331 episodes

Ultralöpning på svenska! Vår podcast tar avstamp i ultralöpning men handlar om så mycket mer. Vi grottar vi ner oss i vad som krävs för utveckling och förändring, hur man gör för att gå utanför sin komfortzon och utmana sig själv. Och så pratar vi löpning, alternativträning, kost, meditation, uthållighetssporter och allt som hör därtill. Pace on Earth Podcast drivs av Ellen Westfelt och Johnny Hällneby.

Pace on Earth podcast Ellen och Johnny – ultralöpare

  • Health & Fitness
  • 5.0 • 1 Rating

Ultralöpning på svenska! Vår podcast tar avstamp i ultralöpning men handlar om så mycket mer. Vi grottar vi ner oss i vad som krävs för utveckling och förändring, hur man gör för att gå utanför sin komfortzon och utmana sig själv. Och så pratar vi löpning, alternativträning, kost, meditation, uthållighetssporter och allt som hör därtill. Pace on Earth Podcast drivs av Ellen Westfelt och Johnny Hällneby.

  Bästa knepet för att lära sig älska löpning – slowrunning

  Bästa knepet för att lära sig älska löpning – slowrunning

  Varför måste vi värdera vilket tempo vi springer i? Vi är många löpare, både nybörjare och erfarna som har svårt att sänka tempot och att springa långsamt. Det här vill vi ändra på! Vi vill reclaima långsam löpning omvärdera det till något bra och värdefullt – något som kan stötta vår självkänsla, hjälpa oss att få mer lugn och närvaro, bli friskare och kunna springa skadefritt. Och på köpet kan vi lära oss älska löpning – med hjälp av slowrunning!
  Här ifrågasätter vi den vanliga normlöpningens idéer om långsamt och snabbt temp och om vad som behövs för att få utveckling, träningseffekt och att må bra i sig själv. Och att dessa saker inte alltid uppnås på samma sätt. Hur hänger dina värderingar kring vad löpning är för dig ihop med hur du springer idag?
  LÄNKAR Anmäl dig till vår kurs “Lär dig älska löpning med slowrunning, en sommarkurs på 100 dagar med Pace on Earth och Clara Henry”. Kl 20:00 måndag 27:e maj håller vi också en insta live från @paceonearth och @glasclara där vi pratar mer om kursen!
  Läs mer på https://slowrunning.se
  För dig som vill lära dig mer om ultra så startar 10 månader mot 10 mil 1:a juni, läs mer och anmäl dig https://paceonearth.se/lopcoaching

  • 1 hr 2 min
  Slowrunning och träning mot 100 miles med Clara Henry

  Slowrunning och träning mot 100 miles med Clara Henry

  Clara Henry är skådespelare och programledare och numera även en stor löparinfluencer.
  Johnny och Clara Henry träffades första gången i Vasaloppsstudion där de under pandemin sände live från Hemmavasan 2020. Clara började vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil och året efter sprang hon Hemmavasan 90 tillsammans med Ellen som sitt examenslopp. Clara är nu en av Johnnys individuella adepter och tränar mot att springa 100 miles på Sörmlands 100 i  i höst. 
  Här pratar vi om hur träningen går och vad som krävs för att springa den klassiska distansen 100 miles (16 mil). Clara delar också med sig av sina bästa knep för att komma ur en mental svacka på lopp. Sen pratar vi också mycket om slowrunning och det lite magiska i att sänka farten, släppa prestationskraven och bara njuta av rörelsen. Och att det kan vara nyckeln både till att kunna springa längre och mer, och att må bra!
  Vi avslöjar också en spännande nyhet. Den 6:e juni startar vi en helt ny kurs som vi kommer att göra ihop med Clara Henry, mer info på slowrunning.se
  Länkar
  Slowrunning.se - kursen startar 6 juni
  10 månader mot 10 mil - startar 1 juni
  Tidigare poddavsnitt med Clara Henry:
  205 - Clara och Ellens race report från Hemmavasan
  189 -Clara Henry, ultralöpning och konsten att springa långsamt
  Följ Clara på instagram som @glasclara

  • 1 hr 11 min
  Tävlingsinspiration från TEC, SM och WINTERBAY backyard ultra

  Tävlingsinspiration från TEC, SM och WINTERBAY backyard ultra

  Våren har dragit igång på allvar och vi har besökt tre olika tävlingar och fyllt på med massor av inspiration. Johnny blev så pepp efter TEC och SM i 24-timmars och 100 km att han bestämde sig för att själv ställa sig på startlinjen när det blev dags för Winterbay backyard ultra!
  Vi rapporterar om höjdpunkterna från de olika tävlingarna, hur vi tycker att TEC borde moderniseras och vi berättar också om vad vi fokuserar på i vår egen träning just nu.
  Länkar Anmälan till 10 månader mot 10 mil är öppen! Start 1 juni >
  Save the date: VERTICAL CHALLENGE 3-9 juni. Mer info kommer!
  Följ oss på instagram där du hittar filmer och bilder från tävlingarna:
  @paceonearth
  @weselle
  @hallneby
  Winterbay backyard ultra
  Täby Extreme Challenge (TEC)
  SM i 24h och 100 km på Växjö ultrafest

  • 1 hr 3 min
  Sanna Näslund, stjärna på canicross

  Sanna Näslund, stjärna på canicross

  Sanna Näslund tävlar i canicross och har totalt 6 stycken SM-guld, ett VM-guld från 2019 och ett VM-brons från 2023. Sanna har alltid idrottat men som 11-åring testade hon på skidåkning med draghund och tyckte det var så roligt att familjen helt enkelt fick skaffa en hund för att Sanna skulle kunna börja träna. 
  I det här samtalet får vi lära oss mer om hur träningen går till och hur man blir tillräckligt tålig för att klara att springa i 3-tempo, vilket är det tempo som Sanna och hennes vorsteh Bosse brukar snitta på sina tävlingar. Johnny och Sanna pratar en hel del om hur det är att springa i överfart. Vi tycker nämligen att det här med att springa bakom en stark hund väldigt mycket liknar att springa fort nedför en brant backe. Det finns många intressanta paralleller i hur man tränar för canicross och hur man tränar nedförslöpning. 
  Tack till United Spaces i Uppsala för att vi fick sitta hos er och spela in och tack till Non-stop dogwear för att ni gör bästa utrustningen! Missa inte rabattkoden PACEONEARTH30 som ger 30% på nonstopdogwear.com hela 2024.
  Artikel om hur du kommer igång med canicross från Non-stop dogwear
  Följ på Instagram
  @sannanaslund
  @nonstopdogwear
  @yowlingvidar
  Vi använder följande utrustning när vi springer med Vidar:
  Bälte till oss CaniX Belt 2.0 där vi också har plats för telefon och bajspåsar, eller CaniX Belt Pro som är lättast och smidigast.
  Sele till Vidar Freemotion Harness. Det finns flera andra bra selar (Freemotion Harness 5.0 och Freemotion Harness WD, men dessa görs inte i Vidars storlek).
  Elastiskt koppel som minskar rycken Bungee Leash 2 m. Verkligen superstor skillnad mot vanligt koppel eller ett koppel med bara en liten elastisk del.
  Favorit bland promenadselarna är Line Harness Grip WD (extra slitstark) och Line Harness Grip.

  • 50 min
  Markus Torgeby, att springa med flow och lätthet

  Markus Torgeby, att springa med flow och lätthet

  Markus Torgeby är författare, föreläsare och löpare och blev först känd genom boken Löparens hjärta. Vi träffade Markus i podden redan 2017, men sen dess har han hunnit ge ut två böcker och vara med i SVTs dokumentärserie Husdrömmar. Boken han är aktuell med nu heter En plats på jorden, om att bygga en stuga och skapa ett liv. 
  Johnny trodde nog att det här samtalet skulle handla mycket om vad som hänt sen sist, men istället hamnar dom i diskussioner kring både djupa filosofiska ämnen och praktiska, konkreta ämnen kring löpträning. Dom pratar om människans basbehov, tröskelträning och laktat, hur man ska bli en bättre löpare trots att man närmar sig 50, förhållandet till den egna kroppen och ätstörningar, återhämtning och om hur det kanske inte är supersmart att konstant ligga på 25 mil i veckan inklusive 8 tröskelpass. 
  Samtalet handlar också om livet och döden och hur man behöver “referenspass” – inte bara i träningen utan också i livet för att veta att man har rätt riktning. 
  LÄNKAR Följ Markus på instagram som @markustorgeby
  Vårt tidigare poddavsnitt 007 - Markus Torgeby, ultralöpare i själ och hjärta
  https://www.markustorgeby.com
  Beställ boken En plats på jorden, om att bygga en stuga och skapa ett liv

  • 1 hr 23 min
  Fjälläventyr i löparskorna med Alexandra Nilsson

  Fjälläventyr i löparskorna med Alexandra Nilsson

  Hur tycker du det låter att springa motsvarande ett Fjällmaraton om dagen i 31 dagar i sträck? 42 km och 9000 höjdmeter per dag med full packning på ryggen – tält, sovsäck, kök och mat… Det här gjorde Alexandra Nilsson i somras och här får vi höra allt om hennes äventyr längs Gröna Bandet i svenska Fjällkedjan!
  Alexandra bor utanför Järpen i Jämtland och har gjort flera stora fjällöpningsprojekt senaste åren. 2020 startade hon sitt projekt 178 toppar som gick ut på att ta sig upp på samtliga av Jämtland och Härjedalens fjälltoppar. Det här visade sig bli svårare än hon tänkt sig eftersom hon ville göra det i löparskor och enbart på sommaren då många av topparna var väldigt svårtillgängliga.
  Alexandras senaste äventyr som hon genomförde sommaren 2023 var att springa hela Gröna Bandet, ungefär 130 mil. Gröna Bandet är något man kan anmäla sig till, men det är ingen bestämd rutt eller led. Start och mål är Grövelsjön och Treriksröset och däremellan väljer man färdväg själv, men det finns ett antal platser som man måste besöka längs vägen och turen ska gå längs fjällkedjan och vara oavbruten. 
  Dom flesta vandrar Gröna Bandet och tar då ca 2 mån på sig, men för Alexandra som sprang tog det 31 dagar att ta sig 1309 km och 27 000 höjdmeter och det här blev också ett nytt damrekord på Gröna Bandet!
  LÄNKAR Följ Alexandra på instagram @alexandranilsson77_96
  Hemsida alexsfjallopning.com
  Packlistan till Gröna Bandet
  Gröna Bandet, regler och information

  • 1 hr 13 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Health & Fitness

Huberman Lab
Scicomm Media
The School of Greatness
Lewis Howes
On Purpose with Jay Shetty
iHeartPodcasts
Uncared For
Lemonada Media
The Squeeze
Taylor Lautner
Ten Percent Happier with Dan Harris
Ten Percent Happier

You Might Also Like

Maratonlabbet
Johan och Erik
RW-podden med LG & Peppe
Runners World Sweden
Prestera Mera by Umara
Simon Gustavsson & Tommy Ivarsson
Maratonpodden
Petra Månström
Spring Snyggt - med Jesus och Manne
Jesus och Manne
Löpning & Livet med Fredrik och Simon
Simon Wikstrand och Fredrik Stoltz