32 episodes

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.

Radio Mama Kristien Wollants

  • Kids & Family
  • 4.8 • 160 Ratings

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.

  Babykwaaltjes en moeilijk slapen

  Babykwaaltjes en moeilijk slapen

  In deze aflevering heb ik baby-osteopaat Anja Caers te gast. Zij behandelt al twintig jaar baby’s en kinderen in haar praktijk en helpt nu met Happybabycoach ook online ouders verder. We hebben het onder meer over babykwaaltjes en moeilijk slapen.

  • 1 hr 3 min
  Kinderopvang

  Kinderopvang

  In deze aflevering heb ik Lynn Geerinck te gast. Zij is manager kinderopvang bij i-mens en begeleidt kinderdagverblijven en onthaalouders. Het is haar missie om het afgestemd opvoeden in de kinderopvang binnen te brengen.
  Waar moeten ouders rekening mee houden bij de zoektocht naar kinderopvang? Wat met de optie om thuis te blijven met je baby? En wordt de kinderopvang niet een beetje ondergewaardeerd? Ze geeft ook nuttige handvaten voor wie het graag anders dan autoritair wil aanpakken. De tien strategieën waar ze het over heeft kan je hier vinden: https://kinderopvang.i-mens.be/pedagogische-visie

  • 1 hr 26 min
  Emotionele Geletterdheid

  Emotionele Geletterdheid

  In deze aflevering heb ik het over emotionele geletterdheid, de woordenschat over emoties die je ter beschikking hebt. Waarom is het zo waardevol om woorden te geven aan de emoties van je kind?

  • 42 min
  Hoogsensitief Ouderschap

  Hoogsensitief Ouderschap

  In deze aflevering bel ik met Bieke Geenen. Zij is dramatherapeut, coach en auteur van het boek “Hoogsensitief ouderschap”. Bij het onderwerp hoogsensitiviteit gaat het heel vaak over onze kinderen. Maar wat als je als ouder zelf hoogsensitief bent? Welke triggers halen jou uit balans?

  • 1 hr 11 min
  Geweldloze Communicatie

  Geweldloze Communicatie

  In deze aflevering heb ik Annelies Peeters te gast. Zij is psychotherapeute en trainer bij Blabla - Huis voor Verbinding. Ik heb het met haar over hoe geweldloze communicatie de verbinding met ons kind kan versterken.

  • 1 hr 8 min
  Verbindend Spelen Deel 2

  Verbindend Spelen Deel 2

  In deze aflevering bel ik met Nele Flamang om het nog eens te hebben over de kracht van verbindend spelen. Beluister zeker deel 1 uit het eerste seizoen als je dat nog niet gedaan hebt, voor meer achtergrondinformatie. In deze aflevering willen we vooral concrete inspiratie geven om te spelen met je kind. 

  • 1 hr 9 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
160 Ratings

160 Ratings

Mama van Bas ,

Top!

Leuke podcast met heel interessante sprekers! Ik had al veel afleveringen beluisterd tijdens mijn zwangerschap en nu de baby er is, luister ik ze bijna allemaal opnieuw 🙈 Benieuwd naar het derde seizoen!

kleuterjufE ,

Top podcast

Ik ben zelf nog geen mama maar kom al heel veel in contact met kinderen als babysitter, ergotherapeut, kleuterjuf in spé, ski monitrice en trainer. Ik vind de podcast echt heel waardevol en superinteressant! Ik kijk enorm uit naar de nieuwe afleveringen!

maréebasse ,

De podcast equivalent van een warme choco

De podcast die ik had moeten horen toen ik voor het eerst een baby kreeg. Hartelijke, verbindende, bemoedigende gesprekken met een immer nieuwsgierige en fijngevoelige host. Kleine juweeltjes voor jonge ouders die onder de wallen en het melkspuug zitten!

Top Podcasts In Kids & Family

Listeners Also Subscribed To