200 Folgen

Rob Jansen praat je bij over beurs en beleggen.

Beurswatch | BNR BNR Nieuwsradio

  • Geldanlage
  • 4.5 • 2 Bewertungen

Rob Jansen praat je bij over beurs en beleggen.

  Een gedenkwaardige Beurswatch

  Een gedenkwaardige Beurswatch

  Na meer dan 15 jaar stopt het programma Beurswatch. In deze laatste aflevering bespreek ik het beursnieuws met Stan Westerterp (Bond Capital Partners) en Nico Inberg (IEX.nl). Het was mij, Rob Jansen, een eer en genoegen om het programma te presenteren. Een woord van dank aan de luisteraar (vrijwel altijd positief!) en mijn gasten (altijd deskundig en met waardevolle tips!). Zonder jullie had het programma nooit kunnen uitgroeien tot hét beleggersprogramma op de Nederlandse radio. Wie geïnteresseerd is in beleggen, moet zich zeker abonneren op mijn podcast op www.beurstalk.com!

  • 22 Min.
  De losers worden de winners

  De losers worden de winners

  De achterblijvers op de beurs die hard zijn geraakt door de coronacrisis, zijn de afgelopen weken flink hersteld. Luchtvaartmaatschappijen, oliebedrijven en banken deden het goed op de beurs. Voor Joost van Leenders (Van Lanschot Kempen) en Richard de Jong (Van Lieshout & Partners) was het reden om hun aandelenportefeuille te herschikken. en met een wellicht sneller herstel van de economie kan er nog meer in het vat zitten.

  • 22 Min.
  Dubbel feest voor beleggers

  Dubbel feest voor beleggers

  Dat het aantal coronabesmettingen weer in de lift zit, lijkt beleggers niet te raken. De blijdschap over het coronavaccin van Pfizer voert de boventoon op de beurzen. Ook de overwinning van Biden, die een gematigd beleid zal voeren, is niet slecht voor beleggers. Vooral vastgoedaandelen profiteerden van het goede nieuws. Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) tipt dan ook het Franse vastgoedbedrijf Nexity (ticker: NEXI.PA). Wim Zwanenburg (Stroeve Lemberger) gaat voor het Ierse biotechbedrijf Icon (ticker: ICLR.O).

  • 22 Min.
  Een verdeeld Amerika is een slecht voorteken voor de economie

  Een verdeeld Amerika is een slecht voorteken voor de economie

  De kans dat er snel een steunpakket komt voor de Amerikaanse economie is niet erg groot. Het land is tot op het bot verdeeld, en een politieke meerderheid voor een omvangrijk steunpakket lijkt er voorlopig niet in te zitten. En dat is juist wat volgens de Fed, de Amerikaanse centrale bank, hard nodig is. Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer) raad daarom aan te beleggen in een tracker die bescherming biedt tegen volatiliteit, de iShares Edge MSCI World Minimum Vilatility ETF (ISIN: IE00B8FHGS14). Albert Jellema (ProBeleggen) tipt een bedrijf dat stevig geraakt wordt door de crisis, maar de kracht heeft om er goed uit te komen: Basic-Fit!

  • 23 Min.
  Biden is nog niet zo slecht voor beurs

  Biden is nog niet zo slecht voor beurs

  Trump staat zich erop voor dat zijn beleid heeft bijgedragen aan de sterke opmars van de beurs en de economie, tot aan de Coronacrisis. Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer) zet vraagtekens bij die successen. Hij heeft een voorkeur, net als de meeste Nederlanders, voor Biden. Ook Bob Homan (ING) hoopt op een verbetering van de handelsrelaties, als Biden de verkiezingen wint. Als het gaat om kansen pakken adviseren ze allebei de blik op het Oosten te richten, en dan met name naar China. Bob's tip is dan ook internetgigant Alibaba.

  • 23 Min.
  Onrust tot na de verkiezingen

  Onrust tot na de verkiezingen

  Dat Trump een nipte nederlaag zomaar zal accepteren, daar gaan Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) en Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers) niet van uit. Beleggers kunnen hun borst dus nog natmaken: na 3 november zal het nog lang onrustig zijn op de beurzen. Dat betekent niet dat er geen kansen zijn! Najib tip oude eeuwigdurende obligaties van ING, Martine gaat voor Randstad.

  • 23 Min.

Kundenrezensionen

4.5 von 5
2 Bewertungen

2 Bewertungen

Top‑Podcasts in Geldanlage

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert:

Mehr von BNR Nieuwsradio