139 episodes

Elke zondag praat Christel Van Dyck twee uur lang met een bekende Vlaming over de afslagen van zijn of haar leven.

De Rotonde VRT

  • Personal Journals
  • 4.6 • 72 Ratings

Elke zondag praat Christel Van Dyck twee uur lang met een bekende Vlaming over de afslagen van zijn of haar leven.

  De Rotonde... Niels Destadsbader

  De Rotonde... Niels Destadsbader

  Hij heeft charisma, tonnen talent en is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de meest populaire artiesten in Vlaanderen. En toch, toch zou hij zomaar je zoon, schoonzoon, kleinzoon of buurjongen kunnen zijn. Twee woorden kenmerken Niels Destadsbader helemaal, stelde Christel Van Dyck vast in De Rotonde: trouw en loyaliteit.

  • 1 hr 4 min
  De Rotonde... Bart Moeyaert

  De Rotonde... Bart Moeyaert

  Auteur Bart Moeyaert is de jongste van 7 broers. Hij heet dus voluit Bart Boudewijn Moeyaert. Zoals de traditie het wil bij zeven opeenvolgende jongens, is de koning - toen Boudewijn - zijn peter. Bart Moeyaert is de auteur van talrijke (jeugd)boeken, gedichten, filmscenario's en toneelstukken en verzamelde heel wat prijzen, waaronder de De Astrid Lindgren Memorial Award, zo wat de Nobelprijs van de jeugdliteratuur.

  • 1 hr 5 min
  De Rotonde... Kamal Kharmach

  De Rotonde... Kamal Kharmach

  Kamal Kharmach is stand-upcomedian, presentator, docent bedrijfseconomie, echtgenoot én sinds enkele maanden ook papa. Trouwen deed hij op zijn 26ste. "We kenden elkaar toen zes maanden. Het is snel gegaan om culturele redenen, maar we zijn niet getrouwd om culturele redenen. We wilden echt met elkaar trouwen," vertelt hij in De Rotonde aan Christel Van Dyck.

  • 1 hr 5 min
  De Rotonde... Free Souffriau

  De Rotonde... Free Souffriau

  Actrice, zangeres, musicalartieste, Free Souffriau is het allemaal. Maar Free - Mega Mindy - Souffriau is ook een doorzetter, een doorbijter. Ze is ook verlegen en onderhevig aan stress. En altijd streng voor zichzelf, want heel perfectionistisch. "Ik hou niet van opgeven" en "als je iets doet, doe het dan goed." Een uitgekiende carrièrestrategie heeft ze niet. “Mijn leven is eigenlijk een aaneenschakeling van ‘ah ja, waarom niet?’-momenten.”

  • 1 hr
  De Rotonde... Sven Nys

  De Rotonde... Sven Nys

  Hij is één van de beste veldrijders die ons land ooit heeft gekend met een ellenlang palmares en een klinkende bijnaam: de Kannibaal van Baal. De sportieve carrière van Sven Nys was een gigantisch succes. Iets wat niet kan gezegd worden van zijn schoolcarrière. "Ik heb in mijn schooljaren ooit maar één boek gelezen: 'De hut van oom Tom'. Ik heb het wel 5 keer als boekbeschrijving ingediend, maar het strafste is dat ik nog altijd niet weet wat er in staat. Ik was gewoon geen lezer."

  • 1 hr 2 min
  De Rotonde... Slongs

  De Rotonde... Slongs

  We kennen ze als Slongs, maar haar echte is Charissa Parassiadis. In het begin van haar carrière hadden we het trouwens over Slongs Dievanongs, een 'achternaam' die ze 2 jaar geleden liet varen. Op haar 42ste voelt Slongs zich "gezegend". "Ik heb ook moeilijke momenten meegemaakt, zoals iedereen. Maar ik heb mijzelf aangeleerd om tegenslagen makkelijker te aanvaarden. Ik probeer telkens te achterhalen wat ik uit een tegenslag kan leren, welke les ik er kan uittrekken. Door er zo naar te kijken, voel ik mij minder slachtoffer en meer avonturier: je weet niet wat er gaat komen, je moet roeien met de riemen die je hebt en de beste oplossing zoeken."

  • 56 min

Customer Reviews

4.6 out of 5
72 Ratings

72 Ratings

B.B.🐝 ,

Genieten! Zalige podcast x

Genieten! Zalige podcast x

M1r0 2308 ,

Verslaafd

De podcast van de rotonde is echt verslavend. Ik kan nu mijn zondagochtend radio luisteren tijdens het studeren. Echt top deze podcast.

Sammertt ,

Aanrader!

Een fijne manier om de zondagochtend naar de week te verplaatsen. Ik luister wanneer ik wil :-)

Top Podcasts In Personal Journals

Listeners Also Subscribed To

More by VRT