68 episodes

Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

De zaak ontleed De Telegraaf

  • True Crime
  • 4.4 • 18 Ratings

Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

  Chaos na zaak Ali B: dit gebeurde achter de schermen

  Chaos na zaak Ali B: dit gebeurde achter de schermen

  Het venijn zit hem in de staart voor Ali B. Het driedaagse mediaspektakel werd vrijdag afgesloten met een indrukwekkend betoog van slachtofferadvocaat Ruth Jager. Plots kwam daar de advocaat van Ridouan Taghi op de proppen, gevolgd door een opmerkelijke persverklaring later dit weekend. Wat is hier achter de schermen gebeurd? Heeft advocaat Bart Swier ondertussen spijt dat hij Ali B als cliënt heeft aangenomen? En wat was nu eigenlijk de rol van advocate Natacha Harlequin, die de rapper sinds kort bijstaat. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn bespreken de complexe, geruchtmakende verkrachtingszaak in De Zaak Ontleed.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 41 min
  Bondageseks werd Oekraïense Arina fataal: ‘Haar romp lag in teiltje’

  Bondageseks werd Oekraïense Arina fataal: ‘Haar romp lag in teiltje’

  In augustus 2022 treft de politie een gruwelscenario aan in de woning van Sander K. in IJmuiden. Het lichaam van de Oekraïense sekswerker Arina ligt in stukken verspreid op zolder, waar ook een arsenaal aan wapens wordt gevonden. Heeft Sander K. de 34-jarige prostituee gewurgd tijdens de bondageseks of zaten de tiewraps om haar hals zo strak dat ze per ongeluk is gestikt? In De Zaak Ontleed bespreken rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn de gruwelijke details. See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 24 min
  ‘Oud-minister Sander Dekker gaat uit van opzet na ongeluk racefiets’

  ‘Oud-minister Sander Dekker gaat uit van opzet na ongeluk racefiets’

  Oud-minister Dekker van Rechtsbescherming verscheen maandag een keer als slachtoffer in de rechtbank van Den Haag. Na een zware val van zijn racefiets op 7 juni 2022 brak de voormalige bewindsman ongeveer alles wat je kunt breken. Ook lag hij drie dagen in coma en maakte meerdere epileptische aanvallen door die hij voor de klap nooit had. Is hier sprake van een noodlottig ongeluk of bracht de 44-jarige Aathina K. uit Monster de racefietser moedwillig ten val? In De Zaak Ontleed bespreken rechtbankverslaggever Saskia Belleman en Wilson Boldewijn de zaak rond de ex-minister, die staat voor een breder probleem in de Nederlandse samenleving.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 30 min
  Tegenstrijdige verklaringen in zaak ‘Lucky’: waarom eist schutter Zwijndrecht levenslang?

  Tegenstrijdige verklaringen in zaak ‘Lucky’: waarom eist schutter Zwijndrecht levenslang?

  Niet alleen het Openbaar Ministerie, maar opmerkelijk genoeg ook de verdachte zelf eiste woensdag in de rechtbank van Dordrecht levenslang voor het neerschieten van zijn ex en het doden van zijn ex-schoonmoeder. De 50-jarige Minh Nghia V., alias Lucky, wist in januari 2023 vijf weken uit handen van de politie te blijven na de beruchte vrouwenmoord bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. In De Zaak Ontleed gaat Saskia Belleman uitgebreid in op de tegenstrijdige verklaringen van de verdachte en het pijnlijke verweer van zijn advocaat. Nabestaanden zijn woedend op de politie en met name de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Waarom werd de verblijfsvergunning van Lucky niet ingetrokken?See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 37 min
  ‘Over díé verdenkingen heeft Inez Weski niks gezegd’

  ‘Over díé verdenkingen heeft Inez Weski niks gezegd’

  De 53-jarige Sidney W. zegt dat hij een vaderfiguur was voor de 16-jarige dochter van zijn verslaafde huisgenoot, maar wie noemt zijn kind nou ‘mevrouw Lekker, ‘poes’ of ‘Sugarpop’? Het Openbaar Ministerie verdenkt de Arnhemmer van het prostitueren van het verstandelijk beperkte meisje, nota bene met goedvinden van haar moeder. Ook twee curieuze klanten staan terecht. Verder in De Zaak Ontleed: rechtbankverslaggever Saskia Belleman tipt het boek van Inez Weski, maar ergerde zich dood aan de gevallen topadvocaat in het programma Buitenhof. En in hoger beroep van Kenzo K. blijft de vraag: was de psychotische kruisboogschutter verminderd toerekeningsvatbaar of volledig ontoerekeningsvatbaar?See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 32 min
  Middel X: welke straf is gepast voor ‘criminele’ zeventigplussers?

  Middel X: welke straf is gepast voor ‘criminele’ zeventigplussers?

  Ze worden verdacht lid te zijn van een criminele organisatie, maar zijn ze ook crimineel? De zeven zeventigplussers die in de rechtbank van Arnhem terechtstaan voor het verstrekken van zelfdodingsmiddel X zijn enkel van mening dat zijzelf beslissen over hun eigen dood. Vanuit dat principe hebben twee van de atypische verdachten ook anderen met een sterfwens geholpen om uit het leven te stappen. In een nieuwe aflevering van De Zaak Ontleed bespreken rechtbankverslaggever Saskia Belleman en Wilson Boldewijn hoe de zeven leden van de Coöperatie Laatste Wil de wet overtraden en de politieke discussie die het oproept. Hoort deze zaak wel thuis in de rechtbank? En welke straf is gepast voor mannen en vrouwen die in de herfst van hun leven zitten? Verder: updates over Khalid Kasem en Suraya alias Cindy uit de podcast Zij is van mij.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 38 min

Customer Reviews

4.4 out of 5
18 Ratings

18 Ratings

Wollenbol ,

Heerlijke podcast

Duidelijk gesproken, goeie inhoud, fijne aanpak, top podcast

Melivan88 ,

Leuke podcast!

Zeer interessante podcast. Leuk en duidelijk gepresenteerd. Ik ben fan!

Llnvd 01 ,

Interessant.

Interessante podcast. Vlot gepresenteerd. En Saskia heeft zoooo’n aangename stem.👍

Top Podcasts In True Crime

Het Habbo-mysterie
AD
Onder ons: crimi
VRT NWS
De Kroongetuigen
HLN
De Kunst van het Verdwijnen
VRT MAX
de volksjury
de volksjury
Het Escortbedrog
NPO Radio 1 / KRO-NCRV

You Might Also Like

De Zaak X
AD
Napleiten
Wouter Laumans, Christian Flokstra, Ayse Çimen
Parool Misdaadpodcast
Het Parool
Het Misdaadbureau
NPO Radio 1 / WNL
Moordzaken
Carrie & Eddie
Zij is van mij
De Telegraaf