28 episodes

Η Μαρία Σολωμού έχει ένα ταλέντο. Να λύνει όλα τα θέματα. Βάλτε της δύσκολα λοιπόν εάν είστε έτοιμοι να αντέξετε τις αλήθειες της.

Όσα ξέρει η Μαρία με τη Μαρία Σολωμού pod.gr

  • Mental Health
  • 5.0 • 15 Ratings

Η Μαρία Σολωμού έχει ένα ταλέντο. Να λύνει όλα τα θέματα. Βάλτε της δύσκολα λοιπόν εάν είστε έτοιμοι να αντέξετε τις αλήθειες της.

  Ο γιατρός, η νοσηλεύτρια και η... μαμά του Ναπολέοντα!

  Ο γιατρός, η νοσηλεύτρια και η... μαμά του Ναπολέοντα!

  Γιατρός και νοσηλεύτρια. Μία σχέση 1,5 χρόνου με έντονη αντιπαράθεση από τους γονείς του γιατρού, που ακούει στο όνομα Ναπολέων! Εκείνος θεώρησε ότι επεμβαίνουν πολύ στην προσωπική του ζωή και σταμάτησε να μιλάει στους γονείς του και εκείνη βγήκε η «κακιά» της ιστορίας. Η Μαρία Σολωμού την συμβουλεύει να καταλάβει ότι η σχέση μάνας-γιου δεν αλλάζει εύκολα - πόσο μάλλον αν έχει ονομάσει τον γιο της… Ναπολέων! Τι προτείνει επίσης σε μια καθηγήτρια που θέλει να κάνει οικογένεια αλλά δεν βρίσκει τον κατάλληλο σύντροφο;

  • 21 min
  Γιατί πρέπει κάθε γυναίκα να γίνει μαμά;

  Γιατί πρέπει κάθε γυναίκα να γίνει μαμά;

  Σε όποια ηλικία και να είσαι, το «πρέπει» από τη μια και το «θέλω» από την άλλη μπορεί να σε τραβάνε το καθένα προς το μέρος του. Μια 20χρονη έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει να κάνει παιδιά κι όλοι γύρω της έχουν βαλθεί να την πείσουν ότι «πρέπει». Αλλά και μια 50χρονη νιώθει ότι έμπλεξε μ’ έναν συντηρητικό ψυχαναλυτή που βρίσκει ότι «δεν πρέπει» οι γυναίκες να έχουν πολλές σχέσεις. Τι απαντάει η Μαρία Σολωμού;

  • 17 min
  Σχολικά χτυποκάρδια στα χρόνια της μάσκας

  Σχολικά χτυποκάρδια στα χρόνια της μάσκας

  Πώς μπορώ να ξέρω αν νιώθει κάτι, όταν η μάσκα κρύβει το μισό της πρόσωπο; Αρκούν τα μάτια για να πάρω το μήνυμα, αναρωτιέται ο Λουκάς, που πάει Α’ Γυμνασίου και έχει ερωτευτεί μια συμμαθήτριά του. Τι τον συμβουλεύει να κάνει η Μαρία Σολωμού για να πάρει απαντήσεις; Στην 22χρονη Ιωάννα, που πιστεύει ότι μια στενή της φίλη είναι ανταγωνιστική και θέλει να είναι πάντα το επίκεντρο της παρέας, η Μαρία προτείνει να μένει μακριά από τοξικούς ανθρώπους.

  • 19 min
  Πόσο κρατάει το «για πάντα»;

  Πόσο κρατάει το «για πάντα»;

  Πώς μπορείς να είσαι βέβαιος ότι θα είσαι για πάντα με έναν άνθρωπο, αναρωτιέται μια φίλη και θυμάται τις παλαιότερες γενιές που οι σχέσεις τους αντέχαν στον χρόνο. Η Μαρία Σολωμού της λέει ότι για την ίδια η φιλία κρατάει για πάντα, αλλά οι ερωτικές σχέσεις πολύ δύσκολα ή ως εξαίρεση. Υπάρχουν τα συμβατικά ζευγάρια, τα ζευγάρια- τριπλέτα, ο καθένας διαλέγει πώς θέλει να ζήσει, αλλά «για πάντα» και καλά μαζί, μοιάζει σχεδόν αδιανόητο. Μια άλλη φίλη, στα 17 της ερωτεύτηκε τον 27χρονο αδελφό του αρραβωνιαστικού της αδελφής της. Θεωρούσαν απαγορευμένη τη σχέση, που ήταν πολύ δυνατή ερωτικά, όμως 5 χρόνια μετά τη χώρισε γιατί βρήκε άλλη. Η Μαρία αναρωτιέται πού ήταν το απαγορευμένο, αφού επί της ουσίας δεν ήταν συγγενείς και της λέει μια σκληρή αλήθεια που ισχύει και «στα καλύτερα σπίτια».

  • 22 min
  Προς διστακτικούς ονειροπόλους

  Προς διστακτικούς ονειροπόλους

  Ξεπέρασες τα 30 και ακόμη είσαι παρθένα; Οκ, δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά δεν έχεις κανένα λόγο να απολογηθείς σε κανέναν, συμβουλεύει η Μαρία Σολωμού τη φίλη που φοβάται τον πόνο, μια πιθανή εγκυμοσύνη ή πώς θα αντιδράσει ο άλλος στην απειρία της. Της προτείνει να αφεθεί και να μην σκέφτεται τα χειρότερα σενάρια. Στην επίσης 30χρονη Φαίδρα, που αναρωτιέται αν είναι όλοι φτιαγμένοι για γονείς, αφού η ίδια δεν είναι σίγουρη για τον εαυτό της, η Μαρία προτείνει να μην κάνει σχέδια, γιατί η ζωή συνήθως τα ανατρέπει.

  • 21 min
  Λυσάρι ανεμελιάς αλλά και ψυχραιμίας!

  Λυσάρι ανεμελιάς αλλά και ψυχραιμίας!

  Να μην βιαστεί να αλλάξει πίστα σε μεγαλύτερο ηλικιακό γκρουπ, συμβουλεύει η Μαρία Σολωμού την 16χρονη που αγωνιά για το πότε θα κάνει σχέση. Της μιλάει για τη «φούσκα» των σχέσεων στην εφηβεία που αξίζει να τη ζήσει με ανεμελιά και μακριά από το μοτίβο της δέσμευσης. Στον 25χρονο που συγκατοικεί στην Ελβετία με δύο άντρες και ανακάλυψε ότι εκείνος που του αρέσει και αρχίζουν να δένονται είναι γκέι αλλά δεν είναι σίγουρος αν υπάρχει ανταπόκριση, του προτείνει να δώσει χώρο και χρόνο, να ζήσει το φλερτ και να μην κάνει βιαστικές κινήσεις που μπορεί να αποβούν μοιραίες.

  • 20 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
15 Ratings

15 Ratings

Top Podcasts In Mental Health

Listeners Also Subscribed To