63 épisodes

Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

De zaak ontleed De Telegraaf

  • Criminologie
  • 5,0 • 1 note

Alle ins en outs over de meest spraakmakende rechtszaken. Door rechtbankverslaggever Saskia Belleman en presentator Wilson Boldewijn.

  Middel X: welke straf is gepast voor ‘criminele’ zeventigplussers?

  Middel X: welke straf is gepast voor ‘criminele’ zeventigplussers?

  Ze worden verdacht lid te zijn van een criminele organisatie, maar zijn ze ook crimineel? De zeven zeventigplussers die in de rechtbank van Arnhem terechtstaan voor het verstrekken van zelfdodingsmiddel X zijn enkel van mening dat zijzelf beslissen over hun eigen dood. Vanuit dat principe hebben twee van de atypische verdachten ook anderen met een sterfwens geholpen om uit het leven te stappen. In een nieuwe aflevering van De Zaak Ontleed bespreken rechtbankverslaggever Saskia Belleman en Wilson Boldewijn hoe de zeven leden van de Coöperatie Laatste Wil de wet overtraden en de politieke discussie die het oproept. Hoort deze zaak wel thuis in de rechtbank? En welke straf is gepast voor mannen en vrouwen die in de herfst van hun leven zitten? Verder: updates over Khalid Kasem en Suraya alias Cindy uit de podcast Zij is van mij.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 38 min
  ‘Dochter (11) ging Wilco H. te lijf terwijl moeders keel werd doorgesneden’

  ‘Dochter (11) ging Wilco H. te lijf terwijl moeders keel werd doorgesneden’

  Het had een feestelijke dag moeten worden, de 15e juli 2023, maar vanaf het moment dat Wilco H. de gevangenis verlaat, maakt hij het leven van zijn vrouw en kinderen tot een hel. Er volgt een gruwelijke aaneenschakeling van geweld, wat uiteindelijk leidt tot een mislukte moordpoging op zijn vrouw Vanity. De moeder uit Amstelveen heeft haar leven te danken aan haar moedige dochter (11), die haar eigen vader te lijf ging met een broodmes en een vleesvork. Saskia en Wilson bespreken de ijzige details.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 30 min
  Zo chanteerde Gianni de W. 172 (!) meisjes met naaktfoto’s

  Zo chanteerde Gianni de W. 172 (!) meisjes met naaktfoto’s

  Het is de grootste online misbruikzaak ooit in Nederland. De 24-jarige Gianni de W. chanteerde maar liefst 172 meisjes en vrouwen met naaktfoto’s totdat hij in oktober 2022 werd aangehouden. Saskia vertelt hoe de autistische systeembeheerder zijn slachtoffers in een digitale val lokte: „Hij nam zelfs een goede vriendin te grazen.” En: diepe verontwaardiging na de vrijspraak van hoofdverdachte Sanil B. in de Mallorcazaak. De rechtbankverslaggever van De Telegraaf legt uit waarom het onmogelijk is om de hele Gooise vriendengroep achter tralies te zetten.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 31 min
  Stevig maar niet fataal: ‘Anderen zullen plek Taghi innemen’

  Stevig maar niet fataal: ‘Anderen zullen plek Taghi innemen’

  Met drie keer levenslang voor Ridouan Taghi, Saïd Razoukki en Mario R. probeert justitie de georganiseerde misdaad de nek om te draaien. Volgens Saskia Belleman is het een stevige maar geen fatale slag. In De Zaak Ontleed zet de rechtbankverslaggever van De Telegraaf met Wilson Boldewijn het omvangrijke liquidatieproces Marengo uiteen. Waarom is er uiteindelijk niet zes, maar drie keer levenslang opgelegd?See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 32 min
  'Slipjesdief' Jeremy van E. beschuldigt ex: ‘Sylvia heeft zichzelf gewurgd’

  'Slipjesdief' Jeremy van E. beschuldigt ex: ‘Sylvia heeft zichzelf gewurgd’

  Rechtbankverslaggever Saskia Belleman viel van de ene verbazing in de andere toen Jeremy van E. deze week terechtstond in de rechtbank van Zutphen. De vreemde verhalen stapelden zich op: van de curieuze appjes over lingeriediefstal tot het tenenkrommende toneelstukje dat de 52-jarige ‘bewustzijnscoach’ opvoerde na de moord op Sylvia Steunenberg. Met als klap op de vuurpijl de bewering dat zijn ex-vriendin zichzelf zou hebben gewurgd. In een nieuwe aflevering van De Zaak Ontleed bespreekt Saskia met Wilson Boldewijn hoe de verdachte na 23 maart 2023 een dwaalspoor probeerde op te zetten.See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 26 min
  Luister nu: Zij is van mij

  Luister nu: Zij is van mij

  Vanaf zaterdag 27 januari start De Telegraaf met een nieuwe podcastserie over de rauwe realiteit van vrouwenmoord. In voorlopig acht afleveringen spreekt rechtbankverslaggever Saskia Belleman met slachtoffers, nabestaanden, plegers, de politie, het OM, strafrechtadvocaten en wetenschappers. Want waarom gaat het juist in Nederland zo vaak mis achter de voordeur? En hoe kan het beter?  Iedere zaterdag verschijnt een nieuwe aflevering. Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze aflevering? Mail dan naar podcast@telegraaf.nl  Presentatie: Saskia Belleman en Wilson Boldewijn

  Redactie: Saskia Belleman, Kelly Valk en Marieke Mager

  Montage: Marieke Mager

  Mixage: Audiohuis

  Muziek: Robin Mulder

  Beeld: Petra Urban
  See omnystudio.com/listener for privacy information.

  • 59 s

Avis

5,0 sur 5
1 note

1 note

Classement des podcasts dans Criminologie

Hondelatte Raconte - Christophe Hondelatte
Europe 1
CHRONIQUES CRIMINELLES
Jacques Pradel - TF1
Au bout de l’enquête
Initial Studio
L'Heure Du Crime
RTL
Faites entrer l'accusé
RMC Crime
Les Récits extraordinaires de Pierre Bellemare
Europe 1 Archives

D’autres se sont aussi abonnés à…

De Zaak X
AD
Napleiten
Wouter Laumans, Christian Flokstra, Ayse Çimen
Parool Misdaadpodcast
Het Parool
Het Misdaadbureau
NPO Radio 1 / WNL
Moordzaken
Carrie & Eddie
Zij is van mij
De Telegraaf