272 episodios

Help Marketing handler om Content Marketing, salg, social media og digital markedsføring. Hver uge interviewer Eric Ziengs en ny ekspert inden for et bestemt markedsføringsområde - lige fra Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn til konverteringsoptimering, salgstragten og meget mere. Dermed får du helt konkrete input til at gøre din hverdag nemmere.

Help Marketing Eric Ziengs: Content Marketeer, blogger, oplægsholder

    • Economía y empresa

Help Marketing handler om Content Marketing, salg, social media og digital markedsføring. Hver uge interviewer Eric Ziengs en ny ekspert inden for et bestemt markedsføringsområde - lige fra Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn til konverteringsoptimering, salgstragten og meget mere. Dermed får du helt konkrete input til at gøre din hverdag nemmere.

    Facebook Live Sales

    Facebook Live Sales

    Live Sales på Facebook? Hvordan gør man? Sælger det godt? Er det noget man bør teste? Hvad med teknikken? Få svarene i Help Marketing 169.

    Månedens gæst: Nikolai Aas Pedersen

    I dette afsnit taler vi Nikolai Aas, der er CTO og Founder af Easy Live Sales, som du finder her: elisa.io. Nikolai er ekspert på live sales – også kendt som live auktioner på fx sociale medier. Følg Nikolai på LinkedIn . Og følg Easy Live Sales på Facebook.

    Facebook live sales i Help Marketing

    I dette afsnit får du svar på, hvad lave sales på sociale medier går ud på. Du får også konkrete svar på:







    Hvordan oplever en bruger en live auktion på Facebook





    Hvad kræver det at sætte en live auktion op?





    Teknikken bag





    Hvordan sætter man som virksomhed en live auktion op på Facebook





    Hvilke typer produkter sælger man bedst via live auktion





    Hvordan skal man være som vært(er) på live auktion





    Hvordan sikrer man, at der er deltagere på ens live auktion





    Er live auktion noget for alle virksomheder? Eller kun for webshops/butikker





    Hvad kan man forvente i omsætning?







    God fornøjelse

    • 39 min
    HM268: Få succes med influencer marketing

    HM268: Få succes med influencer marketing

    Hvordan arbejder man seriøst med influencer marketing? Hvordan tjener de seriøse influencere penge? Er influencer marketing relevant for alle virksomheder? Og hvad med juraen? Få den bedste gennemgang af mulighederne fra en rigtig dansk influencer og en førende dansk influencer-rådigver.

    Månedens gæster: Louise Bonfils Høck og Irina Olsen

    I dette afsnit taler vi med en influencer og en konsulent, der hjælper virksomheder arbejde sammen med influencere. Irina Olsen er influencer i sin egen virksomhed Irina the Diva. Hun har sit eget makeup brand og kan følges på Instagram,  Facebook og LinkedIn. 

    Louise Bonfils Høck er Head of Influencer Marketing hos Mindshare. Du kan følge hende på LinkedIn og Instagram. Louise har skrevet bogen Giv dit brand en personlig stemme: Effektfulde kampagner med strategisk brug af influencermarketing.

    Influencer marketing i Help Marketing

    I dette afsnit får du svar på, hvad influencer marketing er. Ligger det tættere på marketing eller PR? Du får også svar på, hvordan influencere tjener penge:



    * Sponsorater

    * Egne mærker

    * Branding

    * Konvertering



    Du får svar på, hvor vigtigt godt indhold er. Og hvor essentiel data er i influencer marketing. Som virksomhed får du indsigt i Louises 6 trin raket mod influencer-samarbejdesucces.

    Hvad er forskellen på microinflucenere og de store influencere? Fordele og ulemper for begge. Og vi tester af, hvad GoBoat skulle gøre med influencer marketing.

    God fornøjelse

    • 50 min
    HM267: Sådan håndterer Sundhedsstyrelsens kommunikationsafdeling COVID-19

    HM267: Sådan håndterer Sundhedsstyrelsens kommunikationsafdeling COVID-19

    Hvordan håndterer man som kommunikationafdeling i Sundhedsstyrelsen en COVID-19 pandemi, hvor tingene ikke bare skal gå lynhurtigt, men hvor man samtidig skal kommunikere til hele den danske befolkning på én gang? Få svaret i dette afsnit af Help Marketing.

    Månedens gæst: Maria Koch Aabel

    I dette afsnit af Help Marketing har vi besøg af Maria Koch Aabel, der er chefkonsulent hos Sundhedsstyrelsen. Maria sidder normalt i forebyggelsesafdelingen, men blev i forbindelse med pandemien ansvarlig for den brede borgerrettet kommunikation af COVID-19

    Ønsker du at høre mere til Maria, så kan du finde hende på LinkedIn.

    COVID-19 rammer Danmark

    I kommunikationsafdelingen hos Sundhedsstyrelsen har de normalt en forholdsvis lang proces, når de skal forberede en kommunikationsindsats til den danske befolkning. En proces hvor de nøje planlægger, hvad det er for nogle budskaber, der skal kommunikeres til hvem, og hvordan de skal udformes rent grafisk.

    Med COVID-19 stod Sundhedsstyrelsens kommunikationsafdeling pludselig i en helt anden situation; tingene skulle gå lynhurtigt for at forebygge smitte forekomsten af en virus, som ingen endnu kendte særligt godt til.

    Ét budskab ad gangen



    Sundhedsstyrelsens kommunikationsafdeling fik hurtigt igangsat en kommunikationsindsats bestående af det blå univers, som de fleste danskere er stødt på det seneste halve år. Universet bruges jævnligt, når Sundhedsstyrelsen skal kommunikere om retningslinjer med autoritet.

    De fik samtidig udviklet en grafisk identitet, der blev anvendt på alt materiale på tværs af de danske myndigheder for at vise deres samhørighed.

    Maria fortæller, at deres strategi var at kommunikere ét simpelt budskab af gangen, og sørge for, at det ræsonnerede, før de gik videre; i første omgang var det formidlingen af symptomerne, som var det mest essentielle at få lagret i den danske befolknings hukommelse.

    I modsætning til normale kommunikationsindsatser, så skulle Sundhedsstyrelsen ikke bare kommunikere til enkelte målgrupper i samfundet, men til hele den brede befolkning. Derfor udvalgte de heller ikke kanaler, som de normalt vil, men kørte med fuld styrke på alle kanaler. Faktisk var der flere medier, der valgte at stille deres kanaler gratis til rådighed for Sundhedsstyrelsen.

    Særskilt COVID-19 kommunikationsindsats til de unge

    Men hvordan sikrer man, at en kommunikationsindsats er relevant både for en teenager og ældre kvinde på 78 år?

    Maria fortæller, at de trods det brede fokus valgte at køre en særskilt indsats til unge mennesker. Indsatsen adskilte sig i farver og kanalvalg, og fokuserede på at ramme de unge der, hvor de allerede var til stede – såsom Spotify og influencers. Rent kommunikativt fokuserede de på at omsætte de gode råd til situationer, som de unge befinder sig i til dagligt. 

    Denne indsats er en de færreste udenfor målgruppen har lagt mærke til, og en del af opgaven har derfor også været at få politikere og sundhedsfaglige til forstå, at indsatsen faktisk fandt sted.

    Fokus på danskernes mentale sundhed

    Under nedlukningen af Danmark var det nemt at kommunikere de gode råd til befolkningen, men den opgave blev mere kompliceret i takt med, at samfundet genåbnede.

    Maria fortæller, at de fremadrettet gerne vil blive endnu skarpere til at vejlede befolkningen i, hvordan de efterlever de gode råd og forebygger smitten, samtidig med at de får en hverdag til at hænge sammen. 

    I forbindelse med efteråret kommer Sundhedsstyrelsen i stigende grad til også at fokusere på danskernes mentale sundhed, som hurtigt kan lide i disse uforudsigelige tider. Derfor kommer de også til at køre nogle blødere kampagne spor med fokus på gode råd og anbefalinger til at understøtte den mentale sundhed. 

    Følg rådene om corona og COVID-19 på a href="http://coronasmitte.

    • 35 min
    GoBoat: Fra 0 kr i marketing -> Ansætte en CMO

    GoBoat: Fra 0 kr i marketing -> Ansætte en CMO

    I dette afsnit af Help Marketing fortæller to af stifterne af GoBoat om den omfattende rekrutteringsproces og de strategiske overvejelser, der lå bag ansættelsen af deres nye CMO, som er værten på podcasten, Eric Ziengs. De giver desuden indblik i, hvordan GoBoat har klaret sig under coronapandemien, og virksomhedens kommunikation og markedsføring, da den startede op.

    Månedens gæster: Anders Mørck og Kasper Eich-Romme

    I dette afsnit af Help Marketing har vi besøg af to af stifterne af GoBoat: Anders Ekelund Mørck og Kasper Eich-Romme. Sammen med de to herrer er Help Marketing podcastsvært, Eric Ziengs, som i april måned indtog rollen som CMO hos GoBoat.

    I kan høre mere til Kasper Eich-Romme via LinkedIn. Det samme gør sig gældende for Anders Ekelund Mørck, som desuden er i gang med at opbygge en foredragsvirksomhed, hvor han blandt andet fortæller om GoBoats rejse og de læringer, de har gjort sig undervejs.

    Fra 8 til 100 GoBoats på verdensplan

    Det er nok de færreste danskere, der efterhånden ikke har hørt om den danske iværksætter succes GoBoat, der tilbyder bæredygtig bådudlejning til gæster uden forudgående sejlerkendskab. 

    Da GoBoat startede i 2014 var det med bare otte både og et analogt bookingsystem bestående af et stykke papir. I dag har GoBoat over 100 både på verdensplan og går stålstærkt efter at blive verdensførende inden for rekreative udbud på vand.

    GoBoat opgraderer på marketingsfronten

    Da GoBoat startede var marketingbudgettet lige akkurat nul kroner. Da konceptet havde stor nyhedsværdi, blev den primære måde at øge kendskabet til konceptet gennem PR og outreach. Det fortæller Kasper og Anders om i afsnittet.

    Det var dog en større proces, der blev igangsat, da stifterne i slutningen af 2019 blev enige om, at det nu var tiden til at ansætte en CMO, der kunne løfte virksomhedens marketing.

    Processen med at ansætte en ny CMO har været en lærerig proces for stifterne. De understreger særligt, hvordan de i dag står så meget stærkere, fordi de prioriterede at bruge tid på at inddrage deres bagland, og få identificeret, hvad det er for nogle kompetencer, der er afgørende for GoBoat. På den måde har de sammen kunne skabe en jobprofil, der vil gavne GoBoat strategisk mange år frem.

    Samtidig understreger de, hvor vigtigt det er at se det som en investering, når man vælger at hive en CMO ind. Det kan virke som en stor økonomisk post, men hvis man er villig til at bruge ressourcerne på den rigtige person, så kommer pengene også retur igen.

    Derfor havde GoBoat også en lang rekrutteringsproces; i første runde havde de 10-15 kandidater inde til samtale, som blev kogt ned til fem i anden runde, inden valget faldt på Eric Ziengs. Hør også Erics oplevelse af processen i afsnittet.

    Sådan har coronapandemien påvirket GoBoat

    Men det var ikke en helt almindelig tid at tiltræde som CMO i en virksomhed – det var nemlig på samme tid som corona lukkede Danmark. 2020 skulle havde været et enorm vækstår for GoBoat, men på grund af corona er målet nu mindre – men stadig at vækste i forhold til 2019.

    Til trods for nedlukningen af Danmark har GoBoat formået at komme helskindet igennem. Anders og Kasper giver udtryk for, udover alle de forfærdelige følger, hvordan det også har været en enorm spændende udfordring at styre en forretning gennem denne uforudsigelige periode. 

    GoBoats primære fokus har været på at kommunikere den sikkerhed, de tilbyder deres gæster, når de anvender bådene. GoBoat var blandt nogle af de første, der fik lov til at genåbne. Friheden i en GoBoat sammenlignet med at være bundet op...

    • 59 min
    HM265: SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD 🍋

    HM265: SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD 🍋

    Frem til 20. august får du 20% rabat på bogen ved at bruge koden "SUR20" hos Saxo for bogen SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD.



    Hvordan blev afsnit 254 af Help Marketing til en bog ved navn Sur for en Sikkerheds Skyld? Mikael Kamber er tilbage i Help Marketing for sammen med Eric at fortælle om processen for deres nyeste bog, der udkommer 20. august 2020.

    • 24 min
    HM264: Den gode historie – få mere ud af dit pressearbejde

    HM264: Den gode historie – få mere ud af dit pressearbejde

    Hvordan får du mest ud af dit pressearbejde? I dette afsnit af Help Marketing ser vi nærmere på, hvordan Codan arbejder strategisk med deres pressearbejde, og du får en række gode råd til, hvordan du kan styrke dine relationer til medierne.

    Månedens gæst: Troels Karlskov



    Månedens gæst i dette afsnit af Help Marketing er Troels Karlskov. Troels har en fortid hos SAS, men sidder i dag som pressechef hos forsikringsselskabet Codan. Her sørger han for at skabe værdi for selskabet gennem presseaktiviteter, der sikrer, at Codan er synlige indenfor de rigtige dagsordner og historier.

    Du kan følge Troels på LinkedIn, hvor han glædeligt deler ud af både sine succeser, og de gange hvor det er gået knap så godt.

    Øge virksomhedens relevans og synlighed i medierne

    Karriereskiftet fra SAS til Codan har for Troels betydet et skift fra et brand, der har en enorm interesse hos medierne, til et brand med stor genkendelsesfaktor, men som ikke fanger mediernes opmærksomhed på samme vis. Det har krævet en omstilling i den måde Troels arbejder med presse på. I dag skal han i højere grad kæmpe for synligheden og finde relevansen frem for medierne.

    En stor del af Trols’ hverdag går derfor med at monitorere medielandskabet; hvad er det for typer af historier, der får omtale, når man taler forsikring, og er der dagsordner som Codan gerne skal være en del af? Det er blevet en endnu vigtigere opgave hos Codan, hvor medierne ikke kommer til fadet af sig selv.

    Som et led i pressearbejdet sørger Troels desuden for at dyrke sine relationer i medieverdenen. En aktivitet der har været særlig relevant i forbindelse med hans skifte fra SAS til Codan, som har krævet en fornyelse af hans netværk, der nu i højere grad skal findes indenfor finansverden.

    Her dyrker Troels ikke bare sine relationer, han bruger dem ligefrem som sparringspartnere til at finde den maksimale relevans i alle historier.

    Brug journalisterne som sparringspartnere

    En ting Troels gør meget ud af i hans pressearbejde er at bruge samtalen med journalisterne som en sparringsmulighed. En historie behøver nemlig ikke altid at være 100% formet med en tilhørende pressepakke. Nogle gange kan det være en god ide at ringe en journalist op og pitche sin idé, og høre dem, om det er noget, de kunne finde interessant.

    Troels fortæller, at man ofte vil opleve, at opringningen tager form som en dialog. En dialog hvor journalisten vil komme med sit input til, hvad der skal til for, at historien er relevant. Selvom det ikke er en færdig historie, er det stadig vigtigt, at du er klar til at køre med historien, hvis de viser interesse. På den måde undgår du at spilde mediernes tid og bibeholder den gode relation. Du skal også være åben for at tilpasse din historie ud fra journalistens perspektiv.

    Pressearbejde behøver ikke være relationsdrevet

    Vi kommer ikke udenom at netværk er et vigtigt element i pressearbejde. Men det betyder ikke, at du behøver være tilbageholden, hvis du ikke har stærke relationer til journalister. Er historien interessant nok, så vil ni ud af ti journalister sige ja tak. Det værste der kan ske ved at ringe en journalist op er, at du får et nej.

    KPI’er i pressearbejde

    En ting som ofte er oppe til diskussion er, hvordan man vurderer værdien af pressearbejde. Arbejde der ikke kan måles på samme måde, som vi kender det fra marketing.

    Her fortæller Troels, at der er en række forskellige tilgange, man kan vælge. Hos Codan har de helt konkret valgt at opdele deres omtaler i forskellige kategorier som: tophistorier, key mentions etc. Hertil har de har opsat en række kriterier for, hvad der skal til for, at en historie falder indenfor en given kategori eksempelvis:



    * 1-2 citater

    * Understøttes med ekstern data

    * Citat fra tredjepart

    • 1h 7 min

Top podcasts de Economía y empresa

Tengo un Plan
Sergio Beguería y Juan Domínguez
CANCELLED ❌
Wall Street Wolverine
El Podcast de Marc Vidal
Marc Vidal
NUDE PROJECT PODCAST
Alex Benlloch y Bruno Casanovas
Spicy4tuna
spicy4tuna
Libros para Emprendedores
Luis Ramos