52 episodes

De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

Bright Podcast RTL Nederland

  • Technology

De wekelijkse podcast over tech. De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

  Avondklok-amusement: de films, series en games van 2021

  Avondklok-amusement: de films, series en games van 2021

  Binnenblijven hoeft niet altijd een straf te zijn: er komen geweldige series, films en games aan dit jaar. Waar kijken we bij Bright het meest naar uit? 

  Lees onze volledige lijsten:

  10 series om dit jaar te streamen

  10 games die we in 2021 gaan spelen

  10 films om naar uit te kijken 

  Abonneer je ook op onze nieuwsbrief

  Praat mee op onze Discord-server

  • 52 min
  Eerste Indruk: Galaxy S21 en het beste van CES 2021

  Eerste Indruk: Galaxy S21 en het beste van CES 2021

  De Samsung Galaxy S21 is onthuld, wij probeerden 'm al even. Luister om te horen wat we er van vinden, en voor alle hoogtepunten van de overvolle virtuele techbeurs CES 2021.

  Tips uit deze aflevering:


  Podcast: Groene Oren, een podcast van Staatsbosbeheer waarin bekende acteurs en cabaretiers de rol aannemen van wilde dieren uit de Nederlandse natuur. Zo hoor je ook eens van de dieren zelf wat ze er van vinden. Interviewer is Chris Bajema van de podcasts ‘Man met de microfoon’ en ‘Lockdown’ en ook veel van de dieren komen je vast bekend voor…


  Serie: Modern Family, nog steeds een van de beste sitcoms van de afgelopen tien jaar. Het elfde en laatste seizoen staat nu op Netflix.


  Achtergrondverhaal: waarom Spotify de laatste tijd zo inzet op podcasts, op Bloomberg Business.


  Serie: Lupin, een Franse serie waarin het personage van hoofdrolspeler Omar Sy (Intouchables) zich laat inspireren door de fictieve meesterdief Arsène Lupin. Net zo charmant zet hij de grootste, meest onmogelijke diefstallen op, maar natuurlijk is er meer aan de hand. Snel, grappig en erg spannend: de eerste vijf afleveringen staan nu op Netflix.

  • 51 min
  Verwacht in 2021: nieuwe tv's, telefoons en gadgets voor thuis

  Verwacht in 2021: nieuwe tv's, telefoons en gadgets voor thuis

  We blikken vooruit op de innovatieve nieuwe tv's die komende week tijdens de techbeurs CES worden onthuld, de aankondiging van de nieuwe smartphones van Samsung (ook volgende week al) en meer gadgets die inspelen op deze corona-tijden.

  Tips uit deze aflevering:

  Serie: Big Brother 2021, de oudste Nederlandse reality-serie is terug. Opnieuw worden mensen opgesloten in een huis, maar de buitenwereld is in de tussentijd zo veranderd dat het programma met hetzelfde recept toch heel anders werkt. Dagelijks te zien op RTL 5 en de hele dag live op Videoland.

  Film: Soul van Pixar, te zien op Disney+. Een film die de zin van het leven en het hiernamaals behandelt op de bekende luchtige maar toch niet kinderachtige Pixar-manier. Mooi, grappig en met een sterke jazz-soundtrack.

  Muziek: De grootste hits van de Britse muziekpioniers The KLF, een van de populairste acts van begin jaren 90, verschenen op 1 januari officieel op internet, waaronder YouTube en Spotify. Na meerdere nummer 1-hits stopte het duo in 1992 helemaal: alle muziek werd van de markt gehaald. The KLF trok daarna de aandacht door als kunstproject 1 miljoen Britse pond te verbranden. Het laatste kunstproject van het duo is The People’s Pyramid.

  • 40 min
  Bright-jaaroverzicht van 2020

  Bright-jaaroverzicht van 2020

  2020 was in alle opzichten een bijzonder jaar, maar tjokvol tech zat het sowieso. Dat hadden we begin dit jaar niet verwacht, maar we hoefden ons niet te vervelen. We kijken terug op techjaar 2020.

  Tips uit deze aflevering:


  Film: The Midnight Sky, een Netflix-film door en met George Clooney, als zo'n beetje de laatste man op aarde na een wereldwijde catastrofe.


  Films: Home Alone 1 en Home Alone 2, twee van de leukste kerstfilms. Komen normaal gesproken jaarlijks op tv, maar voortaan niet meer. Ze staan nu op Disney+, maar zijn ook te huur en te koop via diensten als iTunes. Genoeg manieren om de traditie in ere te houden dus.


  Gadget: Netgear Nighthawk M5 5G, de ultieme mobiele internethub, voorzien van 5G en WiFi6, voor de snelste draadloze verbindingen.


  Bordspel: Ticket to Ride, waarbij je zelf je eigen spoorlijn moet aanleggen. Speelt als een combinatie tussen Risk en Catan.


  Video: in deze aflevering zit een fragment van Vox Pop, waarin mensen de vraag krijgen wat zij van 2020 vonden: raar dus.

  • 55 min
  Moet Big Tech bang zijn voor Europa?

  Moet Big Tech bang zijn voor Europa?

  Europa wil meer grip krijgen op grote techbedrijven zoals Facebook, Google, Apple en Amazon. Die riskeren gigantische boetes als ze zich niet houden aan nieuwe regels die de Europese Commissie deze week heeft gepresenteerd. We praten erover met Europarlementariër Paul Tang.

  Tips uit deze aflevering:


  Game: Among Us, een game die niet eens dit jaar verscheen maar wel dit jaar erg populair werd. Nu ook beschikbaar voor Nintendo Switch. Speel met vrienden of vreemden en kom erachter wie de imposter is.


  App: Wikiloc: vind de beste wandelroutes in je omgeving, rechtuit of juist in een cirkel zodat je altijd bij het begin uitkomt. Ook goed voor routes voor een heleboel andere sporten.


  Game: Wild Rift, de mobiele versie van League of Legends, is sinds deze week beschikbaar voor iOS en Android.


  Game: Alba: A Wildlife Adventure, een gezellige, zomerse game van de makers van Monument Valley. Je loopt over een eiland, maakt foto's van de dieren en voert gesprekjes met bewoners. Speelbaar op iOS via Apple Arcade, en op pc te koop op Steam. Komt in het voorjaar ook naar de Nintendo Switch.


  Interview: Versneld carrière maken met een andere blik. Voorkomen dat de instroom van zout zeewater via een nieuwe zeesluis te ver landinwaarts stroomt, lijkt mijlenver verwijderd van de studie Geschiedenis en Staatsrecht. Maar niets is minder waar, vertelt informatieanalist Laurens Niereisel.

  • 49 min
  Smart home: werkt alles eindelijk samen?

  Smart home: werkt alles eindelijk samen?

  Smart home is door corona hard in populariteit gegroeid, maar het aanbod is verwarrend en de samenwerking tussen gadgets blijft grillig. We maken de balans op: hoe staat smart home er nu bij?

  Tips uit deze aflevering:

  Films: de Lord of the Rings-trilogie is opnieuw uitgebracht in 4K, met aangepaste kleurcorrectie en opgevijzelde special effects. Verkrijgbaar op 4K Blu-ray, de digitale verkrijgbaarheid van de films is nog onduidelijk.

  Film: Godfather Coda: The Death of Michael Corleone, staat nu op alle on-demand huurplatforms zoals Apple TV, Pathe Thuis, Amazon (5 euro). Dit is Coppola’s re-edit van het vaak bekritiseerde derde deel van The Godfather, in betere beeldkwaliteit, een stuk korter en met een ander eind.

  Game: Cyberpunk 2077, misschien wel meest gewilde game van het jaar, die na meermaals uitstellen nog op de valreep van 2020 verschijnt. Een futuristische openwereldgame in een dystopische stad vol cyborgs en met Keanu Reeves als belangrijk personage. Verkrijgbaar voor pc, Xbox One, PS4 en Stadia, en ook speelbaar op PS5 en Xbox Series S en X. De nieuwste consoles krijgen volgend jaar een gratis update met verbeterde graphics.

  Serie: Buurman & Buurman, het nieuwste seizoen 'Winterpret' staat nu op Netflix. Leuk voor wie kinderen heeft, maar voor volwassenen stiekem ook nog steeds erg vermakelijk. Nog steeds met dezelfde stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen.

  Genoemd in deze aflevering: de slimme lampen van Lidl en van de Action.

  Praat mee op onze Discord-server.

  Niks missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

  • 46 min

Top Podcasts In Technology

Listeners Also Subscribed To