13 episodes

Vodcast door Vlaams Belang

Toogpraat Vlaams Belang

  • News
  • 4.2 • 44 Ratings

Vodcast door Vlaams Belang

  Toogpraat #9 - Paul Boonefaes

  Toogpraat #9 - Paul Boonefaes

  In de negende aflevering van Toogpraat gaat Tom Van Grieken in gesprek met Paul Boonefaes, de auteur van 'Zwijg! Waarom woke niet deugt'.

  Boonefaes haalde een MBA aan Vlerick Business School en is oud-ondernemer in de maritieme sector. Thans is hij vastgoedinvesteerder. Bij het brede publiek is hij echter gekend als conservatieve opiniemaker via Twitter, Doorbraak en V-NIEUWS. Zijn podcasts en andere publicaties slopen vaak heilige huisjes, specifiek die van de woke en linkse kerk.

  Tom Van Grieken en Paul Boonefaes hebben het in deze podcast over de verkiezingen van 2024 en de bedreigingen van de woke agenda voor onze beschaving en democratie.

  • 55 min
  Toogpraat #8 - Mark Elchardus

  Toogpraat #8 - Mark Elchardus

  Vandaag zijn we er terug met een nieuwe aflevering van Toogpraat. Het nieuwste boek van onze gast - Reset - werd recent door Rik van Cauwelaert (De Tijd) een van de belangrijkste boeken van de afgelopen decennia genoemd. In een heel vroeg leven was hij actief in de links-anarchistische provo-beweging. Hierna sloeg hij het academische pad in en werd invloedrijk socioloog – en ook al snel de huisideoloog van SP. En hoewel nog steeds De Morgen-columnist lijken ze vandaag bij Vooruit minder blij met de invloedrijke geest, terwijl er aan de rechterzijde steeds meer instemmend wordt geknikt. De man die niet in hokjes te vatten is, en ook tegen woke hokjesdenken is: Mark Elchardus!

  Tom Van Grieken en Mark Elchardus praten over de regeringsdeelname van het Vlaams Belang, stereotypes over de partij van Tom Van Grieken, islamisme, de toekomst van de de sociaal-democratie en meer.

  • 1 hr 8 min
  Zomerpraat #3 [BONUS] - Amory & Arno (Discours Met De Boys)

  Zomerpraat #3 [BONUS] - Amory & Arno (Discours Met De Boys)

  In de zomer is er Zomerpraat, met Tom Van Grieken! Dat is de speciale editie van Toogpraat: korter, luchtiger, maar even politiek incorrect.

  Afgelopen jaren was Tom Van Grieken te gast bij tal van jonge en enthousiaste geesten en podcastmakers, waaronder Amory en Arno van de podcast Discours Met De Boys (Discours.be). Het is een podcast die is ontstaan uit gesprekken van twee kameraden die van alles een goed gesprek kunnen maken, en ook vinden dat een goed gesprek vrij moet zijn. Op zoek naar nuance en het vrije woord nodigde het duo al tal van mensen uit, gaande van Jef Vermassen tot Tom Van Grieken. Vandaag draait Tom de rollen om.

  Tom praat met Amory en Arno over polarisering, censuur, de koning en zoogdieren.

  • 40 min
  Zomerpraat #2 [BONUS] - Mathieu Bollaert (Studio Of Life)

  Zomerpraat #2 [BONUS] - Mathieu Bollaert (Studio Of Life)

  In de zomer is er Zomerpraat, met Tom Van Grieken! Dat is de speciale editie van Toogpraat: korter, luchtiger, maar even politiek incorrect.

  Afgelopen jaren was Tom Van Grieken te gast bij tal van jonge en enthousiaste geesten en podcastmakers, waaronder Mathieu Bollaert van de podcast Studio Of Life. Dit is een podcast die onder meer handelt over mentaal welzijn, sociologie, filosofie en alles daartussen. Mathieu startte de podcast nadat hij zelf een periode mee had gemaakt waarbij hij psychische uitdagingen had. Mathieu en Tom praten in deze uitzending over geluk en zingeving, de verkiezingen in 2024 en democratie.

  • 30 min
  Zomerpraat #1 [BONUS] - Charly Badibanga (Talks with Charly)

  Zomerpraat #1 [BONUS] - Charly Badibanga (Talks with Charly)

  In de zomer is er Zomerpraat, met Tom Van Grieken! Dit is de speciale editie van Toogpraat: korter, luchtiger, maar even politiek incorrect.

  Afgelopen jaren was Tom Van Grieken te gast bij tal van jonge en enthousiaste geesten en podcastmakers, waaronder Charly Badibanga van de podcast Talks With Charly. Vroeger was Charly verdwaald op het verkeerde pad, maar vandaag houdt hij jongeren net op het rechte door sociaal werk en voetbal met The City Pirates in Antwerpen. Tom en Charly praten in een kort maar boeiend gesprek onder meer over rapmuziek, integratie en jeugdcriminaliteit.

  • 44 min
  Toogpraat #7 - Walter Damen

  Toogpraat #7 - Walter Damen

  In de zevende aflevering van 'ToogPraat' ontvangt Tom Van Grieken Walter Damen. Meester Damen behoeft amper een introductie. Hij figureert al jaren in televisieprogramma’s - recent nog in de VTM-reeks De Verraders - en is een belangrijke voetbalcommentator voor GvA en zelfs voetbalbestuurder bij Beerschot. Maar zijn pluimen en bekendheid verwierf hij vooral in de juridische sector, als topstrafpleiter. Daarnaast is hij echter ook zeer maatschappelijk bewogen.

  Tom Van Grieken en Walter Damen praten in deze vodcast over straffeloosheid en welke hervormingen mogelijk zijn, of IS-terroristen met onze nationaliteit terug naar hier moeten gehaald worden en traditievoetbal. Veel luisterplezier!

  • 1 hr 6 min

Customer Reviews

4.2 out of 5
44 Ratings

44 Ratings

Rudy Verbeek ,

Leuk

Boeiende gasten, podcast in leuke setting, doe zo voort

beckjonathan ,

Boeiende gasten, onnozele gastheer

Boeiende gasten, onnozele gastheer

Bjorn Caremans ,

Enige degelijke politieke podcast in Vlaanderen

Ik deel de meningen van de gasten zelden, maar eindelijk is er een plaats waar ze aan bod komen. Een goeie afwisseling voor de bagger die op de VRT verschijnt.

Top Podcasts In News

De Tijd
RTL
De Standaard
VRT NWS
Nieuwsblad
VRT NWS

You Might Also Like

N-VA
VRT NWS
Alex Agnew & Andries Beckers
De Tijd