23 episodes

De stem van de werkende, sparende en ondernemende Vlaming.

N-VA N-VA

  • Government
  • 3.5 • 11 Ratings

De stem van de werkende, sparende en ondernemende Vlaming.

  Studio Vlaanderen #07

  Studio Vlaanderen #07

  In de zevende aflevering van onze podcast Studio Vlaanderen krijgt kersvers Vlaams Parlementslid Jeroen Tiebout meteen de gelegenheid om het te hebben over ‘Wonen in eigen streek’. In de marge van het terrorismeproces praat gastheer Joost Houtman met Kamerlid Koen Metsu en Vlaams Parlementslid Nadia Sminate. Beiden waren respectievelijk voorzitter van de Commissie Terrorismebestrijding en de Commissie Radicalisering. We gaan ook weer de baan op en maken een stop in het Malle van burgemeester Sanne Van Looy.

  • 42 min
  Geert Bourgeois over 20 jaar inburgering in Vlaanderen

  Geert Bourgeois over 20 jaar inburgering in Vlaanderen

  De grondlegger van de Vlaamse inburgering, Geert Bourgeois, sprak op de themadag 'Veilig thuis in Vlaanderen'. Hij wees op het belang van het verwerven van de Nederlandse taal.

  “Onderwijs is dé motor om jongeren vooruit te helpen, maar helaas wijzen leidende figuren in allochtone gemeenschappen daar niet op”, aldus de stichter van de N-VA.

  • 39 min
  Studio Vlaanderen #06

  Studio Vlaanderen #06

  We zitten ondertussen al aan aflevering zes van onze podcast Studio Vlaanderen. Centrale gast is deze keer Kamerlid Sophie De Wit, waarmee we de voorbije politieke week overschouwen. Met onze drie Brusselse parlementsleden op de expertensofa zullen de desastreuze Brusselse financiën zeker niet onbesproken blijven. Ten slotte brengen we een bezoek aan de parel van Limburg, Hasselt en zijn burgemeester Steven Vandeput.

  • 1 hr
  Studio Vlaanderen #05

  Studio Vlaanderen #05

  Onze Studio Vlaanderen-podcast heeft in deze vijfde aflevering Kamerlid Michaël Freilich te gast om de politieke gebeurtenissen van de voorbije week te bespreken. Op de sofa zitten Kamerlid Yngvild Ingels en criminoloog en voormalig hoofdcommissaris van de Gentse politie Steven De Smet. Zij hebben het over veiligheid en de bestrijding van criminaliteit. Burgemeester Joris Nachtergaele ten slotte geeft een lokale inkijk in zijn Oost-Vlaamse Maarkedal.

  • 52 min
  Studio Vlaanderen #04

  Studio Vlaanderen #04

  In de vierde aflevering van onze Studio Vlaanderen-podcast komt federaal fractievoorzitter Peter De Roover langs voor zijn kijk op de politieke actualiteit van de voorbije week. In het sofagesprek staat confederalisme centraal. Gastheer Joost Houtman ontvangt hiervoor Kamerlid Sander Loones en Trends-journalist Alain Mouton. We trekken er ook op uit naar de Westhoek, meer bepaald naar het Langemark-Poelkapelle van burgemeester Dominique Cool.

  • 51 min
  Regering-De Croo laat zich moeiteloos chanteren door Iraanse regime

  Regering-De Croo laat zich moeiteloos chanteren door Iraanse regime

  In een kort dubbelgesprek tussen Kamerfractievoorzitter Peter De Roover en Kamerlid Darya Safai hekelen beiden de hypocriete houding van de regering-De Croo tegenover het Iraanse regime. “De Vivaldi-regering laat zich moeiteloos chanteren door het Iraanse regime”, zeggen beide Kamerleden. De regering sloot een verdrag met het land dat het mogelijk maakt om gevangenen te ruilen. Dat zet de deur open voor een uitlevering van de tot 20 jaar veroordeelde terrorist Assadi, die volgens Darya Safai “in Teheran als een held zal worden ontvangen, rode loper incluis.” Een teken van zwakte en straffeloosheid, zeggen De Roover en Safai. “Het brengt Belgen in Iran in gevaar, want het regime zal niet aarzelen om landgenoten achter de tralies te gooien om nog meer ‘deals’ te maken. De regering-De Croo is ‘open for business’ voor terroristen.”

  • 7 min

Customer Reviews

3.5 out of 5
11 Ratings

11 Ratings

Top Podcasts In Government

Vlaamse overheid
European Commission, Directorate General for Agriculture and Rural Development
Urban Insight by Sweco
CityAge
Patrick Keating and Connor Allen
Broodje Aap

You Might Also Like

Nieuwsblad
VRT NWS
De Standaard
De Morgen
De Morgen
Humo