42 episodes

En podcast om kunstig intelligens set med danske briller.

AI Denmark AI Denmark

  • Technology
  • 5.0 • 1 Rating

En podcast om kunstig intelligens set med danske briller.

  Advokater med AI-assistent

  Advokater med AI-assistent

  I denne episode ser vi nærmere på brugen af AI i advokatbranchen.
  I juni sidste år fik den amerikanske advokat Steven Schwartz ørerne i maskinen, da det viste sig at han havde fået hjælp af ChatGPT i forberedelsen til en af sine sager.
  Flere af de retssager som ChatGPT fandt frem til Steven Schwartz og hans hold var det pure opspind. ChatGPT havde ganske enkelt hallucineret dem frem. Ups.
  Men derfor kan der jo sagtens være andre måder at bruge AI på i hverdagen, også hvis man er advokat eller arbejder i et advokatfirma. Og der er næppe tvivl om, at vi med de nyeste AI-modeller har fået værktøjer som sagtens kan tackle mange af advokaternes opgaver.
  Jeg har besøgt Marlene Winther Plas og Sarah Paustian Sander i DLA Piper for at høre mere om hvordan advokater bruger AI i hverdagen – og ikke mindst hvor man måske skal være mere varsom...
  Lyt med 🤖
  LINKS
  NYHEDER
  Meta vil have vandmærker i alle AI-billeder på Facebook, Instagram og ThreadsOpenAI indfører vandmærker i DALL-EDet er godt at techgiganter arbejder med vandmærker......men forskere viser, at de nemt kan omgåsMicrosoft og OpenAI siger at hackere bruger ChatGPT i deres angrebMozilla: AI-"venner" stjæler dine dataChatGPT – nu med mere hukommelse, på godt og ondt...AI OG JURA
  10 råd til dit arbejde med ChatGPT og anden generativ AI | JurainfoArtikel: Hvis du vil dybere i hvor godt ChatGPT klarer sig indenfor juraAI i DLA PiperMarlene Winther PlasSarah Paustian Sander

  • 38 min
  Fremtiden for femtech – hvordan kan AI hjælpe kvinder?

  Fremtiden for femtech – hvordan kan AI hjælpe kvinder?

  Femtech er teknologi – gadgets, apps og tjenester – der er målrettet kvinder. Det kan være små devices der kan hjælpe med at forudsige at der er en hedetur på vej, apps som kan lave analyser af hvornår brugeren har ægløsning, eller "bare" almindelige tjenester som handler om at tracke sundhed og aktivitet, men som har særlig fokus på kvinders fysiologi og behov.
  Og naturligvis kan AI også spille en stor rolle her – selvom det ligesom i alle andre sammenhænge kræver at man er bevidst om beskyttelsen af private data, problemer med bias, manglende transparens og de andre udfordringer ved anvendelsen af AI.
  Jeg har haft besøg i studiet af Vanessa Carpenter, der blandt andet har arbejdet med forskning i produkter og tjenester i kategorien femtech.
  Derudover er der som sædvanlig også korte AI-nyheder, denne gang blandt andet om deepfakes og hvordan spædbørn lærer sprog.
  Lyt med 🤖
  LINKS
  NYHEDER
  AI-deepfakes af Taylor Swift kommer fra 4chan - The New York Times
  Sag mod George Carlin - deepfake comedy – WIRED
  Kamera på baby kan måske lære AI nye måder at tilegne sig sprog
  Sag mod OpenAI i Italien - BBC News
  Billed-generator i Google Bard (men ikke i EU...) – TechRadar
  AndersGPT
  Arc Search på iPhone
  FEMTECH
  Vanessa Carpenter på LinkedIn
  Vanessa er ny medredaktør på Techtruster.dk
  Artikel om tracking af hjertefunktion hos kvinder – Techtruster
  AVA cyklus-tracking
  ThermaBand hjælper i overgangsalderen
  Artikel om privatliv og sikkerhed i femtech
  BMC Medical Ethics-artikel om privatliv, AI og femtech
  Base med AI-og-femtech-virksomheder
  Caroline Criado Perez: "Invisible Women" – hvis du vil grave dybere i udfordringen
  Leslie Laurence, Beth Weinhouse: "Outrageous Practices: How Gender Bias Threatens Women's Health"

  • 44 min
  EUs AI Act – regulering af en revolution

  EUs AI Act – regulering af en revolution

  Som mange nok husker, så var der i starten af december sidste år temmelig meget tovtrækkeri i de sidste forhandlinger om den såkaldte AI Act, altså den europæiske forordning om kunstig intelligens.
  Hele 37 timer skulle parterne sidde omkring bordet, helt op til deadline – og lidt over – før de blev enige, blandt andet om hvordan man overhovedet skal definere AI.
  AI Act er blevet beskrevet som en regulering der tager udgangspunkt i beskyttelse af EUs borgere, og det er der naturligvis mange som er glade for – men ikke alle. AI Act er også blevet kritiseret for at lægge for store begrænsninger og administrative byrder på virksomheder, og kritikerne siger at det vil hæmme innovationen i Europa.
  I denne episode dykker vi ned i EUs AI Act, som nu meget snart blandt andet kommer til at betyde, at alle tjenester, værktøjer eller produkter som bruger kunstig intelligens skal klassificeres for hvilket niveau af risiko løsningen har for brugerne
  Vi har talt med professor Rebecca Adler-Nissen fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet om hendes vurdering af forordningen, balancen mellem regulering og forretning, og hvordan den kommer til at beskytte EUs borgere
  Derudover er der som sædvanlig korte AI-nyheder fra nær og fjern – denne gang blandt andet om kaniner og Kina.
  Lyt med! 🤖
  LINKS
  NYHEDER
  Rabbit r1 – din nye håndholdte AI-assistent?
  Samsungs S24-serie er propfuld af AI
  Har det kinesiske militær virkelig særadgang til Baidus Ernie Bot?
  Zuckerberg og Meta vil bygge generel kunstig intelligens
  OM AI ACT
  Nyhed fra Parlamentet efter de afsluttende forhandlinger
  Spørgsmål og svar om AI Act (fra Kommissionen)
  Den oprindelige tekst fra EUR-Lex

  • 40 min
  Musik som træningsdata i AI – hvad betyder det for sangskriverne?

  Musik som træningsdata i AI – hvad betyder det for sangskriverne?

  De store AI-modeller er trænet på helt kolossale mængder af data. Og modeller som fx Stable Audio, der kan lave AI-genereret musik, er trænet på tusinder og atter tusinder af sange, symfonier, tekster og andet input, og det er dét materiale som er råstof til de tekster eller musikstykker, som modellerne spytter ud.
  Men det er ikke helt ligetil at finde ud af hvilke sange der er del af træningsmaterialet, eller hvordan sangskriverne (måske) skal kompenseres, hvis deres værker er blevet brugt i de store AI-modeller.
  Som et nedslag i dén problematik har jeg inviteret Nicolai Franck fra KODA i studiet til en snak om sangskrivere, træningsdata, generativ AI og ikke mindst om penge og ophavsret.
  LINKS
  NYHEDER
  "AI" i fastfood-drivethrough
  114 millioner km i selvkørende biler
  CyberRunner labyrint-kuglespil video
  Apple vil lave AI 'on device'
  New York Times sagsøger OpenAI og Microsoft
  MUSIK OG AI
  KODA
  Nicolai Franck – tech scout i KODA
  Ed Newton-Rex stopper i Stability AI
  AI allevegne i musikbranchen
  Kulturministeren vil reformere ophavsret i AI-alderen
  Hvorfor AI-firmaer ikke vil betale for brug af træningsdata?

  • 43 min
  Nytårs-special: Tilbagekig på AI-året 2023

  Nytårs-special: Tilbagekig på AI-året 2023

  I denne episode af AI Denmark ser vi tilbage på 2023 – året hvor både sprogmodeller, AI-regulering og dystopiske fremtidsvisioner for alvor blev mainstream.
  Det bliver dog langtfra en altomfattende eller udtømmende gennemgang – til gengæld bliver det forhåbentlig afvekslende. Det har i hvert fald for mig været både informativt, hyggeligt og ikke mindst overraskende at tage sådan en lyntur gennem 2023, for det *er* virkelig vildt hvad der er sket på bare ét år.
  Men for at skabe bare en lille smule overblik og ikke bare slavisk gennemgå 2023 måned for måned, så har jeg lavet en håndfuld kategorier, og fundet nogle af de vigtigste, sjoveste eller mest interessante historier fra hver kategori.
   Kategorierne er:- techgiganter og big business- produkter og tjenester- kreative outputs- kunstig intelligens i Danmark- regulering og jura- hype og dystopi
  Velkommen til en tur med snapshots fra Mindernes Allé.
  Tak for i år – og jeg håber vi høres ved igen i AI-året 2024 🤖

  • 36 min
  Tager AI dit arbejde eller bliver du mere produktiv med en AI-makker?

  Tager AI dit arbejde eller bliver du mere produktiv med en AI-makker?

  Tidligere i år præsenterede Goldman-Sachs en analyse, som viste at AI og automatisering globalt helt eller delvis ville overtage i størrelsesordenen 300 millioner jobs.
  Det er dog klart, at det er meget svært at forudsige noget særligt præcist om konsekvenserne af AI-bølgen for arbejdsmarkedet – dels fordi det afhænger temmelig meget af den konkrete branche og det specifikke job, dels fordi der er voldsomt meget usikkerhed på spil.
  Ser man lidt nærmere på den enkelte jobs, så er der nogle undersøgelser der viser, at konsulenter, der bruger AI er markant mere produktive end dem der ikke gør. Omvendt bliver resultaterne typisk mere ensartede og mindre kreative.
  For at få et overblik på hvordan AI rammer jobs og arbejdsmarked i denne omskiftelige tid har jeg talt med Jacob Rubæk Holm, der er lektor på Aalborg Universitets Business School. Han har forsket i hvordan automatisering har påvirket arbejdsmarkedet, og følger naturligvis også den aktuelle bølge af generativ AI tæt.
  Lyt med 🤖
  LINKS
  NYHEDER
  The Atlantic: Balladen i OpenAI... – var det pengene der vandt, spørger The Guardian?
  DataEthics forlader ADD
  KL og Dansk Erhverv ønsker sig en AI Taskforce
  EMNE
  Jacob Rubæk Holm AAU Business School
  Artikel: Eksperiment med ChatGPT og produktivitet i Boston Consulting Group
  Tager AI dit job – eller bliver det "bare" anderledes?
  DR: ChatGPT stjæler allerede jobs
  Hør også AI Denmark ep 6 om Botcaster-projektet

  • 44 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Technology

UserTesting
Lex Fridman
Jason Calacanis
Cool Zone Media
Ben Gilbert and David Rosenthal
The New York Times

You Might Also Like

DR
Ingeniørforeningen, IDA
24syv
Teknologiens Mediehus
Børsen
DR