154 episodes

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk analyseert in de podcast nieuwsgebeurtenissen die hem bezighouden. Elke donderdag vanaf 16 uur een nieuwe aflevering.

Het Land van Wierd Duk De Telegraaf

    • News

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk analyseert in de podcast nieuwsgebeurtenissen die hem bezighouden. Elke donderdag vanaf 16 uur een nieuwe aflevering.

    EXTRA PODCAST met Marijn Poels, de documentairemaker die de ándere kant van het verhaal zoekt.

    EXTRA PODCAST met Marijn Poels, de documentairemaker die de ándere kant van het verhaal zoekt.

    Hij is een van de meest interessante en productiefste Nederlandse documentairemakers, maar de films van Marijn Poels zie je niet bij de publieke omroep. Poels stelt té ongemakkelijke vragen, vooral bij het gangbare verhaal over de ‘klimaatcrisis’. Marijn Poels onderzoekt, stelt vragen, reist over de wereld, laat dissidente stemmen aan het woord en probeert het debat over heikele kwesties open te breken. Subsidies krijgt hij niet. Poels, die woont op het platteland van de voormalige DDR, is afhankelijk van een groeiende schare bewonderaars en fans, die hem via crowdfunding aan voldoende budget helpen voor zijn films. In deze extra podcast vertelt de filmmaker over de totstandkoming van zijn films en over zijn passie: de waarheid achterhalen.

    • 59 min
    'Hoe kunnen linkse clubs deze denkspagaat maken?'

    'Hoe kunnen linkse clubs deze denkspagaat maken?'

    Hoe komt het dat linkse clubs als D66 of BNNVARA een hekel hebben aan conservatieve christenen, maar conservatieve moslims graag verwelkomen? Dat vraagt Wierd Duk zich af in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Het land van Wierd Duk’. ‘De hoofdredacteur van VARA-website Joop.nl sprak over een 'fucking christen' die zich niet wilde laten vaccineren en daarom in zijn ogen maar dood moest. Over moslims die zich niet willen laten vaccineren had hij dit nooit durven zeggen.’ Ook het nieuwe D66-kamerlid dat zich tooit met hoofddoek wekt bij Duk verbazing op. ‘Dat zij voor een progressieve partij als D66 in de Kamer komt, vind ik vreemd. Je verwacht zo iemand eerder bij een conservatieve club als Denk.’
     
    Verder in de podcast: meer dan 1100 kinderen van toeslagenouders werden uit huis gezet. Hoe is dit mogelijk geweest, vraagt Duk zich af. En moet de overheid terugkeren naar de ‘vergeten regio’s’? Juist doordat de staat zich terugtrok uit de periferie is het onbehagen onder de mensen daar toegenomen, beweert een aantal wetenschappers. Verder: de woke week en hoever mogen kunstenaars gaan om in hun ogen een belangrijk statement te maken?

    • 41 min
    ‘Kritiek rond corona-berichtgeving begrijpelijk, maar te emotioneel’

    ‘Kritiek rond corona-berichtgeving begrijpelijk, maar te emotioneel’

    Hoe diep de frustratie bij veel mensen zit wegens de in hun ogen ‘eenzijdige’ berichtgeving over de coronacrisis, merkte verslaggever Wierd Duk deze week bij een bijeenkomst in Leiden. Hier werd een bundel gepresenteerd waarin 17 auteurs uit allerlei vakgebieden hun bedenkingen formuleren tegen het corona-beleid van het kabinet. Duk werd als enig aanwezige vertegenwoordiger van de media nogal woest aangesproken op de ‘partijdige journalistiek’. ,,Opmerkelijk toch dat mensen die op een hoog intellectueel niveau opereren zo emotioneel op mij kunnen reageren”, zegt Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het land van Wierd Duk.

    Verder in de podcast: eindelijk verzet tegen de woke-linkse cancel-terreur: honderden academici nemen het op voor de feministische filosofe Kathleen Stock, die door agressieve transgender-activisten wordt bedreigd omdat ze wetenschappelijke feiten verdedigt. En: jammer dat de ooit zo rebelse Rolling Stones hun hit Brown Sugar schrappen onder druk van antiracisme-zeloten.

    • 49 min
    ‘Opnieuw heeft Nederland geen antwoord op een asielcrisis’

    ‘Opnieuw heeft Nederland geen antwoord op een asielcrisis’

    Nederland heeft geen antwoord op de asielinstroom uit Afghanistan. De AZC’s zitten overvol, her en der worden in paniek alternatieve opvangplekken gezocht en elke regie op dit thema ontbreekt. Hoe komt het toch dat Nederlandse politici wel luid ach en wee roepen over het leed van de asielzoekers, maar geen plan hebben om de instroom te reguleren of te stoppen?, vraagt verslaggever Wierd Duk zich af in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk.

    Verder in de podcast: bijna een miljoen Nederlanders leeft in armoede. Door de energiecrisis zou dit aantal drastisch kunnen oplopen. Hoe is het om van 40 euro per week te moeten rondkomen? En: omroep ON zou een welkome nieuwkomer kunnen zijn in het publiek bestel. De omroep wordt door linkse critici al zwart gemaakt zonder een minuut te hebben uitgezonden. ,,Dat is kwalijk”, vindt Duk. ,,Maar ON moet wel oppassen en geen podium willen bieden aan aantoonbare complot-gekkies.”

    • 47 min
    'Gesel van deze tijd: politici die struikelen over de vraag of alleen vrouwen een baarmoeder hebben'

    'Gesel van deze tijd: politici die struikelen over de vraag of alleen vrouwen een baarmoeder hebben'

    Een belangrijke Labour-politica durfde niet te antwoorden op de vraag ‘Is het transfoob om te stellen dat alleen vrouwen een baarmoeder hebben?’ Als je tegenwoordig één woord zegt dat bij de ‘woke-inclusitie’ in het verkeerde keelgat schiet ben je niet alleen je baan kwijt, maar krijg je bovendien niet zelden te maken met bedreigingen, zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. Terwijl in het Westen de politieke kaste zich met dit soort hallucinante anti-wetenschappelijke discussies bezighoudt, verliest een groot deel van het electoraat nog meer vertrouwen in de politiek. Duk gaat in op de moeizame formatiebesprekingen en op de buitenissigheden van de coronapas: die maakt het voor ongevaccineerde kinderen onmogelijk om nog deel te namen aan allerlei activiteiten.
    Deze podcast is genomineerd voor de Dutch Pocast Awards. Hier kunt u stemmen: https://podcastawards.nl/stem#nieuws-opinie 

    • 39 min
    ‘We kunnen asielvraagstuk oplossen’

    ‘We kunnen asielvraagstuk oplossen’

    EXTRA PODCAST: in een speciale aflevering van de Telegraaf-podcast Het Land van Wierd Duk is te gast ontwikkelingswerker Tom de Veer. De Veer werkte jarenlang in opvangkampen over de hele wereld en kwam tot de conclusie dat de grote asielstromen naar het Westen onze samenlevingen ondermijnen. Bovendien zorgt immigratie in de thuislanden voor grote problemen omdat de armste mensen er achterblijven en vaak niet de noodzakelijke hulp krijgen.
    Met anderen stelde De Veer een plan op dat een win-win situatie moet opleveren voor de rijke landen en de landen in de regio. “Vang asielzoekers op in de regio, geef de opvangende landen veel geld, bouw samen met hen een infrastructuur op voor de opvang en, belangrijk, help hen met de repatriëring van vluchtelingen en asielzoekers zodra de thuislanden weer veilig zijn.”

    • 55 min

Top Podcasts In News

You Might Also Like