en specifik cancerkompis eller behöver du kanske någon? Följ våra kanaler så är vi säker på att du hittar någon. 
   

  • 59 min
  Om Cancerrehabveckan på Österlen

  Om Cancerrehabveckan på Österlen

  Att få åka på "retreat" med Cancerrehabfonden är verkligen en otrolig ynnest. Veckan gav alla möjligheter att bara få landa i alla tankar, känslor och i kroppen. Alla borde få åka på en rehabvecka!
  I dagens avsnitt delar Anna med sig av en del av det som behandlades under veckan på vackra Österlen och det fantastiska hotellet Talldungen på Brösarps Backar. 

  • 52 min

Top Podcasts In Medicine

Listeners Also Subscribed To