278エピソード

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

Borgen unplugge‪d‬ Qvortrup Media

  • ニュース

Podcasten om dansk politik med Lars Trier Mogensen og Thomas Qvortrup.

  Vaccinestunt skaber ballade

  Vaccinestunt skaber ballade

  Statsminister Mette Frederiksens corona-rejse til Israel vækker både vrede og undren på Christiansborg. Vrede fordi statsministeren overhovedet vil samarbejde med Israel. Og undren fordi hun nu selv skal i karantæne, og genåbningssnakken med Folketingets partier derfor sættes på pause. Men hendes vaccinestunt virker: Mette Frederiksen forsøger at tage personligt patent på corona-bekæmpelsen, og har nu fået vristet sig løs fra de andre partier. Hun vil gerne træde frem som den modige statsminister, der vil gå længst for at redde Danmark. Fronterne er ikke desto mindre ved at blive trukket skarpere op i dansk politik: Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har tydeligvis vundet større selvtillid og er begyndt at gå hårdere til S-regeringen. Hør også om Inger Støjberg, der endnu engang har stjålet rampelyset, og om nye krænkelsesskandaler hos Radikale Venstre. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 時間13分
  Ellemann er tilbage i kampen

  Ellemann er tilbage i kampen

  Borgfreden er slut om corona. Rød og blå gik hver til sit under forhandlingerne om genåbningen af Danmark, og dermed er dansk politik tilbage til mere normale tilstande. Men er det bare spin, eller er det rent faktisk ideologiske forskelle, der skiller blokkene? Og hvor stort et sats er det af Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og resten af blå blok, at de nu går op imod Mette Frederiksen, der indtil nu har vundet hvert eneste opgør om Corona-politikken. Det giver vi et bud på. Hør også om dramaet om epidemiloven og sexskandalerne hos Socialdemokratiet. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 時間21分
  Genåbning er et minefelt

  Genåbning er et minefelt

  Kampen om den gradvise genåbning af Danmark er i fuld gang. S-regeringen er under angreb for nøleri, og nu har selv SF meldt sig på banen med krav om, at mere skal åbnes langt hurtigere. Men ”worst case scenario”-mavefornemmelsen synes fortsat at have sit faste tag i de ansvarlige ministre. Men i takt med at smittetallene falder i store dele af landet, begynder den totale nedlukning at være stadig sværere at forklare og forsvare. Er regeringen ved at miste befolkningens tillid? Genåbningen kan blive en sprængfarlig affære - og beskyldningerne mod regeringen for magtfuldkommenhed er kun med til at spidse situationen yderligere til. Samtidig har Dansk Folkeparti stjålet rampelyset - og igen i et negativt lys. Kristian Thulesen Dahl bliver i en ny bog udpeget som den personligt ansvarlige for Dansk Folkepartis monumentale kollaps. Hvor lang tid kan han fortsætte som formand? Nye Borgerlige stormer frem. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 時間33分
  Regeringen overhaler højre om

  Regeringen overhaler højre om

  Socialdemokratiet efterlader ingen sprækker i strammerkursen: Nu skal det være sværere at blive dansk statsborger – det er de borgerlige og S-regeringen enige om – og statsminister Mette Frederiksen ville endda gerne gå endnu længere, hvis ikke de der irriterende internationale konventioner stod i vejen. Spørgsmålet er, om regeringen gik for langt, da den besluttede at aflive alle mink? Myndighederne var nemlig advaret om, at beslutningsgrundlaget var forkert. Og så har forsvarsminister Trine Bramsen været under tung beskydning. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

  • 1 時間22分
  Exit Støjberg

  Exit Støjberg

  Så fik Inger Støjberg vendt skråen – efter et bredt flertal i Folketinget netop har vedtaget rigsretssagen mod hende: I går meldte hun sig ud af Venstre og er foreløbig blevet løsgænger. Men Støjberg har langt fra givet op. Tværtimod. Hun står nu i en nøglerolle som kongemager mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Hvad hun gør nu, vil afgøre styrkeforholdet mellem de to rivaliserende partier på højrefløjen. Imens kan Jakob Ellemann måske håbe på endelig at kunne se lidt fremad? Han og Venstre har netop spillet ud med flere markante forslag på udlændingeområdet. Men er det nok til at stoppe vælgerflugten? Statsminister Mette Frederiksen må nyde opgøret – og kan supplere sine makrelmadder med popcorn – for balladen i blå blok gavner kun S-regeringen. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og www.bookbeat.dk/borgen

  • 1 時間29分
  18.800.000.000 kr. i blodpenge

  18.800.000.000 kr. i blodpenge

  Statsminister Mette Frederiksen har fået et flertal sammen med bl.a. Venstre for at give en historisk stor erstatning til minkavlerne – på op mod 19 milliarder kroner. Det er dyrt at have dårlig samvittighed. Men stopper historien dér for statsministeren? Et borgerforslag kræver hende nu stillet for en rigsret. Støjberg SKAL for en rigsret, men hun har stadig ikke svaret på, om hun forlader Venstre eller ej. Fortsætter mareridtet for Jakob Ellemann-Jensen? Og imens Ellemann forsøger at få den friske start, han drømmer om, hvirvler politikerne rundt på Christiansborg. Hør om både Ida Auken og Jens Rohdes exit fra Radikale Venstre. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
  Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og www.bookbeat.dk/borgen

  • 1 時間36分

ニュースのトップPodcast

他のリスナーはこちらのサブスクリプションにも登録しています