321 episodios

Hør utvalgte serier fra P2s univers og få opplevelser og ny forståelse. Her kan du også finne frem til debattene som interesserer deg.

P2-serier NRK

  • Sociedad y cultura

Hør utvalgte serier fra P2s univers og få opplevelser og ny forståelse. Her kan du også finne frem til debattene som interesserer deg.

  Debatt i P2; Atomvåpen tilbake på dagsorden

  Debatt i P2; Atomvåpen tilbake på dagsorden

  Atomvåpen er tilbake på dagsorden, og situasjonen i verden er verre enn mange er klar over. Forholdene mellom atommaktene er spent, avtaler om nedrustning faller, og ny teknologi senker kanskje terskelen for bruk av atomvåpen. I denne situasjonen argumenterer noen for et internasjonalt atomvåpenforbud, mens andre mener dette ikke vil løse problemene man står overfor. Hvorfor ruster atommaktene USA og Russland opp? Hva er risikoen for at atomvåpen kan bli brukt? Styrker eller svekker atomparaplyen Norges sikkerhet? Og hva med et internasjonalt forbud mot atomvåpen?

  • 55 min
  Debatt i P2; 2021 - Kulturtidsskriftene sitt år

  Debatt i P2; 2021 - Kulturtidsskriftene sitt år

  2021 skal være kulturtidsskriftene sitt år.
  Hvem er de, hvilken rolle har de og hva gjør de som ikke avisene gjør?

  I anledning lanseringen av Tekstallmenningen – tidsskrift- og småforlagssentralen i Bergen, inviterer Tekstallianse til en høyaktuell samtale om kulturtidsskriftenes funksjon og betydning.

  Bortfallet av innkjøpsordningen for allmenne kulturtidsskrifter har i 2020 svekket både økonomi og offentlig tilstedeværelse for tidsskriftene. I Nasjonal bibliotekstrategi 2020–2023, ”Rom for demokrati og dannelse”, er tidsskriftene fullstendig forbigått. Tekstallmenningen vil ta tak i denne utfordringen, med det som mål å gjøre mangfoldet av norske tidsskrifter tilgjengelig i hele landet.

  I samtalen deltar følgende personer:
  Arne Borge er kulturredaktør i Vårt Land, og har bakgrunn som forfatter, kritiker og redaktør i tidsskriftet Vagant.
  Charlotte Myrbråten er programansvarlig på Bergen Offentlige Bibliotek, og var tidligere redaktør i tidsskriftet Fett.
  Sheila Feruzi Kassim er styremedlem i Tekstallmenningen, medlem i Ungdommens ytringsfrihetsråd (Norsk PEN og Fritt Ord) og leder i Vuma Projects, som i 2021 lanserer et nytt tidsskrift med den ambisjonen å engasjere og heve kompetansen til minoritetsnorske skribenter.
  Christian Kjelstrup er redaktør i Samtiden, Norges største og eldste allmennkulturelle tidsskrift, og er styremedlem i Norsk tidsskriftforening.

  • 55 min
  Sammen med Sandvik: Leif Ove Andsnes og Stefan Kölsch

  Sammen med Sandvik: Leif Ove Andsnes og Stefan Kölsch

  Hvordan ser hjernen til en verdensstjerne ut? Og hva gjør stjerner på når verden stenger ned og konserter avlyses?
  Hilde Sandvik har invitert pianist Leif Ove Andsnes for å snakke om livet, Gud, mormor, og det store savnet etter å opptre.
  Men jeg har også snakket med hjerneforskeren som scannet hjernen hans.

  • 56 min
  Sammen med Sandvik: Yohan Shanmugaratnam

  Sammen med Sandvik: Yohan Shanmugaratnam

  Familien hadde akkurat forlatt plassen utenfor Regjeringskvartalet da Oslo revnet, Norge revnet. Det var 22. juli for snart ti år siden. Yohan Shanmugaratnam snakker om å skrive bok til de to som satt i barnevognen den dagen, om røtter, rasisme – og om bibliotekaren på Ås og litt om Nissene på låven.. For kan vi ikke le av noe lenger nå?

  • 56 min
  Sammen med Sandvik: Vibeke Ottesen

  Sammen med Sandvik: Vibeke Ottesen

  Hun var i sitt livs verste krise da bestevennen ikke ville være vennen hennes lenger. Siden kom nye venner til – men evolusjonspsykolog Vibeke K. Ottesen er helt klar: Vi mennesker er flokkdyr. Koronaisolasjonen vi tvinges i, strider mot alt vi er. Så hva skal vi gjøre da? Hun kommer på besøk for å gi oss gode råd – og kanskje litt trøst?

  • 56 min
  Sammen med Sandvik: Ahmed Umar

  Sammen med Sandvik: Ahmed Umar

  Han var sønn i en svært religiøs familie i Sudan, tiltrukket av andre gutter. Han prøvde å be det vekk, påføre seg selv smerte hver gang han kjente de forbudte følelsene. En dag måtte han flykte. Kunstneren Ahmed Umar forteller om veien fra Khartoum til Norge, om bunader, gådnsaum – å leve et syndig liv. Og om et nyttårsforsett som vil skape bølger ved bredden av verdens lengste elv .

  • 56 min

Top podcasts en Sociedad y cultura

Otros usuarios también se han suscrito a

Más de NRK