30 episodes

De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

Bright Podcast RTL Nederland

  • Technology

De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

  Facebook verbiedt blackface: 'Like' of 'Dit is niet OK'?

  Facebook verbiedt blackface: 'Like' of 'Dit is niet OK'?

  Facebook kwam deze week met groot nieuws: zwarte piet is niet meer welkom op zijn platforms. Is dat goed, en heeft Facebook niet te veel macht over de publieke discussie?


  Tips uit deze aflevering:


  Gadget: Loqed, een slim slot voor je huis, dat volledig zonder sleutel werkt. Gemaakt door Nederlanders, en verschijnt in november. Erwin kon het slot van Loqed alvast uitproberen op zijn eigen voordeur – bekijk de video op het Bright YouTube-kanaal.


  Game: Paper Mario: The Origami King voor de Nintendo Switch. Een bijzonder grappige, vrolijke en vreemde game met opvallend volwassen humor, een sterke verhaallijn en leuke puzzels. Haalt bijna het niveau van The Thousand Year Door en is één van de leukste games van 2020.


  Serie: Normal People, een serie gebaseerd p de gelijknamige succesroman uit 2018 van de Ierse schrijfster Sally Rooney. Vertelt over de relatie tussen een meisje uit een rijk maar moeilijk gezin een intelligente jongen wiens moeder het minder breed heeft. Hun verschillen maken de relatie ingewikkeld, maar de serie des te meeslepender. Te bekijken op streamingdienst STARZPLAY.

  • 35 min
  TikTok op het hakblok?

  TikTok op het hakblok?

  De Bright Podcast is weer terug, en wát een onderwerpen na onze zomerstop. TikTok misschien overgenomen, Disney+ wil dubbel cashen en meer.

  Tips uit deze aflevering:

  Game: Good Sudoku, een prachtig ontworpen sudoku-game die beginners de kneepjes leert maar ook gevorderden genoeg te bieden heeft.

  YouTube: Kampioenschappen armpje drukken, zoals met Devon Larratt. Ideaal voor de sportliefhebber met een korte spanningsboog, want de potjes zijn allemaal razendsnel voorbij.

  Site: Window Swap, een site waarmee je bij een ander uit het raam kan kijken. Rustgevend en interessant, en je ziet weer eens wat anders tijdens het thuiswerken.

  • 54 min
  Facebook reclameboycot: heeft dat wel zin?

  Facebook reclameboycot: heeft dat wel zin?

  Facebook ligt onder vuur: honderden adverteerders boycotten het bedrijf deze maand. Waarom gebeurt dat, en heeft het zin? We bespreken het in de laatste Bright Podcast voor de zomerstop – in augustus zijn we er weer!

  Tips uit deze aflevering:

  Video's: Bright Summer Camp – Bright-presentatoren Erwin, Merijn, David en Bram zijn op de camping en testen de beste en meest opvallende gadgets voor op reis, op de camping en op vakantie. De eerste aflevering: de slimste reisaccessoires.

  Apps: Komoot en Strava, twee apps voor de fietser om mooie of uitdagende nieuwe routes te vinden.

  App: Ziggo Go – eindelijk is de Ziggo-app er ook voor de Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV. TV-kijken zonder kabel op je favoriete tv-gadget. Hoe dat bevalt lees je in onze review.

  Film: Hamilton, een gefilmde versie van de populaire musical Hamilton. Het verhaal van één van de grondleggers van de VS, Alexander Hamilton, verteld op een moderne manier met hiphop, jazz en R&B en een diverse cast. Vanaf 3 juli te zien op Disney+.

  • 43 min
  'iOS 14 is een grotere update dan iedereen dacht'

  'iOS 14 is een grotere update dan iedereen dacht'

  iOS 14 blijkt een grotere update dan iedereen dacht, macOS krijgt een heel nieuw uiterlijk en Apple gaat eigen Mac-chips maken. WWDC is voorbij, Bright maakt de balans op.

  Tips uit deze aflevering:

  Serie: Dark, een Duitse science-fictionserie met een even spannend als ingewikkeld plot vol tijdreizen. Het derde seizoen verschijnt zaterdag.

  Podcast: De Bobcast van de VPRO over Bob Dylan. Tussen zijn 79ste en 80ste verjaardag komen in 26 afleveringen bekende fans aan het woord en wordt de muziek van Dylan van alle kanten bekeken. In de eerste aflevering: Matthijs van Nieuwkerk die vol passie vertelt over zijn liefde voor de muziek van Dylan.

  Game: Trivia Royale, een mobiele quizgame van de makers van QuizUp in battle royale stijl, tegen elkaar dus. Het begint met duizend andere spelers, je speelt live tegen één persoon en uiteindelijk blijft er een winnaar over. Gratis te downloaden voor iOS en Android.

  • 57 min
  Waar komt Apple mee op WWDC?

  Waar komt Apple mee op WWDC?

  Maandagavond 22 juni opent Apple zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference, WWDC, dat dit keer online plaatsvindt. We blikken vooruit op het grote Apple-event. Wat kan je verwachten aan grote software-updates? En welke nieuwe producten gaan we zien? 

  Na afloop bespreken we maandagavond het nieuws op YouTube. Abonneer op ons kanaal en zet het belletje aan om dat niet te missen.

  Tips uit deze aflevering:

  Lego Super Mario. Bright mocht er als een van de eerste media wereldwijd al mee spelen.

  Grote update koopgids Bright Stuff: drie nieuwe betaalbare telefoons, een laptop en een tablet die wij aanraden.

  Podcast The Lead met goede sportjournalistiek, gemaakt door The Athletic.

  Game The Last of Us 2 voor de PlayStation 4. En deel 1 kost nog maar een tientje.

  • 44 min
  'OnePlus en Xiaomi passeren Huawei'

  'OnePlus en Xiaomi passeren Huawei'

  De smartphonemarkt blijft ondanks alles wild in beweging. We bespreken we de verrassende resultaten van onze smartphone-cameratest, en de smartphones die recent zijn verschenen of er binnenkort aankomen.

  Tips uit deze aflevering:

  Interview: Harm interviewde nieuwe Huawei-cyber-security officer, Jaap Meijer. Een boeiend gesprek over de positie van Huawei, wat het bedrijf daar van denkt en hoe de toekomst eruit ziet.

  Serie: Homecoming, een spannende serie op Amazon Prime over soldaten die heel vreemd gedrag vertonen als ze terugkomen uit de oorlog; meer wil je bij aanvang niet weten.

  App: Sofa, een app waarmee je lijstjes maakt met alle films, series, games, boeken en podcasts waar je van wil genieten. Prettig overzicht in een versnipperde markt en de lijstjes zijn naar eigen inzicht kan ordenen. De app is gratis, optionele thema’s kosten geld.

  Tip: Gebruik RSS. De techniek bestaat al zo’n 20 jaar, en laat je allerlei sites volgen op één pagina. Chronologisch lopen alle berichten binnen, allemaal in hetzelfde overzicht, in dezelfde vormgeving. Simpel, handig en een goede manier om nepnieuws en algoritmen te vermijden. Feedly is een populaire RSS-dienst, ook noemden we NetNewsWire voor Mac en iOS.

  • 48 min

Top Podcasts In Technology

Listeners Also Subscribed To