36 episodes

Susan Krumins en Imo Muller, bekend van de podcast Susy Q&A, introduceren ‘Naar de vaantjes!’, een podcast over hoe jij jezelf kunt uitdagen ALLES uit het hardlopen te halen. Ze spreken de meest inspirerende gasten; van Olympische topatleten tot recreatieve lopers met een bijzonder verhaal. En ze leren van experts alles op het gebied van voeding, training, blessures en mentale kracht. Verder praten ze over koffie en gieren ze om hilarische hardloop-anekdotes. Dus haak aan voor een mooie, snelle en gezellige aflevering van Naar de Vaantjes.

Naar de Vaantjes Susan Krumins & Imo Muller

  • Sport
  • 5.0 • 1 Rating

Susan Krumins en Imo Muller, bekend van de podcast Susy Q&A, introduceren ‘Naar de vaantjes!’, een podcast over hoe jij jezelf kunt uitdagen ALLES uit het hardlopen te halen. Ze spreken de meest inspirerende gasten; van Olympische topatleten tot recreatieve lopers met een bijzonder verhaal. En ze leren van experts alles op het gebied van voeding, training, blessures en mentale kracht. Verder praten ze over koffie en gieren ze om hilarische hardloop-anekdotes. Dus haak aan voor een mooie, snelle en gezellige aflevering van Naar de Vaantjes.

  #35: EK Atletiek & Diane van Es

  #35: EK Atletiek & Diane van Es

  #35: Diane van Es, de nummer twee van Europa
  Ze won zilver op de Europese kampioenschappen atletiek in Rome op de 10.000 meter. Diane van Es is te gast en vertelt uitgebreid over haar prachtige race, haar voorbereiding en haar plannen voor de Olympische Spelen later dit jaar. Verder gaat het over Pasta Pesto, panty’s gevuld met ijsblokjes, friet (of patat?) en nachtmerries over hardloopwedstrijden. Voor de liefhebbers ook nog wat tips om je haar perfect in te vlechten én slush puppie recepten. Veel luister plezier!
  Host: Imo MullerCo-host: Susan KruminsGast: Diane van Es

  • 1 hr 6 min
  #34: Hardloopdata

  #34: Hardloopdata

  Je sporthorloge meet een overvloed aan data en maakt op basis daarvan diverse berekeningen. Samen met data- en productexpert Pieter Hélin bespreken we alle beschikbare gegevens uit je sporthorloge. Wat heb je aan het meten van je hartslagvariabiliteit, en hoe worden je running index, body battery en VO2 max eigenlijk berekend? Wat moet je doen met al die slaapanalyses, cadansgegevens en calorieverbruik? Kortom, wat is nuttig en wat is overbodig, en hoe kun je daadwerkelijk beter trainen met deze data?
  Presentatie: Imo MullerVaste co-host: Susan KruminsGast: Pieter Hélin

  • 1 hr 19 min
  #33: Sprintkanonnen spreken - Churandy Martina en Troy Douglas

  #33: Sprintkanonnen spreken - Churandy Martina en Troy Douglas

  De twee snelste (en vrolijkste) Nederlandse sprinters ooit zijn te gast: Churandy Martina en Troy Douglas. Over positiviteit en waarom je niet in een wond moet gaan krabben. Daarnaast kijken we uiteraard terug op hun indrukwekkende carrières, waarin ze samen maar liefst negen keer naar de Olympische Spelen gingen. We hebben over het laatste seizoen van Churandy en de cruciale laatste weken voor de Europese kampioenschappen en de Spelen in Parijs. En wat gaat hij doen ná zijn topsportcarrière, net als Troy aan de slag bij Ajax of ADO Den Haag? Verder sprinttips voor wegatleten en het belang van baantrainingen. "Ik ben het meest trots als ik iets voor mensen heb kunnen betekenen, meer dan een medaille of een tijd." 
  Presentatie: Imo MullerVaste co-host: Susan KruminsGasten: Churandy Martina en Troy Douglas

  • 1 hr 9 min
  #32: Trailrunning

  #32: Trailrunning

  Een aflevering alleen maar over Trailrunning! Chris van Beem is te gast, een zeer ervaren trailrunner en daarnaast organiseert hij maar liefst 47 trail events, allemaal over zijn favoriete routes in Nederland. Zelf liep hij onder andere de UTMB, de Eiger Ultra Trail, Tor des Géants en de Marathon du Mont Blanc. We hebben het met hem over zijn eerste, langste en zwaarste trail. Verder geeft hij tips over voeding (slagroom on the go!) en trainen en voorbereiden in Nederland voor een trail in de bergen. We horen zijn levenslessen die hij tijdens het trailen vond, waarom hij verliefd werd op het trailen, over het mentale spel én hoe je je als herboren kunt voelen na slechts 5 minuten slaap en een winegum.
  Presentatie: Imo MullerVaste co-host: Susan KruminsGast: Chris van Beem
  Shownotes:
  •⁠  ⁠Hier vind je het spiksplinternieuwe ‘Trailrunning magazine’: http://trailrunningmagazine.com/
  •⁠  ⁠Je (marathon) route geprint en gepersonaliseerd met naam en finishtijd met 15 procent korting (met de code ‘Vaantjes24’): https://printmyrun.com/

  • 1 hr 2 min
  #31: Marathon Rotterdam

  #31: Marathon Rotterdam

  Alles over de Marathon van Rotterdam. Abdi Nageeye won, liep een Nederlands record, maar kwam nog nooit zo fit over de finish. Hij vertelt over zijn race en het lezen van de gezichten van zijn concurrenten. Verder hebben we reacties van Nederlands kampioene Anne Luijten, ze prolongeerde haar titel en is nu ook zeker van de Olympische Spelen. Rotterdammer Pim Bijl kwam één seconde tekort voor zijn doel, maar genoot weer volle bak van de máráthon in zijn stad. En we spraken de Nederlandse nummers twee en drie bij de mannen, Stan Niesten toonde lef en liep een dik persoonlijk record, Tom Hendrikse ging van start als haas, maar had vooraf al besloten om door te lopen. Ook dat pakte geweldig uit. Verder was het de laatste van Lee Towers, gebruikte Susan de goed werkende ‘Trekker’ en vergat Imo in de drukte om op zoek te gaan naar een goede kop koffie. Geniet nog even na van de mooiste en vier het vanavond net als Abdi, Anne, Pim, Stan en Tom!
   
  Presentatie: Imo MullerVaste co-host: Susan Krumins
  Gast: Abdi Nageeye, Anne Luijten, Pim Bijl, Stan Niesten en Tom Hendrikse

  • 55 min
  #30: Beter slapen

  #30: Beter slapen

  In deze aflevering hebben we het over (beter) slapen. Te gast is Martin Hersman, oud-topschaatser en commentator bij Studio Sport. In zijn werk komt hij in aanraking met heel veel mensen met slaapproblemen. Velen hebben de basis van herstel niet op orde: ze slapen slecht. Wat voor adviezen geeft hij hun? We bespreken zijn advies voor de beste ‘slaapstrategie’ en veel tips, inzichten en antwoorden op al jullie vragen, zoals over beter in slaap vallen, slaap inhalen, powernaps en de nacht voor een wedstrijd. Sliep Martin Hersman zelf eigenlijk goed als topsporter? En wat is zijn 'Naar de Vaantjes'-moment? Luister dus en slaap lekker!
  Presentatie: Imo MullerVaste co-host: Susan KruminsGast: Martin Hersman
  Shownotes:
  De gekoelde matrastopper van Martin Hersman:https://www.zorgmatras.com/gekoelde-verwarmde-matrastopper-tegen-nachtzweten-climsom/7010-H
  Met de kortingscode PCBSMH krijg je 15 euro korting
  De powernap paradox
  https://powernapparadox.weebly.com/
  Why me sleep, Matthew Walker
  https://www.nature.com/articles/s41574-022-00747-7The Perfect Mile
  https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1059251&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Ff%2Fthe-perfect-mile%2F30327309%2F&name=The%20Perfect%20Mile%2C%20Neal%20Bascomb
  Korting op kussens & dekens
  Met de kortingscode ‘hardlopen20’ krijg je 20 procent korting op de recovery kussens en dekens van Blackroll:
  https://blackroll.com/nl?voucher=hardlopen20&utm_source=Vaantjes+Podcast&utm_medium=Podcast&utm_campaign=hardloopnetwerk&utm_id=Naar+de+Vaantjes
   

  • 1 hr 12 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

britta.ver ,

Ik ben fan!

Een uiterst gezellige én informatieve podcast over (hard)lopen met vaak fijne gasten.

Top Podcasts In Sport

Dat is fussball
Sporza
Play Sports Podcast
Play Sports
Sjotcast
Nieuwsblad
Sporza Daily
Sporza
L'After Foot
RMC
Complètement Foot
RTBF

You Might Also Like

Hardlooppodcast De Pacer
AD
Slimmer Presteren Podcast
Gerrit Heijkoop en Jurgen van Teeffelen
LoopPraat
Anton-Jan Thijssen & José Vicente
Live Slow Ride Fast Podcast
Laurens ten Dam & Stefan Bolt
In Het Wiel
DPG Media
Klaas en Koen lopen weg
Klaas en Koen lopen weg