152 episodes

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk analyseert in de podcast nieuwsgebeurtenissen die hem bezighouden. Elke donderdag vanaf 16 uur een nieuwe aflevering.

Het Land van Wierd Duk De Telegraaf

  • News
  • 3.0 • 2 Ratings

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk analyseert in de podcast nieuwsgebeurtenissen die hem bezighouden. Elke donderdag vanaf 16 uur een nieuwe aflevering.

  ‘Kritiek rond corona-berichtgeving begrijpelijk, maar te emotioneel’

  ‘Kritiek rond corona-berichtgeving begrijpelijk, maar te emotioneel’

  Hoe diep de frustratie bij veel mensen zit wegens de in hun ogen ‘eenzijdige’ berichtgeving over de coronacrisis, merkte verslaggever Wierd Duk deze week bij een bijeenkomst in Leiden. Hier werd een bundel gepresenteerd waarin 17 auteurs uit allerlei vakgebieden hun bedenkingen formuleren tegen het corona-beleid van het kabinet. Duk werd als enig aanwezige vertegenwoordiger van de media nogal woest aangesproken op de ‘partijdige journalistiek’. ,,Opmerkelijk toch dat mensen die op een hoog intellectueel niveau opereren zo emotioneel op mij kunnen reageren”, zegt Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het land van Wierd Duk.

  Verder in de podcast: eindelijk verzet tegen de woke-linkse cancel-terreur: honderden academici nemen het op voor de feministische filosofe Kathleen Stock, die door agressieve transgender-activisten wordt bedreigd omdat ze wetenschappelijke feiten verdedigt. En: jammer dat de ooit zo rebelse Rolling Stones hun hit Brown Sugar schrappen onder druk van antiracisme-zeloten.

  • 49 min
  ‘Opnieuw heeft Nederland geen antwoord op een asielcrisis’

  ‘Opnieuw heeft Nederland geen antwoord op een asielcrisis’

  Nederland heeft geen antwoord op de asielinstroom uit Afghanistan. De AZC’s zitten overvol, her en der worden in paniek alternatieve opvangplekken gezocht en elke regie op dit thema ontbreekt. Hoe komt het toch dat Nederlandse politici wel luid ach en wee roepen over het leed van de asielzoekers, maar geen plan hebben om de instroom te reguleren of te stoppen?, vraagt verslaggever Wierd Duk zich af in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk.

  Verder in de podcast: bijna een miljoen Nederlanders leeft in armoede. Door de energiecrisis zou dit aantal drastisch kunnen oplopen. Hoe is het om van 40 euro per week te moeten rondkomen? En: omroep ON zou een welkome nieuwkomer kunnen zijn in het publiek bestel. De omroep wordt door linkse critici al zwart gemaakt zonder een minuut te hebben uitgezonden. ,,Dat is kwalijk”, vindt Duk. ,,Maar ON moet wel oppassen en geen podium willen bieden aan aantoonbare complot-gekkies.”

  • 47 min
  'Gesel van deze tijd: politici die struikelen over de vraag of alleen vrouwen een baarmoeder hebben'

  'Gesel van deze tijd: politici die struikelen over de vraag of alleen vrouwen een baarmoeder hebben'

  Een belangrijke Labour-politica durfde niet te antwoorden op de vraag ‘Is het transfoob om te stellen dat alleen vrouwen een baarmoeder hebben?’ Als je tegenwoordig één woord zegt dat bij de ‘woke-inclusitie’ in het verkeerde keelgat schiet ben je niet alleen je baan kwijt, maar krijg je bovendien niet zelden te maken met bedreigingen, zegt Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast Het Land van Wierd Duk. Terwijl in het Westen de politieke kaste zich met dit soort hallucinante anti-wetenschappelijke discussies bezighoudt, verliest een groot deel van het electoraat nog meer vertrouwen in de politiek. Duk gaat in op de moeizame formatiebesprekingen en op de buitenissigheden van de coronapas: die maakt het voor ongevaccineerde kinderen onmogelijk om nog deel te namen aan allerlei activiteiten.
  Deze podcast is genomineerd voor de Dutch Pocast Awards. Hier kunt u stemmen: https://podcastawards.nl/stem#nieuws-opinie 

  • 39 min
  ‘We kunnen asielvraagstuk oplossen’

  ‘We kunnen asielvraagstuk oplossen’

  EXTRA PODCAST: in een speciale aflevering van de Telegraaf-podcast Het Land van Wierd Duk is te gast ontwikkelingswerker Tom de Veer. De Veer werkte jarenlang in opvangkampen over de hele wereld en kwam tot de conclusie dat de grote asielstromen naar het Westen onze samenlevingen ondermijnen. Bovendien zorgt immigratie in de thuislanden voor grote problemen omdat de armste mensen er achterblijven en vaak niet de noodzakelijke hulp krijgen.
  Met anderen stelde De Veer een plan op dat een win-win situatie moet opleveren voor de rijke landen en de landen in de regio. “Vang asielzoekers op in de regio, geef de opvangende landen veel geld, bouw samen met hen een infrastructuur op voor de opvang en, belangrijk, help hen met de repatriëring van vluchtelingen en asielzoekers zodra de thuislanden weer veilig zijn.”

  • 55 min
  ‘Woke en China serieuze bedreigingen voor verzwakte westerse democratieën'

  ‘Woke en China serieuze bedreigingen voor verzwakte westerse democratieën'

  Wie van een afstand kijkt naar de algemene politieke beschouwingen kan al snel de indruk krijgen dat een in zichzelf gekeerde politieke kaste vooral met elkaar bezig is, zegt Wierd Duk. „Alsof het ancien régime aan je oog voorbijtrekt, terwijl de gemiddelde burger zich afvraagt: hoe kan het dat mensen die aantoonbaar zoveel liegen nog in functie zijn.”
  Wierd wijst op de Franse graaf Alexis de Tocqueville die in 1848 een soortgelijke observatie deed over ‘de blindheid van de politieke kaste voor de onder hen gestelden’. Tijdens een conferentie op het landgoed van de familie Tocqueville in Normandië hoorde Wierd verontrustende geluiden over het disfunctioneren van onze westerse democratieën. „Van binnenuit worden we ondermijnd door de totalitaire fanatici van de woke-religie, terwijl China op de loer ligt om het conflict met het Westen te beslechten.”

  • 52 min
  ‘Eisende vluchtelingen ondermijnen draagvlak’

  ‘Eisende vluchtelingen ondermijnen draagvlak’

  Vluchtelingen-families die grotere huizen eisen: dergelijke incidenten ondermijnen veel van het draagvlak voor de opnames van asielzoekers. Wierd Duk: „Ze worden hiertoe natuurlijk aangezet door derden, maar leg dit maar eens uit aan autochtone woningzoekenden, die soms jarenlang op huisvesting wachten. Dat is onrechtvaardig.”
  Ook in de podcast: de tweedeling tussen gevaccineerden en ongevaccineerden is een feit. Veel jongeren besluiten om het vaccin toch maar te nemen. „Niet om gezondheidsredenen maar omdat ze  zich anders te belemmerd voelen”, zegt Wierd, die principiële bezwaren heeft tegen vaccinatiedwang. „Het is niet aan de overheid om te bepalen wat jij met je lichaam doen.” Verder: de woke week van Congreslid Alexandria Octasio-Cortez en hoe rapper Rudeboy zich verzet tegen het oprukkende denken in ‘zwart’ en ‘wit’.

  • 39 min

Customer Reviews

3.0 out of 5
2 Ratings

2 Ratings

Goeiemorgen! ,

Top!

Keep going!

Top Podcasts In News

You Might Also Like