17 episodes

Podcast by Lesbisk Podd

Lesbisk Podd Lesbisk Podd

  • Society & Culture

Podcast by Lesbisk Podd

  Lesbisk familjebildning

  Lesbisk familjebildning

  Hur går man tillväga som lesbisk när man längtar efter barn? Vilka olika sätt finns att bli gravid på, och vad gäller juridiskt? Det och mycket annat frågar vi barnborskan Lotta Andreasson Edman när vi besöker Mama Mia Söder i Stockholm, som också har Sveriges enda regnbågsverksamhet.

  • 43 min
  Lesbisk podd träffar Jenny Jägerfeld

  Lesbisk podd träffar Jenny Jägerfeld

  Lesbisk podd träffar psykologen och författaren Jenny Jägerfeld för att prata hbtq inom litteraturen och psykologin. Vi dyker ner lite extra i Jennys än så länge mest lesbiska bok "Jag är ju så jävla easy going", reder ut vad homofobi är egentligen och om det går att bota, och så passar vi på att skicka med några praktiska komma ut-tips till unga och deras föräldrar.

  • 55 min
  Julspecial: Lotta läser novellen Sarahs jul

  Julspecial: Lotta läser novellen Sarahs jul

  I dagens avsnitt får vi höra av lesbisk feelgoodjulnovell!

  På den tiden då Quirinius var ståthållare i Syrien... Nej, okej, det var inte riktigt så längesedan, men väl 2011, hände det sig att Lotta gav ut en novellsamling som hette Väntan på henne, och var full av lesbisk feelgood. En av novellerna handlade om Sarahs jul. Den får vi nu höra, inläst av författaren själv.

  Huvudpersonen i novellen, Sarah, är ensam över jul och får därför hänga med en kompis på hennes julfirande, men när kompisens kusin dyker upp och visar sig vara väldigt flirtig blir firandet inte alls som hon tänkt sig.

  Frågor till Lotta:
  Är detta högklassig litteratur? Nej, inte direkt, haha.
  Är det feelgood? Ja, i allra högsta grad!
  Finns det sex? Naturligtvis!
  Kärlek? Oh ja!
  Julstämning? I mängder!
  Något annat du vill framföra? Det var väldigt längesedan jag skrev det här, så det är lite naivt, men å andra sidan kan det väl vara trevligt med en lesbisk julsaga för vuxna? Det är så sällan någon läser sådana för en!

  • 1 hr 7 min
  Lesbisk podd träffar Ulrika Westerlund

  Lesbisk podd träffar Ulrika Westerlund

  Lotta och Sophie träffar Ulrika Westerlund för att bland annat prata om hennes arbete inom RFSL och Stockholm Pride. Varifrån kommer hennes starka engagemang och känsla för rättvisa? Och vad är hon mest pepp på just nu? Vi får också höra mer om utredningen om stärkt ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner som Ulrika arbetat med, och som hon nu åker runt och föreläser om.

  • 54 min
  Lesbisk podd träffar Mian Lodalen

  Lesbisk podd träffar Mian Lodalen

  Lesbisk podd åker hem till författaren och lesbiska ikonen Mian Lodalen för att prata om skrivande, Jodie Foster, Nya Akademien, lesbiskhet och livet. Bonusgäster i form av Maria Ahlsdotter och Bobbi the dog.

  • 55 min
  Lesbisk podd på Stockholm Pride

  Lesbisk podd på Stockholm Pride

  Lotta och Sophie minglar runt i Pride park på Stockholm Pride och intervjuar besökare och utställare. Häng med på en tur i parken!

  • 19 min

Top Podcasts In Society & Culture

Listeners Also Subscribed To