104 episodes

Stijn Van de Voorde laat elke week zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.

De Popcast van de Week Studio Brussel

  • Music
  • 4.8 • 152 Ratings

Stijn Van de Voorde laat elke week zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.

  #103 — Fucking croissant

  #103 — Fucking croissant

  Meskerem Mees blinkt op de line-up van Hear Hear. Ze kijkt er naar uit om op het podium te staan, maar ze wil zelf ook graag naar heel wat artiesten gaan kijken. Haar favoriete artiest staat echter niet op de affiche: Jamie T. Jamie T is een grote naam in het Verenigd Koninkrijk, maar bij ons is een pak minder bekend bij het grote publiek. Daar wil Meskerem verandering in brengen…

  • 22 min
  #102 — 'Smile' van The Beach Boys, het meest legendarische album (dat nooit verscheen)

  #102 — 'Smile' van The Beach Boys, het meest legendarische album (dat nooit verscheen)

  Volgende week speelt Otto-Jan op de Lokerse Feesten. Omdat hij weet hoe moeilijk het is om een album te maken, verdiept hij zich graag in het verhaal van bands die daar ook wel eens mee worstelden. Smile van de Beach Boys is daar een schoolvoorbeeld van. Brian Wilson combineerde in de jaren 60 psychische problemen met diverse soorten drugs en dat bleek een lastige combo voor artiesten die een album proberen af te werken. Dit is het verhaal van een van de meest legendarische platen aller tijden. 

  • 30 min
  #101 — Een introductie in de geschiedenis van de boybands

  #101 — Een introductie in de geschiedenis van de boybands

  Mensen denken altijd dat een optreden van Compact Disc Dummies een grote playbackshow is, maar wie dit weekend naar Campo Solar trekt zal ontdekken dat dit niet zo is. Lennert had veel liever deel uitgemaakt van een boyband. Dan moest hij enkel een witte broek en een microfoon meenemen naar optredens, wat het toch allemaal gemakkelijker en goedkoper maakt. Hij vraagt om even de geschiedenis van de boyband uit de doeken te doen.

  • 33 min
  #100 — Nederlandstalige beatpop uit de jaren 60

  #100 — Nederlandstalige beatpop uit de jaren 60

  Boaz Kok van Goldband staat met zijn vrienden op Tomorrowland. Hij vraagt om even te focus te leggen op een van de meest boeiende periodes uit de Nederlandse muziekgeschiedenis: de Nederlandstalige beatpop uit de jaren 60. Een prachtige periode waarin de Nederlanders wereldhits scoorden, maar ook in hun moedertaal behoorlijk absurde pareltjes produceerden.

  • 36 min
  #99 — Wie is Jack White? Een introductie voor buurman André

  #99 — Wie is Jack White? Een introductie voor buurman André

  Thibault Christiaensen speelt met Equal Idiots het voorprogramma van Jack White in Vorst Nationaal. Dat is een hele eer, maar hij kwam recent tot de onthutsende constatatie dat zijn buurman André nog nooit van Jack White heeft gehoord en bijgevolg niet onder de indruk bleek van zijn plaats op de affiche. In de hoop toch nog enige indruk te maken vraagt Thibault om het fenomeen Jack White te introduceren voor buurman André.

  • 33 min
  #98 — De invloed van muziek op beeldende kunst (en omgekeerd)

  #98 — De invloed van muziek op beeldende kunst (en omgekeerd)

  Lara Chedraoui speelt op Cactusfestival in Brugge en daarom mag zij een specifiek muzikaal onderwerp kiezen waar we het even uitgebreid over kunnen hebben. Als Lara muziek hoort ziet ze daar onmiddellijk beelden bij. En als ze beelden ziet, hoort ze daar ook muziek bij. Samen met kunstenares Gwen Vanderstraeten hebben we het over de link tussen de twee.

  • 36 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
152 Ratings

152 Ratings

dreezer ,

5 sterren

De podcast van Stijn nailed keer op keer de meest interessante pop nieuwtjes uit binnen en buitenland. Sinds ik stopte met Joepie lezen was ik nooit zo mee. Ik luister ook maar naar 1 podcast. Maar dat kan aan mij liggen.

KVSmiley ,

Fan van het eerste uur!

Hi Guys, ik ben een fan. Laat dat duidelijk zijn. Ik vind het ook leuker als de week gefileerd wordt dan als één artiest eruit gelicht wordt. Echter dit is relatief, want bepaalde van die afleveringen waren ook echt steengoed. Ik vind jullie grappig, eerlijk en ik luister graag, maar…

Met één ding ben ik het niet eens. Jullie blijven altijd maar beweren dat bepaalde artiesten niet meer relevant zijn. Ik denk daarbij aan U2, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers of The Rolling Stones. Die mannen blijven echter stuk voor stuk hits scoren, halen nog steeds enorm veel streams (ook met nieuwe nummers) en boren telkens opnieuw een nieuw publiek aan. Want één voor één stonden de genoemde bands de voorbije jaren of in de hitlijsten of in de afrekening van Studio Brussel. Van Simple Minds kan je dat bijvoorbeeld wel zeggen. Die blijven proberen, maar bereiken geen publiek meer. Maar als je een publiek bereikt, ben je voor mij nog altijd relevant. De hitlijsten worden hoofdzakelijk bepaald door de jeugd en als je als ouwe rocker daarin nog een plaatsje krijgt, dan ben je nog altijd goed bezig. Een mooi, heel recent voorbeeld is Living in a Ghost Town van The Rolling Stones. Bijzonder actueel en een dijk van een hit. Relevanter kan een band toch niet worden…

I rest my case en blijf luisteren, want ik ben en blijf een fan van het eerste uur en ik vind jullie nog steeds relevant ;-).

Mvg,
Kurt

Trimpo ,

Teleurgesteld

Erg teleurgesteld dat de aflevering met Lennie en Joris maar 55 minuten was

Top Podcasts In Music

Radio 1
Radio 1
Studio Brussel
Tomorrowland - One World Radio
Klara
Tiësto

You Might Also Like

Alex Agnew & Andries Beckers
Fokke van der Meulen
Humo
StuBru
Xander De Rycke
Lieven Scheire

More by VRT

Klara
Klara
Radio 1
MNM
Klara
Klara