17 episodes

Een podcast voor nieuwsgierige eters en drinkers. Elke aflevering ga ik op zoek naar culinaire kennis, leuke verhalen en gastronomische avonturen in de hoop meer te weten... over eten.

Overeten Stijn Deschacht

  • Food
  • 4.9, 10 Ratings

Een podcast voor nieuwsgierige eters en drinkers. Elke aflevering ga ik op zoek naar culinaire kennis, leuke verhalen en gastronomische avonturen in de hoop meer te weten... over eten.

  De Foodarcheoloog - Overeten #17

  De Foodarcheoloog - Overeten #17

  Jeroen gaat, Indiana Jones-gewijs, op onderzoek naar ons verleden. Hij heft dekseltjes op van allerlei oude kookpotjes en kijkt wat de pot geschaft heeft voor onze voorouders. Met die kennis gaat hij dan aan de slag om dat te vertalen naar gerechten die ons, letterlijk, laten proeven van het verleden. Een boeiend gesprek over onze eetcultuur honderden jaren geleden.

  • 52 min
  Amylia De Schepper of Cookameal.be - Overeten #16

  Amylia De Schepper of Cookameal.be - Overeten #16

  Amylia De Schepper is de vrouw achter cookameal.be; toevallig ook een van mijn favoriete Belgische kookblogs. In deze podcast spreken we hoe haar liefde voor gasten entertainen tot een foodblog leidde, waar ze inspiratie vandaan haalt, hoeveel borden ze in haar 3 kasten staan heeft en hoe ze snel eten op de grond gooit om goeie foto's te kunnen nemen. Boordevol advies voor aspirerende bloggers en een leuke blik achter de schermen voor iedereen die van haar blog geniet. Haar blog kun je vinden op www.cookameal.be en maak gerust haar favoriete cookamealtje thuis even na!

  • 32 min
  We Exist. By Syrians, For Everyone - Overeten #15

  We Exist. By Syrians, For Everyone - Overeten #15

  Een naam als We Exist, dat trekt de aandacht. Obada trok niet enkel mijn aandacht met de naam van deze organisatie, maar ook met de tagline "By Syrians, For Everybody" en de vele gerechten van de Syrische keuken die deze organisatie op tafel zet. 1 maal per maand in een restaurant in Brussel, maar ook op feesten, bij mensen thuis of op allerlei evenementen. Een gesprek wat bij momenten emotioneel was als het over de vlucht uit syrie ging, maar waarin ook ruimte was voor de passie van Obada voor de Syrische keuken. Verhelderend, menselijk, en als hij praat klinken alle gerechten verleidelijk lekker.

  Meer informatie over We Exist kun je vinden via hun website: http://www.weexist.be of op hun facebook en instagram pagina.

  Overeten is een podcast voor nieuwsgierige eters en drinkers. Elke aflevering ga ik op zoek naar culinaire kennis, leuke verhalen en gastronomische avonturen in de hoop meer te weten... over eten.
  Bekijk de website voor meer fotos en een blik achter de schermen, schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Je kan ook de facebook pagina liken of me volgen op instagram!

  • 32 min
  Belgische Saffraan - Overeten #14

  Belgische Saffraan - Overeten #14

  Saffraan, een specerij uit het verre oosten, naar ons gebracht via de zijderoute. Althans, de moderne versie dan toch. Of ja, dat dacht ik, want in het Kempische Morkhoven kweken Marc Leloup en Linda Van Den Bulck deze duurste specerij ter wereld. Heel veel gerechten zijn ondenkbaar zonder, zoals paella, risotto alla milanese, tajine, noem maar op... en blijkbaar zijn de Kempen ideale grond voor deze bloemen. Het fijne ervan hoor je in deze podcast, waar Linda haar weelde aan kennis deelt.

  Meer informatie over Belgische Saffraan vind je op hun website: www.belgischesaffraan.be

  check onze website voor fotos en schrijf je zeker ook in op onze nieuwsbrief. www.overetenpodcast.be

  Vond je het een goeie aflevering? Deel die dan zeker met anderen en laat een review na, dat helpt anderen om de podcast makkelijker te vinden! 

  • 52 min
  Foodlab Proef Maxime Willems - Overeten #13

  Foodlab Proef Maxime Willems - Overeten #13

  Maxime Willems, doctor in de biologie, wetenschapper en gepassioneerd kok,  is de oprichter van Proef, een foodlabo in Schellebelle waar allerlei dingen gebeuren met eten. Nieuwe producten ontwikkelen, bestaande producten verbeteren met technologie of bestaande technieken beter bestuderen, gerechten in sterrenrestaurants op punt zetten, incubator, business club... het gebeurt allemaal in zijn foodlabo.  Een unieke blik op alles wat achter de schermen gebeurt voor dingen in het winkelrek of op je bord terechtkomen. 

  Meer weten of Maxime kan via http://www.proef.club

  Schrijf je ook in op onze nieuwsbrief op http://www.overetenpodcast.be om zo meer te weten... over eten!

  • 39 min
  Barbecue is low and slow met Arthur Messiaen van Røk - Overeten #12

  Barbecue is low and slow met Arthur Messiaen van Røk - Overeten #12

  Het is zomer en een van de favoriete dingen van de Belg is de barbecue uithalen, kooltjes erin en grillen maar. Met de familie of met vrienden... en toch is er een verschil tussen echte Barbecue en het grillen wat wij doen. Arthur van het Gentse Barbecuerestaurant Røk(Rok, uitgesproken) legt uit hoe hij zo gefascineerd werd door koken met vuur en rook, waar dat overal bestaat en hoe die zijn stijl beïnvloeden. Fire away!


  Røk vind je in Hal 16, de foodhal van Dok Noord in Gent.
  https://rok-hal-16-rk.business.site/ 

   Ontdek meer informatie, avant premieres en behind the scenes door je in te schrijven op onze mailinglist op www.overetenpodcast.be 

  • 38 min

Customer Reviews

4.9 out of 5
10 Ratings

10 Ratings

Snottie007 ,

Super reeks.

Heel boeiende reeks. Heel wat bijgeleerd. De juiste vragen worden aan de juiste gasten gesteld.

Witte08 ,

Leuke interessante podcast

Kwaliteit van het geluid kan wel beter.

@YannickVD ,

Top!

Alle afleveringen met plezier beluisterd. Zelfs de onderwerpen die me in eerste instantie niet zo interessant bleken, hebben me aangenaam verrast.

Stijn is als host altijd goed voorbereid en stelt sterke vragen.

Een bron van inspiratie voor iedereen met een passie voor food en drinks! 👍👍

Top Podcasts In Food

Listeners Also Subscribed To