18 episodes

Doorzetters is een een podcast van de Pieters over de kunst van het leven.
We spreken met professionele doeners, hun link met sport en hoe sporten hen helpt doelen te stellen en bereiken.
We peilen naar drijfveren en uithoudingsvermogen en leren over kleine successen en grote tegenslagen. Over inspanning en opoffering. Volhouden of loslaten. En voldoening.

Doorzetters de Pieters

  • Society & Culture
  • 4.6 • 7 Ratings

Doorzetters is een een podcast van de Pieters over de kunst van het leven.
We spreken met professionele doeners, hun link met sport en hoe sporten hen helpt doelen te stellen en bereiken.
We peilen naar drijfveren en uithoudingsvermogen en leren over kleine successen en grote tegenslagen. Over inspanning en opoffering. Volhouden of loslaten. En voldoening.

  Camille Pollie

  Camille Pollie

  Doorzetter deze week is Camille Pollie. Camille heeft naar eigen zeggen 9 levens en dat vertaalt zich in evenveel jobs in de media.
  Nu Studio 100 opnieuw op zoek moet naar een nieuwe M/V met talent mag Gert haar uiteraard altijd contacteren. Ze kent de knepen van het vak.
  Camille staat altijd open voor nieuwe uitdagingen. Vandaag werkt ze aan de opstart van een eigen studio.
  Mentale rust vindt ze in het lopen. Ook in het lopen kwam het organiserende en zorgende karakter van Camille naar boven. Als oprichtster van de Brussels Runcrew geniet ze van de 11de kilometer en de dynmiek van groep die ze wekelijks samenbrengt.
  Veel respect voor de energie van Camille. 

  • 55 min
  Youssef Challouki

  Youssef Challouki

  Je zou het niet meteen zeggen als je hem ontmoet maar Youssef Challouki is vandaag wereldtop in thai boksen. Hij reist de wereld rond op weg naar de ultieme kamp.
  Als kind kreeg hij angstaanvallen bij de gedachte aan een conflict. Zijn drijfveer was de zorg van zijn oudere broer en coach om meer voor zichzelf op te komen. 
  Van zijn ouders mocht hij enkel trainen en niet deelnemen aan competitie kampen. De passie voor de vechtkunst was zo groot dat hij tot zijn 17de uit het raam kroop om toch wedstrijden te vechten
  Is het vechtsport of vechtkunst? Jan Hoet wist het en Youssef vat het mooi samen. Uzelf overwinnen is kunst en dat ontstaat niet zonder twijfel of pijn.

  • 1 hr 2 min
  Pieterjan Bouten

  Pieterjan Bouten

  ShowPad is een bedrijf dat vaak genoemd wordt als volgende Belgische Unicorn, of bedrijf dat voor meer dan 1 biljoen dollar gewaardeerd wordt. In The Pocket is dan weer een gevestigde digitale studio in Gent met meer dan 130 werknemers. Pieter-Jan Bouten is mede oprichter van beide bedrijven.
  We ontmoetten Pieter-Jan eind februari, net voor de geboorte van zijn derde kindje.
  Naast zijn rol als vader van drie, CEO van een groeiend bedrijf nam hij deel aan Cape Epic en begon hij recent met kite surfen.

  • 1 hr 11 min
  Souhaila Akarkach

  Souhaila Akarkach

  Doorzetter vandaag is Souhalia Akarkach, oprichtster van ‘De Sportstudio’ in Antwerpen. 
  Geïnspireerd door haar moeder studeerde ze Latijn in het middelbaar om nadien logopedie te doen en nooit meer te stoppen met studeren.
  Na een korte tussenstop in het onderwijs, start ze haar eigen Personal Trainer praktijk ‘De Sportstudio’. Haar doelpubliek zijn kansarme vrouwen.
  Souhalia’s missie bestaat eruit om haar gasten meer zelfvertrouwen en zelfrespect te geven in de wereld vandaag.
  Opkomen voor jezelf als vrouw leerde ze ook van haar moeder.
  Alle respect voor de manier waarop ze De Sportstudio runt. Ze kiest er bewust voor om dit onafhankelijk te doen en kiest principieel niet voor enige vorm van subsidies. Vanuit het geloof dat wat ze doet met passie vertrouwt ze erop dat dit uiteindelijk ook economisch klopt.

  • 1 hr 8 min
  Corinne Scoyer

  Corinne Scoyer

  Corinne Scoyer is deze aflevering onze gaste. Ze is vandaag directeur Human Resources bij de lokale politie van Antwerpen. Ze doet aan bootcamp en ontdekte recent hoe plezant fietsen is.
  Corinne is zeer doelgericht en voor haar is loslaten buiten de comfort zone komen. In haar rol als manager merkte ze dat veeleisend zijn voor jezelf en daarbij moeilijk kunnen loslaten ingrediënten zijn om er onder door te gaan. Ze koos op dat moment bewust voor sport en weet ondertussen dat dit essentieel bijdraagt tot wie je bent als persoon.
  Managers vinden zich vaak de belangrijkste schakel. Ook op dat vlak inspireert Corinne. Waar ze vroeger moeite had om te relativeren, deelt ze de ervaring dat beheerst gas geven en jezelf relativeren even goed werkt.
  Vroeger bleef ze doorgaan als een sneltrein. Nu neemt ze iets meer tijd om iedereen mee te hebben. 
  Het werd een boeiend gesprek over doorzetten en leren loslaten in alle facetten van het leven. Op het werk, als ouder, als sporter, als partner, …

  • 1 hr 10 min
  Heidi Rakels

  Heidi Rakels

  In deze aflevering spreken we met Heidi Rakels. Als ze iets wil zet ze door. Dat deed ze als student burgerlijk ingenieur, als judoka en nadien als ondernemer.  
  Ze droomde van turnen, brak haar voet en koos dan voor judo als sport. Na een carierre met 11 Belgische titels, een Olympische Bronzen medaille en diverse medailles op Europese en internationale kampioenschappen studeerde ze af als computerwetenschapper. Ze ging aan de slag als software ingenieur en richtte enkele jaren later samen met haar partner het bedrijf Guardsquare op.
  Heidi past, wat zij noemt, vrouwelijk leiderschap toe. Ze omringt zich met de beste mensen, viert successen collectief en stuurt het bedrijf richting succes.
  Na een periode van jaren enorm hard werken neemt Heidi bewust tijd om los te laten. We zijn dankbaar dat ze tijd maakte om haar inspirerend verhaal te delen.

  • 1 hr 14 min

Customer Reviews

4.6 out of 5
7 Ratings

7 Ratings

BartBecks ,

Fresh

Podcasts om personen en perspectieven te ontdekken. Top audiokwaliteit

Jnloco ,

Geweldige Podcast

Een verrijking voor het Vlaamse Podcast landschap. Verrassende interessante gasten. Aangenaam ritme en een professionele geluidskwaliteit, niets is zo ergerlijk als een Podcast met een erbarmelijk geluid. Top!

Top Podcasts In Society & Culture

Radio 1
Radio 1
Radio 1
Radio 1
NPO Radio 1 / NTR
France Inter