5 episodes

Helpt vrouwen slank en soepel door de overgang.

Dé OvergangsPodcas‪t‬ Judith Bussink

  • Alternative Health

Helpt vrouwen slank en soepel door de overgang.

  Seks en relaties

  Seks en relaties

  De overgang verandert vaak de betekenis van seks en relaties.

  Er zijn vrouwen die geen zin meer hebben in seks, vrouwen die er niet genoeg van krijgen, vrouwen die beter aan durven geven wat ze fijn vinden en vrouwen waarbij het gevoel van intimiteit verandert door vaginale droogheid of simpelweg een andere beleving van seks.

  Vrouwen die met seks next level gaan en daardoor nog een diepere verbinding tot stand brengen.

  Luister naar deze podcast, waarin niets onbesproken blijft….

  • 21 min
  Tips om af te vallen in de overgang.

  Tips om af te vallen in de overgang.

  Veel vrouwen in de overgang worstelen met gewichtstoename en hebben moeite om de overtollige kilo's weer kwijt te raken. Hoe komt dat?

  Als je in de overgang zit, dan gaat je oestrogeennivo naar beneden, omdat je eierstokken minder hormonen aanmaken. Om dit op te vangen gaat jouw lichaam vet ophopen rondom je buik. Hierdoor is het lastiger om af te vallen.

  In deze podcast vertel ik je hoe je dit probleem kunt oplossen.

  • 19 min
  Jezelf kwijtraken in de overgang

  Jezelf kwijtraken in de overgang

  De overgang is een transitieperiode. Je laat je jeugd achter je en je wordt uitgedaagd om te groeien naar een wijze vrouw. In de overgang gaat het erom dat je gaat van 'zorgen voor anderen' naar 'zorgen voor jezelf'. Voor veel vrouwen is dit een uitdaging, omdat de overgang vaak gepaard gaat met vervelende lichamelijke klachten. Je word als het ware uitgedaagd om bij jezelf stil te staan en jezelf af te vragen: "Wie ben ik nu eigenlijk en wat wil ík nu eigenlijk?"

  • 17 min
  Wat is de overgang?

  Wat is de overgang?

  De overgang is een periode. Niet te verwarren met de menopauze. De menopauze is het moment waarop je gedurende 1 jaar niet meer hebt gemenstrueerd en kan dus alleen achteraf worden vastgesteld. In deze aflevering leer je meer weetjes en feiten die interessant zijn voor vrouwen in de overgang, zodat je meer inzicht in de oorzaak van overgangsklachten én meer begrip krijgt voor jezelf.

  • 26 min
  Interview met Judith Bussink

  Interview met Judith Bussink

  In deze podcast maak je kennis met Judith Bussink. Judith vertelt in dit interview hoe ze zich heeft ontwikkeld van directiesecretaresse tot natuurgeneeskundig gezondheidtherapeut en overgangsexpert. Judith vertelt op openhartige manier hoe ze zelf de overgang heeft ervaren. Ze schuwt hierbij geen enkel onderwerp en wil andere vrouwen graag inspireren om hetzelfde te doen.

  • 36 min

Top Podcasts In Alternative Health