25 episodios

Receptes, restaurants, tendències als fogons i tot allò que la paraula "gastronomia" pot encabir, en un sol podcast

Gastronomia Catalunya Ràdio

  • Gastronomía
  • 5.0 • 2 valoraciones

Receptes, restaurants, tendències als fogons i tot allò que la paraula "gastronomia" pot encabir, en un sol podcast

  Ha passat de moda la cuina de cassola?

  Ha passat de moda la cuina de cassola?

  Avui amb el Pep Nogué reivindiquem la cuina de cassola. Ha passat de moda? La veiem com una cosa antiga? Pot ser saludable? A més, també comptem amb el gastrònom Jaume Padrós, que ha escrit un nou llibre, "Cap i pota. El gran llibre dels menuts".

  • 20 min
  Anxoves maradonianes, amb Pau Arenós

  Anxoves maradonianes, amb Pau Arenós

  Pau Arenós explica on podem comprar les millors anxoves de l'Escala i ens recomana restaurants de Barcelona que curen els seus propis peixos: El Camino i el Dos Pebrots. Tot això just el dia en què hem sabut la mort del futbolista Diego Armando Maradona i fem temps fins a l'hora del "Tot costa".

  • 7 min
  Marc Puig-Pey: "Les sopes sempre hi han estat, però no han tingut mai el protagonisme que mereixen"

  Marc Puig-Pey: "Les sopes sempre hi han estat, però no han tingut mai el protagonisme que mereixen"

  Marc Puig-Pey és el Messi de la cuina de la Fundació Alícia. Amb ell cuinem una sopa torrada de pilotilles mentre parlem d'aquesta elaboració polivalent, reconstituent i nutritiva, aprofitant que s'acaba de publicar "Sopes" (Fundació Alícia i Planeta Gastro), un llibre majúscul que tenim la sensació que es convertirà en un clàssic. Paula Molés conversa amb Marc Puig-Pey sobre l'origen de les sopes, sobre els records relacionats amb mares i àvies¿ per què les sopes conviden al recolliment?, per què són tan reconfortants?, la sopa és el plat estrella de la pandèmia? I també li preguntem al Marc quin record té d'El Bulli, on va treballar 17 anys, i li demanem per les sopes que es cuinaven a cala Monjoi.

  • 40 min
  Agafeu la cullera! Arriba la revolució sopera!

  Agafeu la cullera! Arriba la revolució sopera!

  Convidem al restaurant caníbal Marc Puig-Pey, responsable de cuina de la Fundació Alícia i la ment pensant darrere el llibre "Sopes", un monogràfic editat per la Fundació Alícia i Planeta Gastro. Mentre cuinem una sopa, parlem de la seva història, de sopes del món i de per què són tan reconfortants. Fins i tot hi ha qui opina que gràcies a aquest llibre les sopes recuperaran el protagonisme que es mereixen aquest hivern. I, precisament, per entendre com es creen les tendències gastronòmiques, parlem amb Toni Massanés, director de la Fundació Alícia. Serà la sopa la nova moda d'aquest 2021? També s'asseu a taula el periodista Marc Casanovas i ens explica qui hi ha darrere de la multinacional nord-americana Monsanto, que es dedica a la biotecnologia agrícola. El so del Salvador Garcia-Arbós és el del fregit. El crític gastronòmic Philippe Regol se sotmet al "Nyap o top?" de Gerard Jubany. I acabem amb una escena de la pel·lícula de Quentin Tarantino "Maleïts malparits".

  • 56 min
  Com podem perdre la por a cuinar?

  Com podem perdre la por a cuinar?

  Avui el Pep Nogué ha vingut acompanyat de Pablo Albuerne, conegut com a Gipsy Chef, per ajudar-nos a perdre la por a posar-nos davant dels fogons per primera vegada.

  • 21 min
  La història del cuiner que va perdre el gust i l'olfacte

  La història del cuiner que va perdre el gust i l'olfacte

  Convidem al restaurant caníbal Josean Alija, cuiner i xef del restaurant Nerua, a Bilbao. L'any 2000, quan la seva cuina començava a cobrar forma, un accident de moto el va deixar en coma 21 dies. Finalment, es va despertar, però no tenia gust ni olfacte, les eines imprescindibles de qualsevol cuiner. Josean Alija ens explica la seva emocionant història, com va tornar a aprendre a degustar, a reconèixer els sabors i les aromes. El periodista Jordi Luque ens descobreix la història tricentenària de la família que fa pasta a Caldes de Montbui, Sanmartí. El so de Salvador Garcia-Arbós és el soroll de l'aigua sortint d'una aixeta. La sommelier Clara Antúnez ens proposa fer un recorregut a través de quatre vins de qualitat que podem trobar al supermercat. El crític gastronòmic Philippe Regol s'atreveix a tastar salmó fumat bio, marca Royal, al "Nyap o top?", de Gerard Jubany. Acabem amb una escena de la sèrie de Paolo Sorrentino, "The young pope".

  • 54 min

Reseñas de los clientes

5.0 de 5
2 valoraciones

2 valoraciones

Top podcasts de Gastronomía

Otros usuarios también se han suscrito a

Más de Catalunya Ràdio