300 Folgen

[NÖRD:IGT] är en podcast om spel, comics, film och TV-serier med Jonas Berglöf, Tove Bengtsson, Peter Kjellin, Vanne Dupo, Niklas Berglöf, Mats Nylund, Malin Castergren och Victor Boman.

Nördigt Nordic Entertainment Group

  • Spiele

[NÖRD:IGT] är en podcast om spel, comics, film och TV-serier med Jonas Berglöf, Tove Bengtsson, Peter Kjellin, Vanne Dupo, Niklas Berglöf, Mats Nylund, Malin Castergren och Victor Boman.

  Den om Star Trek: Discovery, Partisans 1941 och Love and Monsters

  Den om Star Trek: Discovery, Partisans 1941 och Love and Monsters

  Tillbaka i köks-mode denna vecka med en panel bestående av Kjellin och Stor-Berglöf, samt inledningsvis en Nylund som senare avviker pga jobb men ersätts av en Dupo som svänger förbi.

  Som vanligt inleds podden med ett sedvanligt nyhetssvep innan det blir en djupdykning i senaste säsongen av Star Trek: Discovery där Jonas och Mats får snacka av sig innan den sistnämnde måste dra och jobba. Peter och Jonas dyker därefter ner i mailhögen och kollar in ett par press-mail om de mest förvirrande filmerna genom historien, samt Disney's egna namnsdagskalender som ger folk med namn som Anakin, Nala, Ariel och... Bart (?) chansen att få fira!

  Någonstans där äntrar även Vanne podden och Jonas hinner berätta om taktikspelet Partisans 1941 där man spelar som ryska soldater som saboterar för tyska nazister under Andra världskriget i en slags XCom/Desperado-hybrid. Slutligen berättar paret DupoKjellin om filmen Love and Monsters som så här mitt i pandemin kommer och överraskar med en lättsam och fyndig men ändå djup och välmenande postapokalypsberättelse med Maze Runner-skådisen Dylan O'Brien i huvudrollen!

  Tack och Förlåt! Puss hej!

  • 1 Std. 40 Min.
  Den om Gangs of London, de koreanska serierna Healer & The K2 samt trailers för The Stand och The Crown S3

  Den om Gangs of London, de koreanska serierna Healer & The K2 samt trailers för The Stand och The Crown S3

  Det blir ett avsnitt fyllt med tv-serieaction när Jonas, Niklas och Tove återvänder till [NÖRD:IGT]s vanliga inspelningsstudio på NENT. 

  Som vanligt inleder vi med en koll i nyhetssvängen; vi diskuterar den vidare storsatsningen på Disney+ och den kommande Obi-Wan Kenobi-serien, försäljningen av streamingtjänsten Quibi, den tråkiga nyheten om att P3 Spel läggs ned, lanseringstitlar till Playstation 5 - och vilka PS4-spel som inte kommer gå att spela på den nya konsolen, samt om trailern för Stephen Kings The Stand (känd som Pestens Tid på svenska) och The Crown säsong 3 (där Gillian Anderson spelar Margaret Thatcher!).

  Därefter blir det enbart tv-seriesnack och Tove fortsätter med programpunkten KoreaKollen: veckans tips är dramaactionthrillern Healer (som låter som en Steven Seagal-film men absolut inte är det) och den politiska actionserien The K2, som båda finns på engelska Netflix. Niklas lovordar å sin sida Gareth Evans (regissören bakom The Raid 1 & 2) nya brittiska tv-serie Gangs of London.

  Tack och Förlåt! Puss hej!

  • 1 Std. 46 Min.
  Den om Baldurs Gate 3, Bill & Ted 3, Enola Holmes, Tenet, The Devil All The Time och Raised By Wolves

  Den om Baldurs Gate 3, Bill & Ted 3, Enola Holmes, Tenet, The Devil All The Time och Raised By Wolves

  Det är två Berglöfs och en Kjellin som denna vecka har bänkat sig i DupoKjellin-köket för att leverera podd, Jonas dagen till ära med en eventuellt avsliten hälsena, men inte fasen hindrar en sådan sak oss från att nörda loss!

  Efter en snabb hälsokoll på Jonas och hans gipsade ben (han mår bra) avhandlas ett nyhetssvep av Peter som bland annat tittar närmare på att Jamie Foxx får en till chans att spela Spidey-skurken Electro, cast:ing av Ms Marvel,  åtalade Nintendo-hackers och en hel del annat.

  Efter det får Niklas ge några otroligt färska första intryck av att ha spenderat ungefär en timme i Baldurs Gate 3 som släppts i "Early Access". Mer snack lär komma framöver...

  Därefter snackar gänget av sig om ett gäng filmer som tittats på, däribland Enola Holmes, Tenet, Mulan och The Devil All The Time, samt att Niklas slutligen berättar vad han tycker om sci-fi-serien Raised By Wolves som Ridley Scott är inblandad i.

  Tack och Förlåt! Puss hej!

  • 2 Std 12 Min.
  Den om Unrailed, Fall Guys, Among Us, The Boys, Strong Girl Bong-Soon och vad som ska rapporteras i framtiden

  Den om Unrailed, Fall Guys, Among Us, The Boys, Strong Girl Bong-Soon och vad som ska rapporteras i framtiden

  Nu är vi igång på allvar igen! Eller det har väl typ aldrig varit riktigt allvar när det gäller den här podden, men ni fattar :)

  För det 301:a avsnittet samlas Peter, Tove, Mats och Jonas hos den sistnämnda för att snacka senaste tidens nördnyheter, med mycket kring MCU-filmer och serier, uppföljare till The Lion King och Avatar, lite snack om The Snyder Cut samt sent påkommet även Microsoft's köp av Bethesda.

  Dessutom tipsar Mats om hela 3 olika spel att lira med polare, i form av Unrailed, Fall Guys och Among Us medan Tove levererar vad som spontant får namnet KoreaKollen då hon sedan en tid tillbaka är helt fast i sydkoreanska serier av olika slag och denna gång tipsar om Strong Girl Bong Soon och What’s Wrong With Secretary Kim som finns på streamingplattformarna Netflix respektive Rakuten Viki.

  Mats lyckas även få till ett efterlängtad snack "by popular demand" om TV-serien The Boys som är inne på sin andra säsong, samt att han tipsar om Charlie Kaufman-rullen I'm Thinking of Ending Things, som resten av panelen dock tycker låter tveksamt huruvida den är sevärd eller ej.

  Det är typ vad som hinns med i veckans avsnitt!

  Tack och Förlåt! Puss hej!

  • 2 Std 28 Min.
  Den som stream:ades live från DupoKjellins vardagsrum

  Den som stream:ades live från DupoKjellins vardagsrum

  I brist på möjlighet att spela in podd inför publik som traditionsenligt vid jämt 100-tals-episod, dessutom med ett uteblivet/framskjutet Comic Con Sthlm som brukar signalera vår återkomst efter sommaruppehåll, så testar vi ett nytt grepp - livestream från soffan hemma hos DupoKjellin!

  Lördagen den 19 september kl.20:00 satte vi igång via YouTube och stream:ade live - stort tack (och förlåt) till alla som hängde med där och då - och alla som interagerade via YT-chatt, Discord-chatt och kanal, hade skickat mail/kommentarer etc. i förhand och hängde med oss! Självklart kan man i efterhand såväl poddlyssna som titta på avsnittet.

  Med en nästan full panel (som kanske rentav blev full i annan bemärkelse senare...) på plats betade vi av bland annat [NÖRD:IGT] The Drinking Game, vad som hänt sedan sist, var och ens favorit-highlights genom åren, ett [NÖRD:IGT]-quiz med fina priser och mycket annan idioti och urspårning.

  Malin blev dessvärre sjuk i sista sekund, men gjorde inhopp via Discord-länk - och Vikarie-Victor hade flytt fastlandet, men hälsade så mycket! Summa sumarum hade vi skitkul och detta måste vi göra om snart igen! Kanske rentav en livestream då vi spelar D&D eller något kul brädspel, charader eller whatever du som lyssnar kan tänkas föreslå. Maila förslag till lyssnarmail@nordigt.nu - och skål och tack och förlåt för 300+ poddavsnitt!

  Puss hej!

  • 5 Std 23 Min.
  [NY:HETER] V.31 2020

  [NY:HETER] V.31 2020

  VECKANS RUBRIKER:

  - Coronaförseningar i filmsvängen från Disney, Paramount mfl.
  - Sonic The Hedgehog-filmen får en uppföljare 2022
  - Bill and Ted Face The Music kommer till VOD och bio i september
  - Tenet kommer på bio i bl a Sverige om en månad, före USA!
  - The New Mutants släpps äntligen på bio i slutet av augusti
  - Dramat tätnar kring Joss Whedon, Ray Fisher och Zack Snyder
  - Brie Larson vill spela Samus Aran i en Metroid-film
  - Rykte om mer unge Han Solo - på Disney+
  - Nu verkar Hailee Steinfeld ändå vara klar för Hawkeye-serien
  - Mer säsonger av The Dragon Prince på Netflix!
  - En spinoff-serie till The Witcher: Blood Origin utannonserad
  - Säsong 3 av Star Trek: Discovery kommer i oktober
  - Emmy-nomineringarna offentliggjorda, bl a 15 till The Mandalorian
  - Halo Infinite, nytt Fable mm visades upp på XBox Games Showcase
  - Ryktas om att WoW kommer till XBox Series X
  - Ubisoft håller digital presskonferens-show i september
  - Ghost of Tsushima slår säljrekord för nytt spel-IP
  - Konami lanserar gaming-datorer
  - Plus: Veckans födelsedagar! Arnold, Momoa mfl.

  • 2 Std 26 Min.

Top‑Podcasts in Spiele

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert:

Mehr von Nordic Entertainment Group