172 episodes

Kleine Boodschap is dé podcast over alles Efteling. We brengen je nieuws, achtergronden en interviews over het prachtige park in Kaatsheuvel en alles wat daar direct mee te maken heeft.

Kleine Boodschap Paul Sprangers & Tim Hinssen

  • Places & Travel
  • 4.7 • 20 Ratings

Kleine Boodschap is dé podcast over alles Efteling. We brengen je nieuws, achtergronden en interviews over het prachtige park in Kaatsheuvel en alles wat daar direct mee te maken heeft.

  Meesters van klefheid

  Meesters van klefheid

  De zomer is weer voorbij, en dus begint ook voor de Efteling het naseizoen. Maar dat betekent niet dat er geen nieuws is. Integendeel, deze nieuwsaflevering zit weer bomvol! Natuurlijk praten we je bij over het entertainmentprogramma voor het naseizoen en alle recente ontwikkelingen rond de coronacrisis, maar we bespreken ook wat hardnekkige geruchten voor 2021 en ontdekken warempel een grondaankoop van de Efteling. Als vanzelfsprekend is er weer een heleboel onderhoudsnieuws, en er was gezeik bij de toiletten...

  • 1 hr 28 min
  Efteling-tatoeages met Bram Elstak

  Efteling-tatoeages met Bram Elstak

  Een van de meest ultieme manieren om je liefde voor de Efteling te vereeuwigen, is door een door het park geïnspireerde tatoeage te laten plaatsen. En als je dat wil, dan is er eigenlijk maar één deur waar je aan hoeft te kloppen: die van Bram Elstak. Bij Desperado Tattoo heeft hij inmiddels meer dan 60 Efteling-tatoeages geplaatst en tijdens deze aflevering wordt een nieuw meesterwerkje afgeleverd: Joost krijgt Draak Lichtgeraakt op de binnenkant van z’n arm! We praten met Bram en Joost over hun liefde voor de Efteling én tatoeages en we leren hoe een tatoeage geplaatst wordt.

  • 50 min
  Afscheid van Bart de Boer

  Afscheid van Bart de Boer

  Op 28 augustus 2020 overleed drs. Bart de Boer. Van 2008 tot en met 2013 was hij algemeen directeur van de Efteling en voegde hij onder meer Joris en de Draak en Raveleijn toe aan het attractieaanbod. Daarnaast was hij drijvende kracht achter de komst van Aquanura, de jaarrondopenstelling en een meer open houding ten opzichte van de fans. In deze aflevering staan we stil bij zijn recente overlijden, bespreken we zijn loopbaan bij de Efteling en proberen we te duiden wat hij heeft betekend voor de Efteling en haar fans. Tot slot delen verschillende bekende Efteling-liefhebbers hun herinneringen aan Bart de Boer. Bart, rust zacht!

  • 43 min
  De raad der Dumbasses

  De raad der Dumbasses

  We zijn terug van vakantie dus het is de hoogste tijd voor een verse nieuwsaflevering! In deze aflevering delen we onze ervaringen in de Efteling tijdens het afgelopen zomerseizoen, praten we jullie bij over de laatste ontwikkelingen rond de bestemmingsplanprocedure, Max & Moritz en natuurlijk de coronacrisis en staan we uitgebreid stil bij het nieuws over Aquanura met een zachte G en het verdwijnen van de afdeling Evenementen. Natuurlijk hebben we nog een hele berg klein (onderhouds)nieuws, en tot slot babbelen we nog even door over onze vakanties. Kleine Boodschap zit weer bovenop het nieuws!

  • 2 hrs 18 min
  De geschiedenis van de Stoomcarrousel

  De geschiedenis van de Stoomcarrousel

  Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de Efteling Stoomcarrousel nemen een uitgebreid kijkje in de fascinerende historie van deze unieke saloncarrousel. We belichten de oorsprong van (stoom)carrousels en kermissen, bekijken we het ontstaan van de Stoomcarrousel en volgen we de levensloop van de carrousel. Gaandeweg belanden we bij de teloorgang van de molen, de aankoop door de Efteling, en doen we een verbazingwekkende ontdekking, waarmee we de geschiedenis van de Efteling Stoomcarrousel misschien wel een beetje herschrijven... Al met al een fascinerende historie met verrassende plotwending!

  • 1 hr 14 min
  Een ode aan het Diorama

  Een ode aan het Diorama

  In deze aflevering brengen we een ode aan één van de oudste attracties van de Efteling: het Diorama. We nemen jullie mee door de geschiedenis, brengen een bezoek aan de Dioramahal en nemen uitgebreid de tijd om een rondje rond het Diorama te lopen. We proberen zoveel mogelijk mooie details te spotten, delen onze herinneringen en doen wat suggesties voor de toekomst van de Dioramahal.

  • 1 hr 10 min

Customer Reviews

4.7 out of 5
20 Ratings

20 Ratings

blubberboy7001 ,

Prachtig

Elke keer wat wijzer na het luisteren van de podcast!

Q3671 ,

Goede podcast

Ik geniet er telkens van,

Rik Mertens ,

Makkelijk luisteraar waar het kan, diepgaand waar het moet

Mooie balans in de onderwerpen!

Top Podcasts In Places & Travel

Listeners Also Subscribed To