47 episodes

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.

Radio Mama Kristien Wollants

  • Kids & Family
  • 4.8 • 194 Ratings

In "Radio Mama" praat Kristien Wollants met haar gasten over het hebben van jonge kinderen en alles wat dat met zich meebrengt.

  De bevalling

  De bevalling

  In deze aflevering heb ik vroedvrouw Leentje Van Dijck te gast. Ze werkt als zelfstandige vroedvrouw bij De Geboortepraktijk in Kontich, waar ze samen met haar collega’s vrouwen en hun partners begeleidt tijdens de bevalling, zowel in het ziekenhuis als bij thuisbevallingen. Ik heb het met haar over een van de wonderlijkste dingen waartoe een vrouwenlichaam in staat is: de bevalling.

  • 1 hr 6 min
  De kraamtijd

  De kraamtijd

  In deze aflevering heb ik Uwe Porters te gast. Zij is moeder van twee, schrijfster en vroedvrouw. Ik heb het met haar over de tijd die begint net na de bevalling: de kraamtijd. 
  Bij de geboorte van een kind hoort ook de geboorte van een moeder. Je kan je voorbereiden op de komst van een baby, maar uiteindelijk weet je niet hoe fundamenteel het je zal veranderen. Kunnen (en moeten?) we nog "terug" naar wie we waren? En hoe kunnen we zorgen voor een rustige kraamtijd?

  • 1 hr 8 min
  Meditatie met kinderen

  Meditatie met kinderen

  In deze aflevering heb ik neuroloog Steven Laureys te gast. Hij is wereldautoriteit in de werking van het brein en bestudeerde de effecten van meditatie op de hersenen. Hij schreef er het "no-nonsense meditatieboek" over en recent is daar ook het werkboek van uitgekomen. We hebben het dus over mediteren, en over hoe je als ouder van jonge kindjes tijd kan vinden in ons chaotische leven. En kunnen kleine kinderen ook al mediteren?
  Speciaal voor de luisteraars van Radio Mama geeft Steven Laureys trouwens nog tot 19 juni 2021 10% korting op zijn beide boeken! Geef de code "radiomama" in op:
  https://borgerhoff-lamberigts.be/boeken/het-no-nonsense-meditatieboek
  https://borgerhoff-lamberigts.be/boeken/het-no-nonsense-meditatie-oefenboek
   

  • 57 min
  Emotionele ontwikkeling bij baby's

  Emotionele ontwikkeling bij baby's

  In deze aflevering heb ik klinisch psycholoog en psychotherapeut Tessa Bouâli te gast. We hebben het over haar passie Infant Mental Health: geestelijke gezondheidszorg voor baby’s. We stappen af van het idee dat baby’s nog geen emoties ervaren. Sterker nog: de emotionele ontwikkeling begint al in de baarmoeder.

  • 54 min
  Postnatale depressie

  Postnatale depressie

  In deze aflevering heb ik Marijke Vandepitte te gast. Zij is kinder- en jeugdpsychiater met een groot hart voor de allerkleinsten. We hebben het over psychische klachten tijdens de perinatale periode. Is die bekende roze wolk een fabeltje? En waarom is het zo belangrijk om het taboe te doorbreken?

  • 1 hr 6 min
  Afgestemd opvoeden bij kinderen met een etiket

  Afgestemd opvoeden bij kinderen met een etiket

  In deze aflevering heb ik Eline Claeys te gast. Zij is orthopedagoog en werkt bij een thuisbegeleidingsdienst rondom autisme. Ze is net zoals ik grote fan van afgestemd opvoeden. De vraag is of dat ook past bij kinderen met een diagnose of etiket? (Spoiler: het antwoord is 'ja')

  • 1 hr 20 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
194 Ratings

194 Ratings

Stekerpeep ,

Als zorg voor je kinderen en jezelf

Mooie informatieve podcast, voor anderen, je kinderen en je zelfontwikkeling. Het eerste seizoen geeft een leuke kijk op alle basisonderwerpen bij baby’s en peuters. De volgende seizoenen lijken verder verdiepend in (jonge) kinderen. Heel eengename stem om naar te luisteren en passionele sprekers! Knap!

MDS1983 ,

Topper!

Heel interessante podcast met boeiende thema’s en goed gekozen experten als gasten.
Erg goed gebracht en Kristien heeft een aangename stem en stijl.

Mama van Bas ,

Top!

Leuke podcast met heel interessante sprekers! Ik had al veel afleveringen beluisterd tijdens mijn zwangerschap en nu de baby er is, luister ik ze bijna allemaal opnieuw 🙈 Benieuwd naar het derde seizoen!

Top Podcasts In Kids & Family

Caroline Goldman - docteur en psychologie de l'enfant
Het Geluidshuis
Encore une histoire
Clémentine Sarlat
France Inter
France Inter

You Might Also Like

Radio 1
de volksjury
Mama Baas
Qmusic
Radio 1
Nieuwsblad