719 episodi

Husk at du kan lytte til Genstarts aktuelle episode – først i app’en DR Lyd.
DR's nyhedspodcast.
Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage og søndage - fra klokken 03:00.

Genstart DR LYD Nyheder & Aktuelt

  • News
  • 5,0 • 2 valutazioni

Husk at du kan lytte til Genstarts aktuelle episode – først i app’en DR Lyd.
DR's nyhedspodcast.
Tidens største og vigtigste nyhedshistorier.
Få et unikt indblik i én aktuel historie, få den fortalt fra starten og få besvaret de spørgsmål, du ikke anede, du ønskede svar på. Alle hverdage og søndage - fra klokken 03:00.

  Alt er ved det gamle

  Alt er ved det gamle

  Forklaringerne er mange. Joe Biden har døjet med en forkølelse, jetlag, det var bare en dårlig aften. Præsidentens inderkreds og loyale topfolk har fået utroligt travlt med at retfærdiggøre, hvorfor deres han snublede sig gennem et trafikuheld af en TV-debat mod hans udfordrer, Donald Trump. En ulykke, der fik alle til at diskutere, hvad alternativerne til den affældige Joe Biden er. Alle undtagen ham selv. Så nu er der udbrudt total panik hos Demokraterne, og måske afslører det en endnu dybere krise end en svag og aldrende præsident. Chefredaktør på Altinget Jakob Nielsen fortæller, hvorfor det stadig er Joe Biden, der er demokraternes kandidat til efterårets valg.
  Vært: Anna Ingrisch.
  Program publiceret i DR Lyd d. 10/7.

  • 22 min
  Forbandede Randers

  Forbandede Randers

  Det begynder med visionen om et smukt erhvervseventyr for Kronjyllands hovedstad, Randers. Nordic Waste skal være en bæredygtig virksomhed med arbejdspladser og innovation. Men så går mareridtet i gang. I en slags brutal slowmotion sætter tonsvis af giftig jord sig i bevægelse med retning mod den lokale landsby Ølst og den naturskønne Alling Å. Randers Kommune sætter alt ind for at afværge katastrofen. Men selvom den giftige jord bliver stoppet inden den ødelægger åløb og fjorden, skriver den sig ind i en række af uheld og uheldige historier, der igen og igen har ramt byen. Mads Otte, der er bysbarn og lokalreporter i Randers for TV2 Østjylland, udlægger hvad det er for en træls fortælling om en ellers stolt og smuk gammel by, som Nordic Waste nu igen har sat skub i.
  Vært: Anna Ingrisch.
  Program publiceret i DR Lyd d. 9/7.

  • 24 min
  Fængslet i koma

  Fængslet i koma

  I Hollywood vågner komapatienter med et spjæt og spørger forvirret, hvor de er. I virkeligheden tager det lang tid at vågne op fra koma. Der kan gå måneder, hvor patienten glider ind og ud af bevidsthed, og det værste er, at ens familie, læger og sygeplejersker ikke aner, at man er vågen. Det hedder skjult bevidsthed og betyder, at man er fængslet i sin egen krop i uger, måneder og år. Rikke Schmidt Kjærgaard er i dagens Genstart for at fortælle om, hvordan det føles at dø og ligge i koma med skjult bevidsthed.
  Vært: Simon Stefanski.
  Program publiceret i DR Lyd d. 8/7.

  • 25 min
  Krigsbørn

  Krigsbørn

  Det er mere end to somre siden, at de russiske kampvogne trillede over frosne ukrainske marker. Den skriggule breaking-farve er langsomt blegnet lidt i solen, og nu må ukrainerne også dele vores opmærksomhed med krigen i Gaza. Men for ukrainerne står krigen på hver dag, og den er samtidig blevet hverdag. En hverdag, hvor livet, skolegangen og noget så basalt som sommerferien går videre. Og i den forsøger de unge ukrainere at finde en normalitet, der kan give dem en nutid og landet en fremtid. Genstart tager i dag med journalist Brita Kvist Hansen på besøg i de ukrainske skoler, og undersøger hvordan sommerferien er for de ukrainske børn.
  Vært: Anna Ingrisch.
  Program publiceret i DR Lyd d. 7/7.

  • 20 min
  Le Pens løveunge

  Le Pens løveunge

  Han står knivskarpt. Altid nyklippet og ulasteligt klædt. Sveder aldrig, hidser sig aldrig op, og han er heller ikke særlig sjov. Til gengæld har han taget franskmændene med storm. 28-årige Jordan Bardella har gjort politisk kometkarriere i højrefløjspartiet National Samling, og selv kalder Marine Le Pen ham for sin løveunge. Når franskmændene har sat deres kryds ved anden valgrunde på søndag, kan han vise sig at blive Frankrigs næste premierminister. Mens Macron holder fast i, at stemmerne på Bardella er en protest, kan Bardellas succes måske tvinge ham til at indse, at højrefløjen ikke længere er et komma i Frankrig - men et helt nyt kapitel. Stéphanie Surrugue, DRs internationale korrespondent, fortæller om den franske højrefløjs nye, polerede håb.
  Vært: Anna Ingrisch.
  Program publiceret i DR Lyd d. 5/7.

  • 23 min
  Livvagt for Assange

  Livvagt for Assange

  Han holder vagt, da et sammensurium af journalister, kendisser og hackere fejrer Julian Assanges 40 års fødselsdag på et landsted i England. Og han går lige ved siden af ham, da Assange møder op i High Court i London. Som livvagt og sikkerhedsansvarlig har Dan Sommer i en årrække været helt tæt på den sagnomspundne WikiLeaks-stifter og hans entourage. Og da Assange for nyligt erklærer sig skyldig i at have lækket hemmelige dokumenter, og efterfølgende lander i Australien som en fri mand, sætter det også en slags punktum for Dan. I dagens Genstart tager han os med ind i miljøet omkring Assange, hvor grænsen mellem helte og skurke kan være ganske sløret.
  Vært: Anna Ingrisch.
  Program publiceret i DR Lyd d. 4/7.

  • 29 min

Recensioni dei clienti

5,0 su 5
2 valutazioni

2 valutazioni

Top podcast nella categoria News

La Zanzara
Radio 24
Non hanno un amico
Luca Bizzarri – Chora Media
Il Mondo
Internazionale
Stories
Cecilia Sala – Chora Media
Giorno per giorno
Corriere della Sera – Francesco Giambertone
Globo
Il Post

Potrebbero piacerti anche…

Tiden
DR
Dato - arkivet
TV 2
Third Ear
Third Ear
Det, Vi Taler Om
Podimo
Du lytter til Politiken
Politiken
Brinkmanns briks
DR

Altri contenuti di DR

4. division
DR
Udsyn
DR
Norsken, svensken og dansken
DR
Slotsholmen
DR
Supertanker
DR
Kulturen
DR