213 episodios

Kein Geloel is de eerste podcast die volledig gewijd is aan de mooiste voetbalclub van de wereld, Feyenoord. Wekelijks bespreken Freek, Johan, Rob, Robin en Wesley de laatste ontwikkelingen in en rondom de Kuip.

Kein Geloel Kein Geloel

  • Deportes

Kein Geloel is de eerste podcast die volledig gewijd is aan de mooiste voetbalclub van de wereld, Feyenoord. Wekelijks bespreken Freek, Johan, Rob, Robin en Wesley de laatste ontwikkelingen in en rondom de Kuip.

  #KG208 - "Heb in Slots naam een beetje geduld"

  #KG208 - "Heb in Slots naam een beetje geduld"

  Een ‘pover weekje’ hebben we achter de rug. Met de hakken over de sloot tegen een Kosovaarse dwerg en een ultra-lange pot tegen ADO maken het misschien niet makkelijker om er zin in te krijgen. En dat hoeft ook niet. Maar laten we niet de traditionele voetbalmedia napraten, die nu al stellen dat Slot aanmoddert en dat we domweg te slecht zijn.

  Want dit heeft tijd nodig. De resetknop bij Arnesen en bij Slot lijkt te zijn ingedrukt: nu wij nog.

  Kein Geloel bestaat vijf jaar, en na vier barre seizoenen na de titel is er ook bij ons sprake van een kleine transformatie. Oftewel: tot donderdag, na Luzern!

  • 1h 7 min
  #KG207 - "Kapstok, kampioen, krakkemikkig, maar voor altijd kameraad"

  #KG207 - "Kapstok, kampioen, krakkemikkig, maar voor altijd kameraad"

  De eerste officiële wedstrijd onder Arne Slot zit erop, maar om nou te zeggen dat het sprankelde... Tegen een armoedig FC Drita kwam Feyenoord niet verder dan veel balbezit en een paar kansjes. Moeten we ons nu al zorgen maken, of is dit de normale aanloopperiode van een nieuwe trainer die hard werkt aan een nieuwe speelstijl? In elk geval moeten de Kosovaren in de Kuip eenvoudig naar de slachtbank worden geleid. Zéker met Jahanbakhsh in de selectie.

  Maar bij het debuut van onze nieuwe nummer 9 hoort ook het afscheid van Nicolai Jørgensen. Hij werd in zijn debuutjaar in no-time een absolute ster, maar die leek de laatste jaren helaas steeds vaker op een nachtkaars. Hoe gaat hij de Feyenoordgeschiedenisboeken in?

  Voor Gernot Trauner begint deze week pas het eerste hoofdstuk in dat boek. Zijn komst werd eindelijk definitief, en op de tribunes van de Kuip zag 'de kale zonder genade' zondag meteen waarom Arne Slot net zoveel zin in zijn transfer had als hij.

  • 1h 1m
  #KG206 - "Feyenoord moet als de donder een fanshop in Teheran openen"

  #KG206 - "Feyenoord moet als de donder een fanshop in Teheran openen"

  Wat weinigen voor mogelijk hadden gehouden, is toch gebeurd: we hebben een puike vervanger voor onze vorige rugnummer 10 gevonden. Alireza Jahanbakhsh komt naar Rotterdam. Sterker nog, hij tekent daadwerkelijk een contract na een uitstekende deal met Brighton.

  Wat de nabije toekomst betreft klinken er toch wat hoopvolle berichten uit de Kuip. Arnesen en consorten kijken nu écht een stuk verder dan de subtoppers uit de Eredivisie en er blijkt dus best wat geld te zitten.

  Ondertussen staat donderdag een wedstrijd voor de knikkers op het programma. Tegen het nietige Drita FC uit Kosovo moeten we de eerste forse stap richting de Conference League zetten. Jaja, we weten het: Feyenoord is Feyenoord en dus liggen flaters op de loer. Maar nee: met minder dan dikke overwinningen in het tweeluik met de Kosovaarse nummer 2 nemen we aan de start van seizoen 6 van Kein Geloel echt geen genoegen.

  We gaan beginnen. Eindelijk!

  • 1h 6 min
  #KG205 - "Slingers en confetti: Feyenoord wordt weer leuk"

  #KG205 - "Slingers en confetti: Feyenoord wordt weer leuk"

  Wie had een week of 4 geleden durven dromen dat we er weer zin in zouden hebben? En toch is het deels gelukt. De twee eerste oefenwedstrijden onder Arne Slot laten zien: deze selectie is in een week tijd in staat te leren. Een nieuwe speelwijze, anders leren denken, veel leren lopen. En ja, het is maar oefenen en het is nog de voorbereiding, maar Slot’s handtekening is al zichtbaar.

  Eigenlijk zouden we nog 2 weken wachten, maar de gretigheid tegen AEK Athene en het nieuws rondom Berghuis maakten dat we eigenlijk niet konden en wilden wachten.

  Feyenoord is richting Oostenrijk, zonder Berghuis. Die gaat ook niet meer terugkeren, zoveel is nu wel duidelijk. De vraag is: wat doen we nu met zijn positie? De trend in het Maasgebouw lijkt nu zo te zijn dat we voor relatief weinig geld (hopelijk) talentvolle Scandinaviërs naar Rotterdam halen.

  Maar het gaatje dat de oud-aanvoerder achterlaat is niet het enige dat gevuld moet worden, vooral achterin. Hebben we op Varkenoord genoeg cement rondlopen om het te dichten of moet Arnesen toch in de uitverkoop gaan zoeken?

  Tot over 2 weken, dan zijn we helemaal terug voor seizoen 6!

  • 1h 9 min
  #KG204 - "Dit is hét moment om de resetknop in te drukken"

  #KG204 - "Dit is hét moment om de resetknop in te drukken"

  Het zit erop. Voor even dan, want Feyenoord gaat een vrij korte zomerstop tegemoet, dankzij de overwinning op FC Utrecht: de club die zich met onbeholpen rechtszaken van zijn kleinste kant liet zien.

  Genoeg daarover. Deze week stond in het teken van afscheid. Dick Advocaat gaat (misschien) met pensioen, teammanager Bas van Noortwijk houdt het na vijftien jaar voor gezien en ook Eric Botteghin zwaaide de Kuip uit. Datzelfde geldt waarschijnlijk ook voor Jørgensen en wie weet wat er gaat gebeuren met Kökçü, Senesi en Berghuis. En tot slot het meest droevige afscheid denkbaar: oud-verzorger Fred Zwang is deze week veel te vroeg overleden.

  De laatste aflevering van Kein Geloel voor dit seizoen staat natuurlijk ook in het teken van vooruitkijken: met het lage banksaldo, de onzekerheid van transfers en een nieuwe trainer is dit hét moment om de grote resetknop in te drukken. Op naar een nieuw tijdperk.

  • 1h 19 min
  #KG203 - "Zonder Achraf komen we niet Fer in de play-offs"

  #KG203 - "Zonder Achraf komen we niet Fer in de play-offs"

  Tijd voor de play-offs! Plek vier had er zelfs afgelopen week nog in gezeten, maar van een slotoffensief in Almelo kwam het nooit.

  Dus hobbelen we richting het zuur smakende seizoenstoetje, waar bij Feyenoord traditioneel - en logisch ook - helemaal níemand op zit te wachten. Terwijl het voor de tegenstander de wedstrijd van het jaar is.

  Dat gigantische verschil in honger brak Feyenoord tot nu toe altijd op in play-offs, maar met de enorm gretige El Bouchataoui diende zich zondag de oplossing misschien wel aan. Woensdag staat het laatste stukje eergevoel op het spel. Want nee, een huldiging komt er natuurlijk niet, maar er is één ding vervelender dan play-offs moeten spelen: ze verliezen.

  Tussendoor gaat het ook nog over het supportersprotest van zondag, de (wél toegestane) terugkeer het publiek in de Kuip, de LinkedIn-pagina van AZ én de komst van een Head of Methodology. Wat is dat nou precies, en waarom zou het de oplossing van een heel groot probleem kunnen zijn? Je hoort het in deze nieuwe aflevering van Kein Geloel.

  • 1h 10 min

Top podcasts de Deportes

Otros usuarios también se han suscrito a