68 episodes

De enige echte Geekster podcast met hetzelfde doel als de website: duidelijkheid scheppen in de oneindige kosmos der geeks en popcultuur trivia

Castard Geekster

  • Leisure
  • 5.0 • 3 Ratings

De enige echte Geekster podcast met hetzelfde doel als de website: duidelijkheid scheppen in de oneindige kosmos der geeks en popcultuur trivia

  Castard: Blitznieuws uit series-, strip- en comicland

  Castard: Blitznieuws uit series-, strip- en comicland

  De (twee weken) herfstvakantie zijn voorbij dus hebben jullie alweer recht op een nieuw Castard. Deze keer dachten we het over een andere boeg te gooien en bezoek te gaan in alle delen van ons ruimteschip op zoek naar sappig nieuws. Samen met Dennis brengen we jullie up-to-date!

  Format try-out
  Het eens iets anders dan 2 uur durende debatten over games maar deze aflevering laat ons toe om meerdere items waar we misschien niet super veel over kunnen zeggen te bundelen tot een leuke aflevering. Dat en Dennis wou per se ook de release van de nieuwe Franka en crowdfunding voor Quinn Novak in de kijker brengen. En eerlijk, ze verdienen het. Dat en nog enkel feitjes ontdekken jullie in deze nieuwe Castard!

  NWS links

  De serie Deadly Class komt naar Netflix
  De nieuwe Franka strip - Gratis Goud - komt binnenkort uit en heeft een preview op Youtube
  Tekenaar Patrick Oppen rekent op jullie steun voor de crowdfunding van de miniserie Quinn Novak
  De hardcover van East of West - deel 3 ligt normaal nu al in de rekken!

  Zijn jullie klaar voor Deadly Class?
  Of gaat al jullie focus naar de het laatste deel van East of West? Laat jullie horen! Vuur het af op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 47 min
  Castard: We stellen de top 5 van de 8ste generatie consoles op

  Castard: We stellen de top 5 van de 8ste generatie consoles op

  2020 is ondanks alles ook het jaar van de wissel in de consolewacht. De PS4 maakt plaats voor de PS5, de Xbox One laat het podium aan de Xbox Series X. Voor we ons onderdompelen in de 4K-werelden, leek het ons gepast om de allerbeste games van de afgelopen generatie nog eens op een rijtje zetten. Misschien heb je iets gemist, of was je vergeten dat je die in je bibliotheek had. We helpen de herinneringen weer naar boven komen. Dat we ineens nog mogen terugblikken op een prachtige reeks games en ervaringen, is een mooie bonus.

  De onderhandelingstafel
  Een top 5 samenstellen gaat niet zonder slag of stoot. Wie op welke plaats moet belanden, dat bespreken we met de Gaming Counsil van onze redactie: Aaricia, Michiel en Nils. We hebben besloten om het ronde per ronde te bespreken en zo tot een consensus te komen. Het is ongeveer gelukt, al duurde het een dikke twee uur. De uiteindelijke top 5 is misschien wat onorthodox. Onze manier om toch nog zoveel mogelijk fantastische games nog eens in de kijker te brengen.

  Linklijst

  Gezien de lengte van de aflevering en dus ook de linklijst, kunnen we hier niet alles plakken. We verwijzen jullie dan ook graag door naar het artikel op geekster.be

  Wat is jullie top 5?

  Want het beste is voor iedereen is anders natuurlijk. Wij zijn razend benieuwd! Vuur het af op onze Facebook, op onze Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 2 hrs 10 min
  Castard: The Secret of Monkey Island blaast 30 kaarsjes uit!

  Castard: The Secret of Monkey Island blaast 30 kaarsjes uit!

  BAM, alweer tijd voor een nieuwe Castard! In deze aflevering vieren we de 30ste verjaardag van gaming-monument The Secret of Monkey Island. De impact van deze oeroude graphic adventure op moderne games is niet te onderschatten en om zijn volle glorie in de bloemetjes te zetten, blikken we samen met Dennis terug op zijn makers, zijn geschiedenis en zijn ontwikkeling.

  Big Boomer Energy™
  Een game aflevering met Dennis? Waar zijn Michiel en Nils naartoe? Wel, die waren beschikbaar maar gezien de ouderdom van The Secret of Monkey Island, zijn ze beiden niet oud genoeg om het in zijn volle glorie ervaren te hebben. Patriarch Dennis was daarentegen al gecoördineerd genoeg om een toetsenbord te bedienen en dus het ideale boegbeeld voor deze game. Dat en het feit dat hij dit het beste spel ooit vind. The Secret of Monkey Island nog nooit gespeeld of zelfs van gehoord? Deze Castard is er om jullie te overtuigen!

  Links of Monkey Island
  Zoals altijd vinden jullie hieronder de handige links voor deze aflevering.


  Voor The Secret of Monkey Island, was er Indiana Jones and the Fate of Atlantis
  De frustraties van Ron Gilbert over adventure games, zoals gepubliceerd op zijn blog in 2004
  De GDC talk met Ron Gilbert over LucasArt
  De EGA met zijn zieke on-board 65kB geheugen die het allemaal mogelijk maakte
  Her Story, die "moderne" FMV game
  De gigantische impact van Doom op de videogameindustrie en dus ook de graphic adventures
  Telltale Games was de laatste stuiptrek van het genre en bracht postume nog een Monkey Island uit
  Thimbleweed Park, de hommage aan Maniac Mansion van de makers van toen op systemen van nu
  Als kers op de (verjaardags)taart krijgt Secret of Monkey Island ook een retro collector's edition dankzij Limited Run
  Geen zin om te downloaden? Je kan ook The Secret of Monkey Island online spelen via de Internet Archive

  Hebben jullie Secret of Monkey Island gespeeld?
  En zo ja, wat zijn jullie favoriete herinneringen? Vertel ons alles! Reageren kan via onze Facebook, het kan op Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 50 min
  Castard: Cinema corona

  Castard: Cinema corona

  Het is alweer tijd voor een nieuwe Castard. In deze aflevering kijken we samen met Elien, Jana en Dennis naar de impact die de coronacrisis heeft gehad op het cinemalandschap en dus bijgevolg ook op ons powerduo. Hoe doen de cinema's het? Wat met de nieuwste releases? En wat zijn de alternatieven? Allemaal voer voor deze nieuwe aflevering!

  Help me 2021, you're my only hope!
  Dat corona een impact heeft, zal niemand verbazen. Maar de schade is in deze sector enorm. Niet alleen moesten ze al eerste dicht, nu de cinemazalen weer open mogen betekent dat nog niet dat ze weer op volle toeren draaien. Opnames liggen stil, films worden uitgesteld, distributeurs zoeken of hebben een eigen onlineplatform als alternatief en mensen durven ook nog niet goed naar buiten komen. Een negatieve spiraal, maar met enkele positieve kantjes voor de echte cinemaliefhebber...

  UPDATE: Alsof de goden ons willen vervloeken, blijkt dat na het inblikken van deze aflevering een hoop films waar we naar uitkeken toch nog werden uitgesteld naar 2021. De zo actueel mogelijk lijst vinden jullie in de links hieronder.

  Linklijst

  Zoals altijd vinden jullie hieronder de handige links voor deze aflevering. Gezien het last minute nieuws, updaten we jullie ook met wat na de opname in het nieuws kwam.


  Het artikel van Elien en Jana - Films om naar uit te kijken in 2020
  De lijst van naar 2021 verzette filmreleases
  Het bewuste artikel uit 'De Tijd' over thuiskijkplatforms
  De kijk van Disney en Warner Brothers op de Amerikaanse situatie
  De niet zo negatieve box-offices in België, al zijn er niet veel nieuwe films geweest
  Netflix coronaproof maken
  Borat 2 komt inderdaad naar Amazon (en niet naar Netflix, excuses!)
  Netflix' Trial of the Chicago Seven was twee weken in primeur ind e belgische zalen, en dan pas op hun platform.
  BREAKING
  Cineworld - een van de grootste cinemauitbaters in de wereld - besluit in de UK zijn zalen te sluiten, met alle gevolgen van dien voor de medewerkers.
  De nieuwste James Bond wordt uitgesteld
  Dune wordt uitgesteld
  En ook de nieuwe Batman zal pas in 2021 uitkomen

  Welke films zijn jullie al gaan zien?
  En naar welke kijken jullie die uitgesteld zijn? Laat ons jullie mening weten! Reageren kan via onze Facebook, het kan op Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 45 min
  Castard: DC verlaat Diamond en de toekomst van comic uitgaven

  Castard: DC verlaat Diamond en de toekomst van comic uitgaven

  In deze nieuwe Castard reageren we op een semi-oud feit met een gloednieuw panellid. We gaan ons namelijk buigen over de gewaagde beslissing van DC comics om de samenwerking stop te zetten met Diamond distributors, zowat de grootste verdeler in dit universum. Waarom verlaten ze de boot? Wat houdt dat in voor DC? En voor de makers en lezers? Onze mening en nog veel meer in deze nieuwe aflevering van Castard!

  Featuring World's End comics
  Als het over comics gaat, zitten Dennis en onze kapitein Davy sowieso in de aflevering. Deze keer wilden we echter ook een ander perspectief dan enkel die van de consument. Kapitein strikte hiervoor Fabian Steyaert, mede-eigenaar van de Gentse brick&mortar winkel World's End Comics. Wat het zal veranderen voor de lezer moeten we nog afwachten, maar voor Fabian is het alleszins al wat meer werk voor minder centjes...

  Onze podcasts zijn zoals steeds te beluisteren via Anchor: hieronder, op hun website of via de app.

  Of je kan ook luisteren en je abonneren via Spotify, Apple Music, Pocket Casts, Overcast, Google Podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

  Link API
  Dankzij ons vergevorderd informaticasysteem kunnen we - in tegenstelling tot Davy in de World's End - wel alle links van de podcast binnentrekken.


  DC comics verlaat Diamond distributeurs, met tal van reacties uit de sector
  Marvel deed dit al in het verleden, maar kwam van een kale reis terug

  Wat vinden jullie van DC's overstap?
  Hoog tijd? Of een gewaagde zet? Laat ons weten wat jullie er van vinden en ook vanuit welke achtergrond jullie deze mening vormen. Grote comic fan? Of heb je toevallig ook een eigen comicstore? Wij willen het weten! Reageren kan via onze Facebook, het kan op Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  • 54 min
  Special: Alex Agnew 2 - Electric Boogaloo (part 2)

  Special: Alex Agnew 2 - Electric Boogaloo (part 2)

  Korte inleiding om te zeggen dat dit het twee deel van de Special bevat. Gezien de lengte van de aflevering moesten we het in twee keer uploaden. Geen shenanigans dus. 

  Linklijst (zelfde als in part 1)


  Een hoop boeken zoals Relatief Ongeschonden, Naarland, The Left hand of Darkness. Oh en op het einde hebben we het ook nog even over de wereld van Conan The Barbarian.
  Comics allerlei, waaronder Velvet, de soloverhalen van de verschillende Watchmen zoals Rorschach, Mister Miracle, Gotham Central, de metal-reeks met o.a. The Batman who Laughs, Superman for All Seasons, De Elseworlds-reeks met Superman: Red Son, East of West, Decorum, Polar en nog zoveel meer.
  Films en series allerlei, waaronder de Snyder's cut van Justice League, Bandersnatch, de nakende Dune-film (en bijhorende House Atreides graphic novel), de nieuwe James Bond-film of de populaire reeks Cobra Kai, Blade, The Boys, Polar... gevlogen.
  Over anime met The Great Pretender, Death note
  En dan nog wat over de sequeltrilogie van Star Wars, zoals het interview dat John Boyega gaf aan GQ magazine.

  Jullie ook nog gezond en wel? En wat nieuws in jullie kast?
  Deel ons jullie lijsten en aanraders! Het kan via onze Facebook, het kan op Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

  Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag!

  Ps: De bastion die je rond minuut 24 hoort is mijn sms-ringtone. Geen paniek, ik was niet subtiel Overwatch aan het spelen.

  • 1 hr 5 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
3 Ratings

3 Ratings

Top Podcasts In Leisure

Listeners Also Subscribed To