71 episodes

Podcast over de Heiligen der Laatste Dagen in Vlaanderen en Nederland

De Kast van Mormon De Kast van Mormon

  • Religion & Spirituality
  • 5.0 • 2 Ratings

Podcast over de Heiligen der Laatste Dagen in Vlaanderen en Nederland

  Aflevering 72: Onder de banier

  Aflevering 72: Onder de banier

  Kevin, René en David bekijken de groei van de kerk. De cijfers laten heel goed zien waar religie nog een rol speelt in de maatschappij en waar niet. Bij ons in West-Europa haalt een reeks zoals "Under the banner of heaven" meer kijkers dan de zendelingen mensen bereiken, spijtig genoeg. en René is een tijdje zoet nu hij Gerald Lund heeft ontdekt.

   

  • 45 min
  Aflevering 71: Tot in de eeuwigheid

  Aflevering 71: Tot in de eeuwigheid

  We zijn er veel te lang uit geweest, maar we geven niet op en blijven terugkeren. Deze keer staan we stil bij de begiftiging en het tempelhuwelijk van René. Hij en David vertellen over wat deze verbonden betekenen in hun leven. Verder stellen ze ook vast dat het standpunt omtrent abortus heel goed aansluit bij hun bezorgdheden. Hun voornaamste bezorgdheid is dat de slinger niet te ver naar eender welke kant doorslaat. René heeft ook nog een boekentip: A walk in my shoes, een aanrader voor wie worstelt met homoseksuele geaardheid binnen onze kerk, dus ook voor de heteroleden die willen weten hoe het leven is van iemand met een andere geaardheid. David gooit nog wat nieuwtjes tegenaan en zo hebben we weer een aflevering vol voor jullie.

  • 47 min
  Aflevering 70: Ik weet het niet

  Aflevering 70: Ik weet het niet

  René heeft net zijn patriarchale zegen gehad, dus we belichten even wat het belang daarvan is. Verder staan we ook stil bij een omstreden toespraak van Brad Wilcox over de ban voor mensen van Afrikaanse afkomst en besluiten dat "ik weet het niet" soms gewoon het enige juiste antwoord is. Boekenwurm René heeft Not My Will, but Thine gelezen en we besluiten met een gebed voor de vrede.

  • 38 min
  Allemaal een kruis

  Allemaal een kruis

  René heeft weer gelezen en geluisterd. Lees dus zeker Living in the Eleventh Hour en luister naar Dit is de Bijbel en De ongelooflijke podcast. Verder hebben we het ook over hoe onze kerk naar het symbool en het belang van een noodpakket. Veel luisterplezier.

  • 48 min
  Aflevering 68: Een mager jaar.

  Aflevering 68: Een mager jaar.

  2021 loopt ten einde, dus René, David en Kevin blikken terug en vooruit. Welke geestelijke hoogtepunten hebben we meegemaakt? We hebben het ook over tempellessen voor René en het boek "Faith is not blind". Maar ook over een mager jaar.

  • 49 min
  Aflevering 67: Vallende profeten en broeder Joseph

  Aflevering 67: Vallende profeten en broeder Joseph

  Een hele diverse mix deze keer. Uiteraard speelt de nieuwe golf van corona een rol. Die heeft ook gevolgen voor onze kerk, verrassende gevolgen soms. René de boekenwurm heeft weer toegeslagen en we brengen ook enkele nieuwtjes.

  Shownotes:

  Vergelijk je geloof

  • 44 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Pappie_himself ,

Mormonen op hun best

Voor wie wil weten hoe mormonen tegen het leven aankijken of wie gewoon eens iets zinnig wil horen over geloof en religies, is dit een niet te missen podcast.

Top Podcasts In Religion & Spirituality

Zaynab - Coran de mon Coeur
Nader Abou Anas
Hawa - Influensoeur
MusVoice
Minuut voor Allah
La vie du Prophète Mohammad ﷺ